واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: ايران ضعيفترين كشور خاورميانه در آمادگي ديجيتالي
پژوهشگر مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحتنظام با بيان اينكه ايران در جايگاه 95 دنيا در زمينه دولت الكترونيك قرار دارد و گفت: در زمينه آمادگي ديجيتالي ايران در خاورميانه رتبه آخر را دارد و در فيلترينگ، اينترنت ملي، خدمات MMS و توليد محتوايي وب با ابهام مواجه هستيم.
به گزارش مهر، حميد ضيائيپرور امروز در نشست تخصصي بررسي زيرساخت فناوري اطلاعات با اشاره به سند چشمانداز 20 ساله كشور گفت: بر اساس سند چشمانداز 20 ساله كشور بايد در سال 1404 در 5 فناوري هستهاي، هوافضا، نانو، محيط زيست و ICT داراي رتبه اول در منطقه باشد. فناوري اطلاعات در اين سند با فناوري هستهاي در يك رديف قرار گرفته است از اين رو اهميت پرداختن به فناوري اطلاعات مشخص ميشود.
وي 4 بخش را در حوزه فناوري اطلاعات از اهميت ويژهاي برخوردار دانست و گفت: اين چهار بخش شامل تلفن ثابت، تلفن همراه، پست و اينترنت ميشود كه همگام با ديگر كشورهاي جهان خواهد بود. پژوهشگر مركز تحقيقات استراتژيكي مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به ضريب نفوذ اينترنت و تعداد كاربران در ايران و جهان گفت: آسيا بيشترين تعداد كاربر را در كل دنيا دارد ولي از نظر ضريب نفوذ اينترنت در سطح پائيني قرار دارد به طوري كه ضريب نفوذ اينترنت در سال 2008 نسبت به ميزان رشد كاربران در آسيا و ايران بسيار پائين است.
وي افزود: در حال حاضر ايران داراي 18 ميليون نفر كاربر اينترنت و ضريب نفوذ 34 درصد است اين وضعيت ضريب نفوذ، رتبه 5 را در خاورميانه به ايران اختصاص ميدهد كه جايگاه مناسبي نيست. اين پژوهشگر با اشاره به وضعيت ضريب نفوذ در آمريكاي شمالي و استراليا گفت: آمريكاي شمالي با ضريب نفوذ 73.1 درصد و استراليا با ضريب نفوذ 72 درصد مقامهاي اول و دوم ضريب نفوذ اينترنت دنيا را به خود اختصاص دادهاند اين در حالي است كه خاورميانه تنها 14 دهم درصد ضريب نفوذ دارد.
وي با بيان اينكه كشور ما در زمينه وبلاگنويسي در دنيا پيشرفت خوبي داشته است گفت: زبان فارسي جزء ده زبان اول دنيا در اين حوزه به شمار ميرود اما از نظر ضريب نفوذ اينترنت از تركيه، كويت، امارات و قطر عقبتر هستيم.
ضيائي پرور افزود: در سال 2007 تنها 465 هزار نفر معادل 7 دهم درصد از كل كشور به اينترنت پرسرعت دسترسي داشتند و قطعيهاي اينترنت و اختلالات كيفي باعث ضربه زدن جدي به اين حوزه شده است. وي يكي از بخشنامههاي جنجال برانگيز را در اين حوزه محدوديت اينترنت كشور به سرعت 128 كيلو بيت دانست و گفت: اخيرا مقام عالي وزارتخانه در برخي از سخنرانيهاي خود تمايل سرعت اينترنت را به 56 كيلو بيت اعلام كرده و هنوز شفافسازي مناسبي در اين زمينه انجام نداده است.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]