تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826741356




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقد و بررسي كتاب حسن بصري- 1سهروردي از حسن بصري به بزرگي ياد مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نقد و بررسي كتاب حسن بصري- 1سهروردي از حسن بصري به بزرگي ياد مي‌كند
اكبر ثبوت نويسنده كتاب "حسن بصري" در نشست نقد و بررسي اين كتاب گفت: سهروردي از حسن بصري به بزرگي ياد مي كند.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر ديروز در نشست نقد و بررسي كتاب " حسن بصري" كه با حضور اساتيد فلسفه و عرفان اسلامي در سراي اهل قلم برگزار شد، اكبر ثبوت عضو هيئت علمي دايرة المعارف علوم اسلامي به بررسي زندگي و انديشه هاي حسن بصري پرداخت.

اكبر ثبوت در آغاز سخن به ذكر دلايل نگارش كتابپرداخت و گفت: در آغاز جواني در خدمت استاد ابوالحسن شعراني بودم كه وي گفت بهترين تفسير درعالم شيعه مجمع البيان است كه نگارش شيخ طوسي است و شيخ طوسي در آغاز اين كتاب بزرگاني را كه در تفسير هستند، ياد مي كند و عبدالله ابن عباس ، حسن بصري و شاگرد او اولين كساني است كه او ياد مي كند. لذا در تبيان براي توضيح مفاهيم كتاب الهي و تبيين آيات قرآن كريم بيش از هر كس به اقوال اين بزرگان ياد مي شود.

وي تأكيد كرد: در تفسير ابوالفتوح هم كه به فارسي نگاشته شده است، بيش ازهر كسي به عبدالله ابن عباس و سپس حسن بصري اشاره مي شود. در تفسير الميزان هم حدود 70 بار براي ياد كردن و نقد كردن به حسن بصري و اقوالش اشاره شده است.

اكبر ثبوت در ادامه به بحث جبر گرايي اشاره كرد و گفت: كسي را در ميان تابعين نمي توان يافت كه به اندازه حسن با جبر گرايي مخالف باشد. شايد كمتر كسي يافت شود كه مانند حسن در نقل اقوال امير المومنين (ع) در عصر حاكميت دشمنان آن بزرگوار كار كرده باشد.

وي گفت: در كتب فضائل و مناقب اهل بيت (ع) هم حسن يكي از شخصيتهاي استثنايي است كه در آن عصر زورگوياني چون حجاج، از وي ياد كرده و اقوال و مناقب آن بزرگواران را بيان داشته است. به گونه اي كه تا مدتها براي كارهايش از دست حاكمان وقت چون حجاج مي گريخت.

ثبوت بحث اخلاق را ديگر دليل پرداختن به حسن بصري خواند و گفت: در درس اشراق استاد محمود شهابي ، ايشان گفتند كه سهروردي از حسن بصري به عنوان يكي از بزرگاني ياد كرده كه مي تواند پهلو به پهلوي بزرگان اسلام بزند.

استاد ثبوت در ادامه به داستان معروف رويارويي حسن بصري و امام علي (ع) اشاره كرد و گفت: استاد شهابي معتقد بود براي صحت و سقم اين احاديث بايد سراغ عالمان رجال رفت.

وي گفت: با تشويق استاد شهابي ، من رجال بزرگ عصر، مرحوم علامه محمد تقي شوشتري را يافتم و از ايشان كه گنجي نهفته در خرابه هاي شوشتر بود، استفاده كردم.

اكبر ثبوت به روايتهاي ديگري كه در رويارويي امام علي (ع) و حسن بصري نقل شده به نقل از علامه شوشتري اشاره كرد و گفت: همه روايتها حاكي از آن است كه حسن اقدامات امام علي (ع) را در جنگ جمل و ساير كارهايش تأييد كرده و با او همراه بوده است.

وي در پايان گفت: استاد شهابي به من گفت با توجه به مطالبي كه آموختي از مقام حسن دفاع كن و همين انگيزه سبب نگارش اين كتاب شد. در زمان حاضر مرحوم شيخ محمد باقر محمودي و علامه محمد هادي معرفت نيز آثاري در تأييد حسن بصري و رد آن روايت نادرست نگاشته اند. البته كتاب مشكلاتي نيز دارد كه اميدوارم در آينده رفع شود.

همچنين استاد ثبوت در پاسخ به انتقادات دكتر حكمت گفت: اميدوارم انتقادات استاد حكمت مكتوب شود و بعد بنده به اين انتقادات پاسخ مي دهم. وي همين طور به برخي از اين انتقادات به طور شفاهي پاسخ داد.
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن