تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زِنا، شش پيامد دارد: سه در دنيا و سه در آخرت. سه پيامد دنيايى‏اش اين است كه: ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831070646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زندانيان نقش مهمي در اشاعه زبان مخفي در جامعه دارند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: زندانيان نقش مهمي در اشاعه زبان مخفي در جامعه دارند
مطالعات نشان مي دهد كه بخشي از مكالمه ويژه و يا زبان خاص از طريق گروه هاي زنداني يا كساني كه مدتي را در زندان سپري كرده‌اند در سطح جامعه و جوانان اشاعه مي يابد زيرا اين گروه سني آسيب پذير قشر در كاربرد اين اصطلاحات هستند.


غلامرضا عليزاده جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي برنا، گفت: اصولا زبان مخفي در قديم به نام زبان شناخته مي‌شد و نوعي گفتمان در گروه هاي ويژه بود كه در مقابل گفتمان متعارف جامعه رشد مي كرد. معمولا اين گفتمان در گروه هايي كه به نوعي با عرف و سنت ها و هنجارهاي اجتماعي تا حدودي مغايرت داشت بيشتر به چشم مي خورد.

عليزاده در ادامه افزود: زبان خاص يا ويژه در بين گروه‌هاي زنداني بيشتر متداول است و نوعي قرارداد تلقي مي‌شود كه افراد از طريق كليد واژه هاي قراردادي با يكديگر ارتباط برقرار مي‌كنند.

اين جامعه شناس ادامه داد: مطالعات انجام گرفته در زندان هاي كشور نشان مي دهد كه نوع خاصي از كليد واژه ها در ميان زندانيان متداول است كه هر عبارت تعريفي از شرايط و واقعيت هاي محيطي براي گروهي كه در آن زندگي مي كنند، دارد.

وي گفت: اين زبان نوعي علامت دهي براي گروه هاي زنداني است تا از اين طريق منظور خود را به يكديگر منتقل كنند.

اين استاد دانشگاه اظهار كرد: مطالعات نشان مي دهد كه بخشي از مكالمه ويژه و يا زبان خاص از طريق گروه هاي زنداني يا كساني كه مدتي را در زندان سپري كرده اند در سطح جامعه اشاعه مي يابد و به نوعي از اين گفتمان عامل ارتباط بين گروه هاي خاص مي‌شوند.

واگيري اجتماعي اين نوع گفتمان به دليل ويژگي هاي خاص آن در گروه هاي اجتماعي سطح جامعه بازتاب مي يابد و از طرف كساني گفته مي شود كه هرگز زندان را تجربه نكرده اند ولي از طريق واگيري، اين كليد واژه و يا گزاره را بدون درك مفهوم آن به كار مي برند.

وي با اشاره به اين كه بخشي از اين گفتمان ويژه در بين جوانان كشور مشاهده مي شود، ابراز كرد: بخشي از گفتمان كليد واژه متداول زندانيان است كه با ترخيص زندانيان وارد چرخه اجتماعي مي شود و بخشي ديگر زاده نوعي از خلاقيت هاي فردي جوانان است كه از طريق اس ام اس وارد چرخه اجتماعي شده و بازتاب يافته و كار برد پيدا مي‌كند.

عليزاده بيان كرد: بررسي ها نشان مي دهد كه كانون اصلي محاوره ويژه موجود در جامعه بخصوص در سطح تهران از باز داشتگاه ها و زندان ها به جامعه سرايت كرده است. به بيان ديگر اين قبيل گفتمان ها كه در شرايط ويژه توليد مي‌شود و به عنوان اصل در اين مكان‌ها پذيرفته شده براي زندگي در زندان و مصونيت از برخي مجازات و رفتارها به كار مي رود.

وي گفت:با آزادي اين قبيل زندانيان اين نوع محاورات در سطح جامعه جاري مي شود و در بخشي از گروه هاي اجتماعي از مطلوبيت بيشتري برخوردار شده و كار برد مي‌يابد.

عليزاده تصريح كرد:در عين حال زماني كه اين نوع گفتمان وارد عرصه اجتماعي مي شود حتي ردپاي آن را در رسانه هاي گروهي، در فيلم‌ها، در ديالوگ هنر پيشه و هنرمندان مي توان مشاهده كرد.

اين جامعه شناس ابراز كرد: بخشي از گفتمان موجود در سريال هاي تلويزيوني از اين نوع كليد واژه ها است كه شايد نويسنده به منشاء آن توجه نكرده و آن را در گفتمان داستاني خويش لحاظ كرده باشد.

وي ادامه داد: بنابر اين موقعي كه اين زبان مخفي وارد جامعه مي‌شود، در لايه هاي جامعه پذيرش مي يابد و امكان كنترل آن وجود ندارد كه در اثر تكرار و از طريق ارتباطات كلامي به سرعت در جامعه شايع مي شود و سازمان‌هاي اجتماعي و فرهنگي نيز از ورود آن در امان نمي مانند.

اين جامعه شناس به پيامدهاي رواج زبان مخفي در جامعه اشاره كرد و اظهار داشت::طبيعي است اين نوع گفتمان نوع خاصي از رفتارها را شكل مي دهد و به دنبال آن هنجارها و ارزش هايي كه با شيوه هاي متعادل و متعارف جامعه هماهنگي ندارد، زمينه ساز پاره اي از رفتارهاي آسيب شناختي و ضد اجتماعي مي شوند.
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن