واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خبرهاي /۱۶ديدگاههاي متفاوت دوم خرداديها درباره انتخابات رياست جمهوري دهم
به گزارش ايرنا، در حالي كه بعضي فعالان سياسي تندرو صراحتا پيشنهاد مي كنند، براي ايجاد چالش در نظام، دوم خرداديها گزينههايي با سابقه محكوميت قضايي را به عنوان نامزد انتخابات رياست جمهوري معرفي كنند و تهديد كنند در صورت رد صلاحيت چنين افرادي، از حضور در انتخابات خودداري مي شود، بخش متعادل تر جبهه دوم خرداد ديدگاهي متفاوت دارد.
از جمله محمد هاشمي در مصاحبهاي در همينباره با اشاره به برخي اظهارات مبني بر لزوم مشخص شدن تكليف اصلاحات با حاكميت به دليل برخي ردصلاحيت ها، پيش از انتخابات گفته است: كسي كه اين حرف را ميزند بايد ابتدا تكليف خود را با كشور روشن كند چراكه اين بحث ها، بحثهاي درستي نيست و انحرافي است.
وي گفته است: كانديدايي كه معرفي ميشود بايد از ظرفيت لازم و ضريب نفوذ كافي در كشور برخوردار باشد.
گفتنيست سعيد حجاريان در گفت و گويي كه با اقبال رسانههاي مخالف نظام روبرو شد، ضمن پيشنهاد عبدالله نوري براي رياست جمهوري آينده گفته است:
دانشجويان و تحريميها هم پشت سر او ميآيند. اگر هم ردصلاحيت شد ميگوييم كه در انتخابات شركت نميكنيم. اگر هم در صحنه باقي ماند كه همه دوم خرداديها و تحريميها بسيج ميشوند.
رسانههاي وابسته به جبهه دوم خرداد در هفتههاي اخير از گزينههاي گوناگوني براي نامزد اصلاح طلبان در انتخابات آينده ياد ميكنند. سيد محمد خاتمي، مهدي كروبي، محمد علي نجفي، محمدرضا عارف، محسن مهر عليزاده ، محمدرضا خاتمي و عبدالله نوري از جمله افرادي هستند كه يا شخصا براي حضور دررقابتهاي انتخاباتي آينده اظهار تمايل كردهاند و يا توسط طيفهاي مختلف سياسي و رسانهاي دوم خرداديها مطرح شده اند.
**** رابطه معكوس افزايش قدرت ايران و بيچارگي آمريكا
......................................................
يك روزنامه چاپ تركيه در مقالهاي تحليلي به بررسي موقعيت منطقه اي ايران و رابطه آن با ميزان قدرت و نفوذ آمريكا پرداخته است.
روزنامه صباح چاپ تركيه در مقاله خود با تيتر بن بست ايران براي آمريكا، با اشاره به مخالفت ايران با قرارداد امنيتي آمريكا و عراق و اظهارات نخست وزير عراق در اين زمينه نوشته است: اين سخنان نمايانگر آن است كه بغداد به سوي ايران گام برمي دارد و اين مساله براي واشنگتن يك مساله بسيار جدي است، زيرا دولت بوش از ديد اسراييل و كشورهاي سني عرب در منطقه مسبب اصلي رشد شيعي گرايي در منطقه است.
صباح با عنوان اين كه شايد براي برخي غيرقابل باور باشد، ولي واشنگتن پيش بيني نكرده بود كه يك عراق بدون صدام به صورت يك عراق تحت اداره شيعيان درخواهد آمد و پيش بيني نكرده بود كه يك عراق شيعي به صورت يك كشور نزديك به ايران درخواهد آمد و چنين احتمالي به ذهن نئومحافظه كاران آمريكايي نيز خطور نكرده بود.
صباح با اشاره به تبعات ماجراجويي نظامي احتمالي آمريكا عليه ايران و بررسي موضع شعيف آمريكا در منطقه افزوده است: تهران به نيروي دفاعي خود و نفت بشكهاي ۱۳۰دلار اعتماد دارد، ولي ممكن است برخي مخاطرات را قبول كند، زيرا در صورت حمله آمريكا به ايران قيمت نفت به بشكهاي ۲۰۰دلار خواهد رسيد و به غير از اين ايران قدرت مقابله به مثل در عراق، لبنان و اسراييل را داراست و با واقع گرايي درباره همين موضوع است كه ميتوان گفت ، هر چقدر ايران قدرت ميگيرد آمريكا به همان نسبت بيچاره تر ميشود.
****** طرح نابوكو بدون گاز ايران اهميت ندارد
..............................................
روزنامه آزادليق چاپ باكو نوشت : طرح در دست اجراي نابوكو (طرح انتقال گاز از كشورهاي منطقه حوزه خزر به اروپا) بدون گاز ايران اهميتي ندارد.
به گزارش ايرنا اين روزنامه به نقل از گرهارد مانگوفت استاد علوم سياسي دانشگاه اينسبورگ افزود: طرح نابوكو بدون گاز ايران ، گاز كافي در اختيار ندارد و اجراي اين طرح را بدون مشاركت ايران واقعبينانه نخواند. وي ۳۰ ميليارد مترمكعب گاز طبيعي پيش بيني شده براي طرح نابوكو را در قبال ۵۰۰ ميليارد مترمكعب نيازگازي اروپا بسيار ناچيز خواند و گفت : ميزان گاز صادراتي ازبكستان و جمهوري آذربايجان نيز اميدها را در اين طرح برآورده نمي كند.
وي اضافه كرد: خط اصلي نابوكو بايد از بستر درياي خزر كه ايران مخالف آن است ، عبور كند و اجراي طرح نابوكو در صورتي امكان پذير خواند كه اتحاديه اروپا با انتقال گاز ايران از طريق اين پروژه موافقت كند.
***** ديدگاههاي متفاوت يك حزب آمريكايي درباره اسرائيل و ايران
...............................................
در حالي كه دو حزب عمده آمريكايي جمهوري خواهان و دموكراتها در آمريكا در حوزه سياست خارجي، از جمله حاميان چشم و گوش بسته رژيم صهيونيستي به شمار ميآيند، اما حزب سوسيال ليبرال آمريكا در تحليلي كه اخيرا متشر شده است، ديدگاهي متفاوت ابراز داشته است.
به گزارش ايرنا به اعتقاد گردانندگان اين حزب آمريكايي، علت زياده خواهي هاي اسرائيل، از جمله تهديداتي كه عليه ايران مطرح شده است، حمايتهاي مالي نظامي و سياسي واشنگتن است.
در ادامه تحليل اين حزب آمريكايي با اشاره به زراد خانه هستهاي رژيم صهيونيستي و خطر آن براي منطقه، اظهارات ضد اسرائيلي رئيس جمهور ايران كه به عقيده مسوولان اين حزب آمريكايي به غلط محو اسرائيل از روي نقشه جهان وانمود شده است درحقيقت پيش بيني عاقبت اين رژيم است و نه تهديد آن.
***** فايننشال تايمز: كاش آمريكا درهيات اعزامي به تهران نماينده داشت ....................................................
روزنامه فايننشال تايمز با اشاره به سفر اخير سولانا به تهران و ارائه بسته پيشنهادي گروه ۱+۵به ايران ضمن ابراز تاسف از عدم حضور نماينده آمريكا در هيات همراه سولانا نوشت :اي كاش آمريكا هم در هيات اعزامي گروه ۱+۵به ايران نماينده داشت .
به گزارش ايرنا، اين روزنامه چاپ افزود: برخورد مقامات تهران با سولانا گرم تر از چيزي بود كه خود وي انتظار داشت و او در سفر خود اشاراتي را از برخي از مقامات ايراني دريافت كرد كه حاكي از تمايل ايران به ايفاي نقش فعال تر اين كشور در مذاكرات بود. اين روزنامه با مرور محتويات بسته پيشنهادي به ايران ، اين نكته را كه مقامات ايراني فورا اين بسته را رد نكردند بسيار حايز اهميت دانست .
در ادامه سر مقاله آمده است در صورتي كه اوباما به رياست جمهوري آمريكا برسد احتمال اينكه رويكردي تازه در برابر ايران از سوي آمريكا مشاهده شود بالا خواهد رفت و بحث رابطه ديپلماتيك بين دو كشور قوت خواهد گرفت .
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]