واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: قائممقام وزارت نفت: مبارزه با مافياي نفت آغاز شده است
علي كردان گفت: تحول بنيادين براي حذف مافياي نفتي از اين وزارتخانه آغاز شده است.
علي كردان قائم مقام وزير نفت گفت: تحول بنيادين براي حذف مافياي نفتي از اين وزارتخانه آغاز شده است.
وي افزود: براي جراحي و از بين بردن مافيا در صنعت نفت دو موضوع مصاديق و زمينههاي بروز را بايد در نظر گرفت؛ در حوزه مصاديق مبارزه با مافيا در حال پيگيري و برخورد است، اما در حوزه زمينههاي بروز بايد انحصار از بين برود و اطلاعات در دسترس همه مردم قرار گيرد.
اين نخستين باري است كه يك مقام ارشد مسوول در وزارت نفت دولت نهم صراحتا از مافياي نفتي سخن گفته و آن را مورد تاييد قرار ميدهد. كردان در برنامه نگاه يك در پاسخ به اينكه اگر مافيا در وزارت نفت وجود دارد چرا جراحي نميشود، افزود: هرجا و در هر دستگاهي هر كاغذ سفيدي با توجه و نظر دولت ارزش يابد، آنجا عدهاي آدم رانتخوار و سودجو پيدا ميشوند.
كردان با بيان اينكه جايگاه وزارت نفت جايگاه مهمي است كه اعداد اقتصادياش بالاست، افزود: وقتي بحث رانت و مافيا در وزارت نفت مطرح ميشود، بايد از سطح كاركنان خارج شود و تحولي بنيادين در صنعت نفت ايجاد شود تا هم همكاران مومن، صادق، دلسوز و فداكار از مساله مافيا خارج شوند و هم كساني كه تمايل دارند ارزش افزوده اين صنعت را چپاول كنند، دستشان كوتاه شود.
قائم مقام وزير نفت گفت: در حال حاضر با حمايت دولت، تحول بنيادين براي مبارزه با مافيا در صنعت نفت آغاز شده كه البته نقش رسانه نيز در اين عرصه مهم است.
مساله مبارزه با مافياي نفتي براي اولين بار در شعارهاي انتخاباتي دكتر احمدينژاد مطرح شد و پس از آن نيز گمانهزنيهاي فراواني مبني بر اين كه مصداق مافيا در نفت ايران چه كساني يا چه گروهي هستند، شكل گرفت، اما هيچ يك از مسوولان دولت نهم صراحتا اشارهاي به مافياي مورد نظر رئيسجمهور نكرد.
اوايل تشكيل دولت نهم به نظر ميرسيد كه احمدينژاد با معرفي علي سعيدلو، معاون اداري مالي خود در شهرداري تهران براي پست وزارت نفت عزم خود را براي تحقق دو شعار بزرگ انتخاباتي يعني آوردن پول نفت سر سفرههاي مردم و مبارزه با مافياي نفتي آغاز كرده است، اما با راي منفي مجلس به سعيدلو عملا برنامه دكتر احمدينژاد در بخش نفت با اخلال مواجه شد.
صادق محصولي دومين گزينه مورد اعتماد رئيسجمهور نتوانست رضايت مجلس هفتم را براي تصدي وزارت نفت جلب كند و در نتيجه انصراف خود را پيش از راي اعتماد مجلس اعلام كرد؛ نتيجه آن شد كه رئيسجمهور براي تصدي وزارت نفت ناچار به گزينههايي رويآورد كه خود تمايل چنداني براي اعطاي مسئوليت به آنها نداشت و البته اين گزينهها نيز اعتقادي به مساله مافياي نفتي نداشتند.
كاظم وزيريهامانه چهارمين فرد پيشنهادي رئيسجمهور براي وزارت نفت و نخستين وزير نفت دولت نهم در سخنرانيهاي متعدد صراحتا اعلام كرده بود چيزي به نام مافيا در نفت نميشناسد.
همين مساله در كنار برخي اختلافات ديگر رئيسجمهور با وزيريهامانه نهايتا باعث شد تا هامانه در تابستان 86 جاي خود را به غلامحسين نوذري، مديرعامل سابق شركت نفت واگذار كند، اما نوذري، علي كردان را به عنوان قائممقام با خود به وزارت نفت برد تا همزمان با انجام فعاليت معمول و روزانه وزارت نفت، موضوع تحول در اين وزارتخانه و به اصطلاح مبارزه با مافياي نفتي نيز به موازات تعقيب شود و برپايه همين استدلال بود كه كردان همزمان با مسووليت قائممقامي پست معاونت نيروي انساني را برعهده گرفت.
در اين ميان احمدينژاد نيز بيكار ننشست و براي تحول در بخش نفت تصميماتي اتخاذ كرد كه تشكيل كارگروه ويژه نفت از جمله اين تصميمات بود.
با اين حال حضور برخي شخصيتهاي حقوقي مانند رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اين كارگروه تا حدودي عجيب و غيرمنتظره مينمود.
اظهارات قائممقام وزير نفت نشان داد كه موضوع مبارزه با مافياي نفتي مجددا در اين وزارتخانه احيا شده و رئيسجمهور كماكان به دنبال تحقق يكي از بزرگترين شعارهاي دوران انتخابات رياستجمهوري است. آيا در يك سال باقيمانده از دولت نهم اين شعار جامه عمل خواهد پوشيد؟
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]