تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845883332




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونگی نگهداری و مصرف غذا در تابستان (2)


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: چگونگی نگهداری و مصرف غذا در تابستان (2)

ماندگاری مواد غذایی نیز از دیگر عواملی است كه باید به آن توجه كنیم. هر ماده ی غذایی طول عمر محدودی دارد كه این طول عمر بر اساس تركیبات به كار رفته در آن، شرایط تهیه و عرضه، و بسیاری مسائل دیگر متغیر است. بنابراین هنگام خرید مواد غذایی حتماً بایستی به تاریخ تولید و تاریخ مصرف آن توجه كرد و در صورت تمام شدن تاریخ مصرف ماده غذایی ، سریعاً آن را به مسئولین بهداشتی مربوطه اطلاع داد تا در اسرع وقت به آن رسیدگی كنند. در تابستان توجه به این نكته بسیار اهمیت دارد. زیرا همان طور كه اشاره شد، شرایط محیطی در تابستان به گونه ای است كه این مسائل باید به دقت رعایت شود. برای مثال اگر در فصل سرما شیر پاستوریزه در سرمای 4 یا 5 درجه باشد، مشكلی وجود ندارد. اما در تابستان كه گرمای هوا به 30 تا40 درجه سانتیگراد می رسد، شرایط مناسب برای رشد میكروب ها فراهم است.بنابراین در تابستان توجه به ماندگاری و شرایط نگهداری مواد غذایی بسیار مهم است. تاریخ مصرف هم ارتباطی تنگاتنگ با ماندگاری و طول عمر دارد. برای مثال شیر پاستوریزه را می توان 24 تا 48 ساعت در شرایط یخچال نگهداری كرد، اما بیرون از یخچال طول مدت ماندگاری اش كوتاه تر می شود. هر چه درجه ی حرارت محیط بالاتر رود، طول مدت ماندگاری شیر كمتر می شود.مواد غذایی فساد پذیر طول مدت ماندگاری شان خیلی كوتاه است و هر چه مواد غذایی، خاصیت فساد پذیری كمتری داشته باشند، ماندگاری طولانی تر دارند. غیر از ماده غذایی، شرایط نگهداری نیز در طول مدت ماندگاری اثر دارد؛ مثلاً كشك خشك در آب وهوای معمولی فساد پذیر نیست، اما اگر آن را در شرایط مرطوب نگهداری كنیم، كپك می زند. بنابراین طول مدت نگهداری مواد غذایی با شرایط ماندگاری در یك عرض قرار دارد و باید به هر دو عامل توجه شود.این موضوع در مورد گوشت هم صدق می كند. اگر گوشت در یخچال نگهداری شود، حداكثر 3 تا 4 روز در دمای 0 تا 4 درجه قابل نگهداری است و در دمای بیش از این مقدار، قدرت ماندگاری آن كمتر است. لذا برای نگهداری طولانی مدت، باید گوشت را در فریزر(18 درجه زیر صفر) منجمد كرد.موضوع دیگری كه در باید تابستان به آن توجه شود، شرایط تولید و رعایت قوانین جاری كشور است. به طور كلی تمام مواد غذایی كه با مارك و مشخصات به بازار عرضه می شوند باید دارای پروانه ی ساخت از وزارت بهداشت باشند.وزارت بهداشت با بازرسی های مستمر و نمونه برداری هایی كه انجام می دهد ، اصول بهداشتی را تحت نظارت دارد و پروانه ساختی كه روی محصول به بازار می آید، نشانه ای از اجرای این مراحل است. بنابراین اگر محصولی فاقد پروانه ساخت باشد، نشان می دهد كه هیچ یك از مراحل نظارت بهداشتی، انجام نشده و وزارت بهداشت سالم بودن كالا را تایید نكرده است.در نتیجه اگر محصولات بسته بندی شده مثل بستنی، آبمیوه ، محصولات لبنی و گوشت، مجوز بهداشتی نداشته باشند، به هیچ وجه قابل تایید نیستند. هر چند كه برخی از این محصولات ممكن است به صورت صنفی تهیه شوند مثلاً بستنی، آبمیوه، كره، دوغ و ماست كه مردم باید اطلاع دقیق و اطمینان كافی داشته باشند از اینكه این مراكز بهداشتی هستند و مواد را به صورت كاملاً بهداشتی تهیه می كنند.

توصیه ی ما به شما این است كه سعی كنید حتی الامكان در تابستان از محصولات پاستوریزه و دارای پروانه ی ساخت استفاده كنید و هرگز از مواد غذایی كه به صورت سیار عرضه می شوند و دارای هیچ گونه تاییدیه ای نیستند مانند انواع آب میوه، آب زرشك یا خاك شیر كه دوره گردها عرضه می كنند، استفاده نكنید زیرا این مواد از عوامل عمده ی انتقال مسمومیت ها در فصل گرما هستند.مطلب دیگر رعایت بهداشت فردی در محل های تهیه ی مواد غذایی، اماكن صنفی و حتی منازل است كه نقش زیادی  در مسمومیت های غذایی دارد.به عنوان مثال اگر دست كارگری كه در رستوران كار می كند، در اثر بریدگی، زخم و عفونی شده باشد و او بدون رعایت بهداشت با همان دست های آلوده به تهیه ی مواد غذایی بپردازد، می تواند یكی از عوامل عمده ی انتقال یكی از مسمومیت های غذایی شایع در تابستان به نام " مسمومیت غذایی استافیلوكوكی" باشد.بنابراین لازم است كارگران در طی كار، حتماً از دست كش استفاده كنند و دست كش را نیز قبل از استفاده شست و شو و ضد عفونی كنند.همچنین كارگران و یا افرادی كه مبتلا به گلودرد های چركی هستند، چنانچه به كار تولید مواد غذایی مشغول اند، لازم است با استفاده از ماسك های بهداشتی از نفوذ ترشحات گلوی خود به داخل مواد غذایی جلوگیری كنند.از دیگر مسائلی كه در تابستان ممكن است اتفاق بیفتد، آلوده شدن آب مصرفی مردم به آب فاضلاب ها می باشد. معمولاً این آب های آلوده در رستوران های بین راهی، روستاها و مناطقی استفاده می شود كه آب لوله كشی در دسترس نیست و آب رودخانه های مرتبط با فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله بیماری هایی كه از طریق این آب های آلوده به وجود می آیند، بیماری حصبه است.بیماران مبتلا به حصبه ، بعد از معالجه نیز سال ها عامل انتقال این بیماری هستند. این بیماری از طریق مدفوع این بیماران به خارج منتقل می شود و اگر مدفوع این افراد به نحوی به رودخانه انتقال یابد، كسانی كه از آب رودخانه برای شست و شوی میوه و سبزی استفاده می كنند، در معرض این بیماری و بسیاری از بیماری های دیگر كه از این طریق سرایت می كنند قرار خواهند داشت.در مسافرت های تابستانی باید به این نكته توجه شود كه آب آشامیدنی حتماً آب لوله كشی و بهداشتی باشد و اگر الزاماً می خواهید از آب رودخانه استفاده كنید، قبل از مصرف آب را با كلر ضد عفونی كنید.مطلب مهم دیگری كه خانواده ها باید رعایت كنند این است كه بعد از خرید، پاك كردن و شست وشوی سبزیجات، میوه جات و محصولات پروتئینی ، آنها را كاملاً ضد عفونی كنند.بیشترین دقت باید از طرف خود مردم باشد و هیچ وقت غذاهای آلوده و غذاهایی را كه از سلامتی آن ها اطمینان ندارند، استفاده نكنند.در پایان به مسافران و خانواده های عزیز توصیه می كنیم برای داشتن تعطیلات به یاد ماندنی و خوب، به تمام اصول بهداشتی توجه كنند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 963]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن