واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *مراسم روز جهاني بيابانزدايي* معاون وزير جهاد كشاورزي: ميتوان تهديد خشكسالي و بيابانزايي را به يك فرصت تبديل كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس سازمان ترويج، آموزش و تحقيقات كشاورزي با بيان اينكه سطح اراضي قابل كشت در حال كاهش است، بر توليد غذاي بيشتر در واحد سطح تاكيد كرد و با اشاره به بحث بيابانزدايي گفت: اگر ما بخواهيم براي بيابانزدايي و خشكسالي كاري انجام دهيم بايد آن را از حوادث غيرمترقبه خارج كنيم و به مديريت مجموعه بپردازيم.
به گزارش خبرنگار منابع طبيعي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر جعفر خلقاني در مراسم روز جهاني بيابانزدايي ضمن بيان مطلب فوق با بيان اينكه متاسفانه تشكيل خاك و فرسايش آن در دنيا همزمان صورت ميگيرد، افزود: برداشت بيرويه از آبهاي زيرزميني منجر به پديده بيابانزايي ميشود.
او با بيان اينكه نميتوانيم مديريت منابع و بحثهايي همچون بيابانزايي را جدا از يكديگر ببينيم و با اشاره به اينكه قسمت اعظم انرژي توسط بيابانها كسب ميشود، ادامه داد: براساس پيشبينيهاي صورت گرفته در سال 2006 در صورت احداث نيروگاه خورشيدي در صحراي آفريقا علاوه بر تامين نياز آفريقا ميتوان نياز سالانه جهان را نيز تامين كرد.
معاون وزير جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه ميتوان تهديد خشكسالي و بيابانزايي را به يك فرصت تبديل كرد، افزود: براي مواجهه با خشكسالي و بيابانزايي پخش سيلاب بر آبخوانها يكي از راهكارهاي موثر به حساب ميآيد.
در ادامه اين همايش همچنين دكتر استپي، نماينده UNDP در جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اينكه تخريب سرزمين بخش قابل توجهي از مناطق خشكي از كره زمين را تحت تاثير قرار داده است، افزود: تخريب سرزمين بر رفاه مردم و توسعه اقتصادي نيز تاثير گذاشته و همچنين بخش كشاورزي را با مشكل روبه رو كرده و موجب بيثباتي اقتصادي و سياسي ميشود.
استپي با بيان اينكه تخريب سرزمين و تغييرات اقليمي به يكديگر پيوسته هستند، ادامه داد: گرم شدن آب و هواي كره زمين موجب تخريب سرزمين، به خصوص در اكوسيستمهايي كه بيشتر آسيبپذير هستند، شده است علاوه بر اين بيشترين زيانهايي كه بر اثر گرم شدن كره زمين در بخش كشاورزي ايجاد ميشود موجب سوء تغذيه، افزايش خطرها و كاهش بهرهدهي كشورهاي توسعه يافته به خصوص در بخش كشاورزي ميشود.
او با اشاره به اينكه ممكن است وضعيت بحران غذايي از وضعيت كنوني نيز بدتر شود، گفت: در اين راستا يكي از اقداماتي كه ما ميتوانيم انجام دهيم مقابله با تخريب سرزمين و مديريت بهتر آب و خاك در سرزمينهاي خشك است.
او اضافه كرد: يكي از راههاي مقابله با تخريب سرزمين بيابانزايي پيوستن به معاهدات بينالمللي است كه در اين زمينه با شناختي كه جوامع جهاني نسبت به پديده بيابانزايي پيدا كردهاند بحثي براي اين معاهده شروع شد و ايران از اولين كشورهايي بود كه به اين معاهده پيوست و تاكنون از فعالترين اعضاي اين معاهده بوده است.
وي تشويق جوامع محلي را يكي از راهكارهاي مقابله با اثرات تخريب سرزمين عنوان كرد و گفت: با توجه به نقش كليدي زنان در مديريت منابع طبيعي بايد به صورت وسيعي در كليه برنامهها از مشاركت زنان روستايي استفاده شود.
استپي به پروژه مشترك ايران و UNDP ( پروژه ترسيب كربن در منطقه بيرجند) اشاره كرد و افزود: اين اقدام موجب كنترل بيابان و احياي منطقه و در درازمدت باعث ترويج و توسعه پايدار منطقه و همچنين باعث كاهش بيابانزايي، احياي مناطق و توانمندسازي مردم از طريق ايجاد حس مالكيت شده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]