واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حفظ كل قرآن؛ شرط پذيرش در رشته علوم قرآني دانشگاه اسلامي تاجيكستان
گروه بينالملل: دانشگاه اسلامي امام ترمذي تاجيكستان در رشتههاي مختلفي همچون علوم قرآني، علوم اسلامي، تاريخ اسلام و دينشناسي، زبان و ادبيات عرب و فلسفه اسلامي و الهيات فعاليتميكند كه حفظ كامل قرآن شرط پذيرش در رشته علوم قرآني اين دانشگاه است.
«عبدالجلال عليزاده» رييس دانشگاه اسلامي امام ترمذي تاجيكستان در گفتوگوي اختصاصي با خبرنگار بخش بينالملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) ضمن بيان اين مطلب گفت: رشته علوم قرآني از رشتههاي تازه تأسيس اين دانشگاه است كه فعاليتهاي مختلفي در زمينه تجويد، ترتيل و تفسير قرآن كريم به دانشجويان ارايهميدهد.
عليزاده افزود: دانشجويان كشورهاي ازبكستان و قزاقستان در دانشگاه اسلامي تاجيكستان تحصيلميكنند و استادان و دانشآموختگان مركز اسلامي الأزهر، دانشگاه اسلامي مدينه منوره و شماري از استادان بومي اين كشور علوم مختلف را به دانشجويان آموزشميدهند.
رييس دانشگاه اسلامي تاجيكستان با اشاره به تاريخچه تأسيس اين دانشگاه تصريحكرد: دانشگاه مذكور از نهادهاي وابسته به وزارت معارف تاجيكستان است كه ده سال پيش با هدف پيشبرد فعاليتهاي اسلامي در ميان دانشجويان مسلمان تأسيس و سال گذشته به دستور «امام علي رحمان» رييسجمهور اين كشور به رسميت شناختهشد.
عليزاده در ادامه، برگزاري مسابقات حفظ و قرائت قرآن كريم با همكاري انجمن جهاني اسلام در عربستان را از ديگر فعاليتهاي اين مركز اسلامي برشمرد و افزود: اين مسابقات هرسال با هدف پرورش استعدادهاي قرآني برگزارميشود و مسابقه سال جاري نيز هفته گذشته، 22 و 23 خرداد با حضور 102 نفر از فعالان قرآني تاجيكستان در رشتههاي حفظ كامل قرآن كريم همراه با تفسير كلمات قرآن، حفظ كامل قرآن با تجويد و ترتيل و حفظ 20 جزء قرآن با تجويد و ترتيل برگزارشد.
رييس دانشگاه اسلامي تاجيكستان با اشاره به برپايي دورههاي قرآني در مساجد مختلف اين كشور تصريحكرد: شركتكنندگان در اين دورهها با حضور در محافل قرآني براي شركت در مسابقات داخلي و بينالمللي آمادهميشوند و 21 مدرسه اسلامي در سراسر تاجيكستان نيز براي تربيت نسلهاي آشنا به تعاليم اسلامي تلاشميكنند.
وي استقبال مسلمانان تاجيكستان از اين مسابقات را مطلوب ارزيابي و اظهاركرد: تربيت استعدادهاي درخشان قرآني همچون كودكان پنجساله حافظ قرآن از دستاوردهاي مهم فعاليتهاي قرآني در اين كشور است به گونهاي كه شماري از حافظان پس از شنيدن شماره صفحات قرآن كريم، آيات آن صفحه را از حفظ تلاوتميكنند.
عبدالجلال عليزاده در پايان اين گفتوگو كه در حاشيه بازديد وي از ايكنا انجام شد، با تأكيد بر تلاش مسئولان دانشگاه اسلامي امام ترمذي تاجيكستان براي همكاري با كشورهاي مختلف جهان گفت: مسئولان اين دانشگاه در حال حاضر با حضور در ايران و ديدار با مسئولان جامعةالمصطفي العالمية قم براي گسترش همكاري با مقامات ايراني گامبرميدارند و تأسيس رشته علوم قرآني ويژه بانوان در دانشگاه اسلامي تاجيكستان در آيندهاي نزديك نيز در دستور كار مسئولان اين دانشگاه قراردارد.
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]