واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سولانا: اتحاديه اروپا تحريم جديدي را عليه ايران تصويب نكرد
جام جم آنلاين: خاوير سولانا اعلام كرد كه وزيراي امور خارجه 27 كشور عضو اتحاديه اروپا درباره اعمال تحريمهاي بيشتر عليه ايران بر سر برنامه هستهاي اين كشور تصميمي نگرفتند.
به گزارش ايسنا، خاوير سولانا، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپايي در پايان اجلاس وزيران امورخارجه اين اتحاديه كه روز دوشنبه در لوكزامبورگ برگزار شد، درباره اتخاذ تحريمهاي بيشتر عليه ايران بر سر برنامه هستهاي اين كشور در كنفرانسي مطبوعاتي كه در مركز خبري كميسيون اروپا در بروكسل پخش شد، گفت: امروز تصميمي (در اين باره) اتخاذ نشد.
بر اساس گزارش خبرگزاري نووستي، سولانا همچنين گفت كه اتحاديه اروپا اميدوارست در آينده پاسخ مقامات ايران به بسته جديد مشوقها كه روز 14 ژوئن از سوي پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل به علاوه آلمان ارائه شده بود را دريافت كند.
شبكه خبري سي.ان.ان در گزارشي با عنوان پيامهاي ضد و نقيض درباره تحريمهاي سختر عليه ايران نوشت: گوردون براون اعلام كرد كه اتحاديه اروپايي با مسدود كردن سرمايههاي بانك ملي ايران در خارج موافقت كرده است اما سخنگوي رئيس سياست خارجي اتحاديه اعلام كرد كه هيچ تصميمي در اين باره اتخاذ نشده است.
يك سخنگوي وزارت امور خاجه انگليس هم گفت كه بايد گامهايي فني برداشته شود و اين اقدام احتمالا ظرف چند روز آينده اجرا ميشود. وي درباره اخبار ضد و نقيضي كه از اتحاديه اروپايي مطرح شده اظهار نظري نكرد.
در عين حال گالاش به سي.ان.ان گفت كه اتحاديه محدويتهايي را عليه بانك ملي ايران در نشست لوكزامبورگ اعمال نكرده است.
وي گفت: نميتوانم به شما بگويم كه تصميم براي اعمال تحريمهايي عميقتر چه زماني اتخاذ خواهد شد.
به گزارش سي.ان.ان. وزارت امور خارجه انگليس هم براي توضيح درباره اين اخبار ضد و نقيض در دسترس نبود.
بر اساس گزارش روزنامه الحيات، گالاش در حاشيه نشست لوگزامبورك، به اين روزنامه گفت: اتحاديه اروپا هنوز آمادگي تصميم گيري براي اعمال تحريمهاي جديد (عليه ايران) را ندارد چرا كه ما (سولانا و هيات همراهش در سفر به ايران براي ارائه بسته پيشنهادي به تهران) به تازگي از تهران بازگشتهايم و هنوز پاسخ ايران را درباره بسته پيشنهادي غرب دريافت نكرديم.
وي با طرح اين سوال كه چطور ميتوان بدون دريافت پاسخ ايران آن را تحريم كرد، گفت: آنچه كه در هفتههاي رخ داد اين گونه است كه فهرست تحريمهاي بيشتر عليه ايران بر اساس قطعنامه 1803 آماده شده و در حال حاضر اتحاديه اروپا در حال بررسي ميزان هماهنگي اين قطعنامه بينالمللي با اقدامات قانوني اين اتحاديه است.
از سوي ديگر سخنگوي اسلووني كه در حال حاضر رياست اتحاديه را به عهده دارد، گفت كه از توافقي كه قرار بود درباره اعمال تحريمها صورت گيرد، اطلاعي ندارد.
گوردون براون، نخستوزير انگليس روز دوشنبه در كنفرانس مشتركي با جورج بوش، رئيسجمهور امريكا در جمع خبرنگاران در لندن گفت: ما هرچه در توان داريم انجام خواهيم داد تا مذاكرات را حفظ كنيم، اما علاوه بر آن با صراحت اعلام كردهايم كه در صورتيكه ايران همچنان راهحلهاي پيشنهادي ما را ناديده بگيرد چارهاي نخواهيم داشت جز اينكه تحريمها را تشديد كنيم.
به گزارش رويتر، براون افزود: بنابراين انگليس اين را از اروپا خواهد خواست و اروپا نيز با اتخاذ تحريمهاي شديدتر عليه ايران موافقت خواهد كرد.
نخستوزير انگليس گفت كه لندن در راستاي متقاعد كردن ايران به توقف غنيسازي اورانيوماش در آينده داراييهاي بانك ملي، بزرگترين بانك ايران را مسدود خواهد كرد.
براون با بيان اينكه انگليس كشورهاي اروپايي را به اتخاذ تحريمها عليه ايران تشويق خواهد كرد، افزود: اقدامات امروز در فاز جديدي از تحريمها در حوزه گاز و نفت آغاز خواهد شد. ما هرگونه اقدام لازم را اتخاذ خواهيم كرد تا ايران از انتخابي كه بايد انجام دهد آگاه شود و يا نقش خود را به عنوان يك عضو قابل احترام جامعه بينالمللي ايفا كند و يا با انزواي بيشتر روبرو شود.
براون گفت: پيام ما به ايران اين است: شما مجبور نيستيد مسير درگيري را انتخاب كنيد.
رئيسجمهور امريكا نيز گفت: اولين انتخاب من اين است كه اين مساله را به طور ديپلماتيك حل كنم.
بوش در آخرين سفر خود به اروپا تلاشي را براي جلب حمايت كشورهاي اروپايي عليه ايران آغاز كرد. وي روز سهشنبه در نشست سالانه اتحاديه اروپا تلاش كرد آنها را متقاعد كند در صورت عدم تعليق برنامه هستهاي ايران تحريمهاي جديدي را عليه تهران اعمال كنند.
بوش پس از نشست اتحاديه اروپا با آنگلا مركل، صدراعظم آلمان ديدار كرد و تلاش كرد حمايت او را از افزايش فشار بر ايران جلب كند.
ديدار با سيلويو برلوسكني، نخست وزير ايتاليا، و نيكلا ساركوزي، رئيسجمهور فرانسه اقدامات بعدي بوش در مبارزه جديدش عليه تهران بود و وي در هيچ يك از اين ديدارها از لفاظيهاي خود عليه ايران ابايي نداشت.
اين در حالي است كه ايران بارها تاكيد كرده است ماهيت برنامه هستهيياش كاملا صلح آميز است و در همين راستي تعليق غني سازي اورانيوم جايي در دستور كار برنامه هستهاي ايران ندارد.
در عين حال بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه، كريستينا گالاش، سخنگوي سولانا كه پيش از نشست لوكزامبورگ و پس از سخنان براون، صحبت ميكرد، به خبرنگاران گفت كه اروپا در اين نشست تصميم گيري نميكند و افزود: امروز هيچ چيزي بر روي ميز قرار نميگيرد.
كشورهاي اروپايي اعلام كردهاند كه آمادهاند تا در پايان ماه مه تحريمهاي جديدي را عليه ايران اعمال كنند كه بانك ملي را نيز هدف بگيرد.
گالاش پيش از نشست وزيران گفت: اين تحريمها بايد به تصويب برسند اما در نشست دوشنبه تصميمي درباره آنها اتخاذ نخواهد شد.
ديپلماتها گفتند كه اتحاديه اروپايي تصميم گرفت اندكي منتظر بماند تا بداند پاسخ ايران به پيشنهادي كه سولانا به تهران ارائه كرد، چه خواهد بود.
استفان هادلي، مشاور امنيت ملي كاخ سفيد پيش از نشست وزيران امور خارجه اروپايي مدعي شده بود كه در اين نشست اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران اعلام خواهدشد.
بر اساس گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، مايكل ايلام، سخنگوي براون نيز پس از ملاقات بوش و براون گفت كه كشورهاي اروپايي در اصل درباره تعليق سرمايههاي بزرگترين بانك ايراني توافق كردهاند.
خاوير سولانا كه روز شنبه بسته پيشنهادي پنج عضو دايم شوراي امنيت سازمان ملل به علاوه آلمان را به تهران ارائه كرد روز دوشنبه گفت كه هنوز پاسخي از جانب ايران دريافت نكرده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، سولانا در جمع خبرنگاران در لوگزامبورگ گفت: آنها پيشنهاد را گرفتند. ملاقات خوبي بود. آنها قرار است پاسخ خود را به ما بدهند و هرچه زودتر اين كار را انجام دهند بهتر است.
رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا افزود: ملاقات (با مقامات ايراني) بهتر از آنچه فكر ميكردم پيش رفت.
سولانا در سفر خود به ايران با منوچهر متكي، وزير امور خارجه ايران و سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران ديدار كرد كه هر دو تاكيد كردند پاسخ ايران به چگونگي پاسخ غرب به بسته پيشنهادي ايران بستگي دارد.
به گزارش روزنامه فايننشيال تايمز، ديپلماتهايي كه رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا را در سفر به تهران همراهي كردند، پس از سفر به ايران گفتند كه ايران هيچ نشاني از تعليق برنامه غنيسازي اورانيوم را كه مورد درخواست جامعه جهاني است نشان نداد.
با اين حال، مقاماتي كه براي سولانا كار ميكنند و ديپلماتهاي انگليس، فرانسه، آلمان، روسيه و چين كه وي را همراهي كردند گفتند كه ايران به روشني گفت كه پيشنهاد جديد را با دقت مطالعه خواهد كرد و از هيات بينالمللي با استقبال گرمتري نسبت به گذشته برخورد كرد.
كريستينا گالاش، سخنگوي سولانا نيز گفت: فضا و واكنش مقامات ايرانيها بهتر از حد انتظار ما بود.
بر اساس اين گزارش، سولانا برگهاي را به جليلي داد كه در آن شرح ميداد ايران و جامعه بينالمللي چهطور ميتوانند اولين گام را به سوي مذاكرات كامل درباره اين موضوع بردارند.
بر اساس اين پيشنهاد، ايران به غنيسازي ادامه خواهد داد اما به عنوان اولين گام اعلام ميكند كه نصب سانتريفيوژهاي بيشتر در تاسيساتش را متوقف ميكند. در عوض شوراي امنيت سازمان ملل و آلمان برداشتن گام به سوي تحريمهاي بيشتر را متوقف ميكنند.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]