واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كميسر عالي امور پناهندگان سازمان ملل در ايران: ايران از بهترين نمونههاي جهان در امور پناهندگان است
خبرگزاري فارس: كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ايران اعلام كرد كه ايران الگوي خوبي براي كشورهاي جهان در رابطه با امور پناهندگان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، "كارلوس زاكاگنيني دياوري" كميسر عالي امور پناهندگان سازمان ملل در ايران در كنفرانسي خبري كه به مناسبت روز جهاني پناهندگان در مقر اين كميساريا در تهران برگزار شد با توجه به سابقه چند دههاي حضور پناهندگان در ايران اعلام كرد كه ايران الگوي خوبي براي تمام كشورهاي جهان در رابطه با امور و مسائل پناهندگان است.
وي افزود: "بدون شك ايران بار بسيار سنگيني را در طول چند دهه به تنهايي به دوش كشيده و دولت و مردم ايران تلاشهاي زيادي را براي پذيرش پناهندگان انجام دادهاند كه روندي، شايسته تقدير است. از طرف جامعه بينالمللي هم كمكهايي به ايران شده است كه در برابر فشارهاي مالي و اجتماعي موجود به هيچ وجه قابل توجه نبوده و قابل برابري نيست."
وي با اشاره به اهميت روز جهاني پناهندگان براي اين كميساريا و پناهندگان سراسر جهان اين روز را فرصتي براي بيان مشكلات ، رنجها و دردهاي گروهي دانست كه جدا از فرهنگ، وطن و جامعه خود زندگي كرده و با مشكلات زيادي روبرو هستند.
نماينده سازمان ملل كه از فوريه 2008 كار خود را در ايران آغاز كرده است اعلام كرد كه مهمترين رابط دولت ايران با اين كميساريا اداره كل امور اتباع بيگانه وزارت كشور (بافيا) است كه همكاري بسيار نزديكي را به ويژه در امور افغانها داشته است.
وي در مورد طرح آمايش 3 كه اخيراً توسط اين اداره اجرا شده گفت:" اين سومين طرح شناسايي و ثبت نام از پناهندگان بود كه به صورت آنلاين هم برگزار ميشد و طي آن حدود 80 هزار پناهنده براي دريافت مجوز كار و يا تمديد مجوز اقامت خود در ايران ثبت نام كردند. تا پيش از اين طرح بسياري از پناهندگان به صورت غير قانوني در ايران كار ميكردند كه با ثبت نام در اين طرح مجوز كار را دريافت ميكنند."
"زاكاگنيني" با تمجيد از طرح آمايش 3 در مورد صدور مجوز كار گفت:" اين كار جديدي است كه قبلاً نبود و ما هم از آن استقبال ميكنيم. اما هنوز يافتههاي اين تحقيق در دست بررسي است و تا كنون مجوزي بر اساس اين طرح صادر نشده است."
كارلوس زاكاگنيني در مورد همكاري متقابل جامعه بينالمللي با ايران در رابطه با وضعيت پناهندگان گفت:"كمكهايي مالي از طرف جامعه بينالمللي به ايران طي دهههاي گذشته شده است كه هنوز به طور كلي محاسبه نشده است اما هر چقدر هم كه بوده نميتواند حتي بخشي از هزينههايي باشد كه ايران در برابر پناهندگان موجود در اين كشور متحمل ميشود.اين كمكها ميتوانست بيشتر باشد و همانگونه كه ما وعده داديم اخيراً هم با كمي افزايش روبرو شد. اما واقعيت اين است كه هزينههاي دولت ايران براي پناهندگان غير قابل جبران است. ما براي اين تلاشها ارزش قائليم و سعي ميكنيم كه به دولت ايران كمك كنيم."
وي به عنوان يك سرباز سازمان ملل در امور بشردوستانه در پاسخ به خبرنگار فارس با ابراز تأسف از وجود دو جنگ عراق و افغانستان در همسايگي ايران، اين جنگها را از عوامل تشديد موج پناهندگيها به ايران دانست و گفت:" به رغم اينكه بعد از سقوط رژيمهاي صدام و طالبان روند بازگشت مهاجران كمي شتاب گرفت اما هم اكنون بسياري از پناهندگان به علت نگراني از وضعيتهاي موجود در كشورشان حاضر به بازگشت به وطن خود نيستند. جنگ يكي از ويران كنندهترين پديدههاي تاريخ بشر است كه هيچگاه عواقب خوبي را در پي نداشته است."
بر اساس آمار كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان ايران بعد از پاكستان دومين كشور پذيراي پناهندگان در جهان است كه حدود 1 ميليون پناهنده ثبت شده را داراست كه حدود 900 هزار نفر آنها را افغانيها تشكيل ميدهند.
انتهاي پيام/ز
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]