واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: تشكلهاي كشاورزي جدي گرفته نميشوند
همايش سراسري تشكلها و فعالان بخش كشاورزي ديروز با حضور جمع بسياري از نمايندگان اين تشكلها در مصلاي تهران با حضور رئيسجمهور و وزير جهاد كشاورزي به مناسبت هفته جهاد كشاورزي برگزار شد.
همايش سراسري تشكلها و فعالان بخش كشاورزي ديروز با حضور جمع بسياري از نمايندگان اين تشكلها در مصلاي تهران با حضور رئيسجمهور و وزير جهاد كشاورزي به مناسبت هفته جهاد كشاورزي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، در اين همايش برخي از كشاورزان پيش از آمدن رئيسجمهور و وزير جهاد كشاورزي كه با كمي تاخير صورت گرفت، به دنبال يافتن برگه سفيدي بودند كه خواستهها و انتقادات خود را به صورت مكتوب به وي تقديم كنند. گزارش خبرنگار ما حاكي است، نمايندگان تشكلهاي كشاورزي از وضعيت موجود بخش كشاورزي ناراضي بودند به طوري كه برخي از آنها هنگام سخنراني وزير جهاد كشاورزي، به زبان آمده و از وزير خواستند به جاي دادن اعداد و ارقام، مشكلات بخش كشاورزي را بيان و از آنها حمايت كند.
در پاسخ به اين انتقادات بود كه وزير جهاد كشاورزي هم اعلام كرد، اين آمار و ارقام برگرفته از اقدامات شما كشاورزان است و ما بايد با يكديگر همكاري كنيم تا مشكلات بخش كشاورزي حل شود.
برخي از نمايندگان تشكلها در حاشيه برگزاري اين مراسم در گفتگو با خبرنگار ما اعلام كردند كه حمايت از تشكلها فقط در حد شعار باقي مانده است و در عمل هيچ حمايت مناسبي از كشاورزان نميشود.
سيدعلي حسيني، رئيس هيات مديره يكي از شركتهاي تعاوني در استان خراسان رضوي به خبرنگار ما ميگويد: متاسفانه حمايت كافي از شركتهاي تعاوني نميشود و عدم تقويت اين تشكلها باعث شده تا محصول توليد شده توسط دلالان خريداري شود و با قيمت بيشتري به دست مصرفكنندهها برسد.
وي افزود: هزينه توليد در حال حاضر بالاست و قيمت بسياري از نهادهها از جمله كود و سم آزاد شده و ديگر از يارانههايي كه در گذشته براي برخي كالاها به كشاورزان تعلق ميگرفت، خبري نيست.به گفته وي، بانكهاي كشاورزي حاضر نيستند با تشكلهاي كوچك كار كنند. اين در حالي است كه 70 درصد فعالان اين بخش فعاليتهاي خرد انجام ميدهند.
آنچه مسلم است، در حال حاضر حدود 70 هزار روستا در سراسر كشور گسترده شده است كه با توجه به اين پتانسيل و با تقويت تشكلها و تعاونيها ميتوان كشاورزان را به صورت منسجم و هماهنگ و با يك برنامهريزي مناسب در كشور هدايت كرد، اما نبود برنامهريزي و عدم جدي گرفتن تشكلها چه از سوي خود اعضا و چه از سوي تصميمگيران اقتصادي باعث شده تا برنامهريزي كشت و همچنين شبكه توزيع محصولات در سراسر كشور گاهي با نابسامانيهايي روبهرو شود كه زمينه را براي حضور سودجويان دوچندان ميكند.
تشكلها اختيار كافي ندارند
نجف رستمي، عضو هيات مديره اتحاديه مرغداران آذربايجان غربي نيز ميگويد: در سال 86 قيمت نهادهها دو برابر شده و در سال 87 نيز 20درصد به آن افزوده شده است. با توجه به اين كه جوجه يكروزه از مهرماه 86 تاكنون در حدود 200تومان زير قيمت تمام شده به فروش رفته، در حال حاضر در هر هفته يك ميليون و 500 هزار جوجه معدوم ميشود و باقي به قيمت 70 تا 150 تومان به فروش ميرسد، در حالي كه 450 تومان براي مرغداران تمام ميشود. از سوي ديگر، عليرغم دستور رئيسجمهور براي تمديد وامهاي دريافتي به مدت 2 سال بدون جريمه ديركرد در اين زمينه اقدامي نشده است.
حسين صابراني، رئيس اداره تعاوني روستايي نيشابور نيز ميگويد: در حال حاضر قيمت برخي محصولات كشاورزي گاهي از زمان خريد از كشاورزان تا زماني كه به دست مصرفكنندگان برسد 8 برابر ميشود، در حالي كه اگر تشكلهاي كشاورزي تقويت و حمايت شوند، ميتوانند محصولات را به صورت مستقيم و با قيمت مناسب به دست مصرفكنندگان برسانند و به نظر ميرسد گاه مافياي اقتصادي تمايلي به تقويت اين تشكلها ندارد.
در اين مراسم همچنين يكي از زنان كشاورز نمونه از رئيسجمهور توجه بيشتر به اين بخش را خواستار شد. وي كه سخنانش گاه با تشويق حضار روبهرو ميشد، گفت: به من ميگويند سخنراني كنم، در حالي كه من سخنران نيستم؛ بلكه دردي گلويم را ميفشارد كه ميخواهم به نمايندگي از كشاورزان آن را ابراز كنم.
وي افزود: ما كشاورزان توان توليد داريم و با وجود خشكسالي ميتوانيم اين مرحله را طي كنيم. ما كوهنوردي هستيم كه با وجود توان صعود از سربالايي، نميتوانيم با كفش پلاستيكي اين مسير را بخوبي طي كنيم.
وي افزود: به عنوان كشاورز نمونه به ما لوح تقدير داده شده است، اما امثال اين جوايز ما را خوشحال نميكند، زماني ما خوشحال ميشويم كه ايران بزرگترين توليدكننده باشد.
پس از شنيدن سخنان 3 نماينده بخش كشاورزي، رئيسجمهور نيز به ايراد سخنراني پرداخت و ضمن تشكر از محبت و فداكاري كشاورزان، به تصميمگيران نصيحت كرد: هر مشكل و تحولي كه ايجاد ميشود بر سر جامعه كشاورزي خراب نكنيد و اگر بناست هزينهها را كنترل كنيم، چرا اول از بخش كشاورزي آغاز ميشود. همچنين در بخش بانكي نيز اين همه معوقه وجود دارد، اما جاي سوال است كه چرا اول سراغ كشاورزان ميروند.
وي افزود: از يارانه اين بخش نبايد بريد و به جاي ديگر اختصاص داد.
احمدينژاد تاكيد كرد: برگزاري اين جلسات فقط اين نباشد كه حرف بزنيم و خداحافظي كنيم. اين جلسات بايد منجر به تصميمگيري و اصلاح منش و تصميمگريها شود.وي همچنين از وزير جهاد كشاورزي خواست تا فرصت كافي براي مطرح شدن مشكلات كشاورزان و توليدكنندگان در نظر گيرد.
رئيسجمهور اظهار كرد: لايحه دوفوريتي خشكسالي نيز انشاءالله در مجلس تصويب ميشود و اگر اين لايحه نيايد، خدا شاهد است من و اعضاي هيات دولت به تمامي روستاهاي كشور راه ميافتيم و اگر بتوانيم بيل هم ميزنيم.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]