محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827179040
جدايي در آغاز راه
واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جدايي در آغاز راه
قانونگذاري- گروه سياسي:
ماجراي تصويب اعتبارنامههاي نمايندگان دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي كه به ماجراي گروكشي اعتبارنامهاي در صحن علني مجلس تبديل شده بود...
روز گذشته با ياركشي نيروهاي موجود در مجلس بهخصوص اعتراض گروه موسوم به رايحهخوش خدمت به اعتبارنامه رضاعبدالهي نماينده ماهنشان و ريش سفيدي و پا در مياني لاريجاني رئيسمجلس و حسينيان رئيس شعبه بررسيكننده اعتبارنامه عبدالهي، پايان يافت. رئيس مجلس كه تا چند جلسه پيش و بهدليل قبول نكردن اعتراض نادران به دفاعش از باهنر به حمايت بيدريغ از دولت نهم در اين مجلس متهم شده بود، اين بار با رودررويي با حاميان دولت در مجلس نشان داد چندان هم قائل به خطكشيهاي موجود در مجلس هشتم بين طرفداران دولت و ساير اصولگرايان نيست. اين در حالي است كه ماجراي گروكشي اعتبار نامهاي كه توسط فاطمه آليا نماينده تهران و رضا عبدالهي نماينده ماهنشان صورت گرفته بود، روز گذشته با امتناع لاريجاني از شنيدن تذكر آييننامهاي آليا در خصوص تاييد اعتبارنامه عبدالهي ميرفت به پايان خود برسد كه اعتراض چهرههاي سرشناس رايحه خوش خدمت به لاريجاني در خصوص انفعال رئيس مجلس و تخلف او از آييننامه به ماجراي انتقاد حاميان دولت به شخص لاريجاني تبديل شد و نتيجه مذاكراتي كه قرار بود به تاييد اعتبار نامه عبدالهي ختم شود و به نتيجه نرسيده بود، اعتراض حاميان دولت به اعتبارنامه نماينده ماهنشان را به صحن علني مجلس كشاند.
اما گذشته از اينكه اين اعتراضات چگونه به رودررويي دو طيف حاميان دولت و ساير اصولگرايان تبديل شده است، ريشه اين اعتراضات و احتمال قوي انشعاب در فراكسيون اصولگرايان است كه براي نمايندگان و افكار عمومي مهم جلوه ميكند؛ دليلي كه از انتقادهاي اقتصادي رضا عبدالهي در كسوت رئيس كميسيون برنامه وبودجه مجلس هفتم به عملكرد اقتصادي دولت آغاز شده و به قدرتنمايي حاميان اندك دولت در مجلس هشتم در اولين روزهاي كاري اين مجلس ختم ميشود و البته دلايل حاشيهاي ديگري نيز براي اين كار همچنان وجود دارد؛ تا پيش از اين رضا عبدالهي اقدامات انجام شده در روند بررسي بودجه دولت و انتقاداتش به وضعيت اقتصادي موجود را انگيزه اصلي معترضان حامي دولت به اعتبارنامه خود عنوان كرده بود و از سوي ديگر، نمايندگان معترض نيز ورود عبدالهي به برخي فعاليتهاي اقتصادي در حوزه آرد و نان را دليل اصلي اعتراض خود به اعتبارنامه او ذكر ميكردند و از سوي ديگر مدافعان عبدالهي خبر ميدادند كه همسر يكي از معترضان به اعتبارنامه وي، خود يكي از افرادي است كه در اين حوزه به فعاليت اقتصادي ميپردازد.
در هر صورت با اعتراض فاطمه آليا به اعتبارنامه نماينده ماهنشان و رد اين اعتراض از سوي رئيس شعبه بررسيكننده اعتبارنامه عبدالهي، بعد از اينكه وي نتوانست در قالب تذكري آييننامهاي به تاييد اعتبارنامه عبدالهي اعتراض كند، علي زارعي، حميد رسايي و مهدي كوچكزاده سه نماينده حامي دولت به كمك آليا آمده و معترض شدند كه روحالله حسينيان ديگر نماينده تهران و رئيس شعبه بررسيكننده اعتبارنامه عبدالهي به همراه لاريجاني، به بهانه ريشسفيدي ميان اصولگرايان، اعتراض آليا را «وتو» كردهاند.
رئيس مجلس هشتم در پاسخ به اعتراض آليا با بيان اينكه در موعد مقرر مدارك مربوط به ادعاي اين نماينده تهران، به دست شعبه بررسيكننده اعتبارنامه نماينده ماهنشان نرسيده است، گفت: اعتراضاتش را وارد نميداند ولي صداي بلند نمايندگان در احسنت گفتن به اين اقدام لاريجاني و رويارويي وي با حاميان دولت، گويا باعث عصبانيت اين طيف شده بود كه موج تذكرهاي حاميان دولت به راه افتاد. حميد رسايي نماينده تهران و عضو رايحه خوش خدمت در تذكر آيين نامهاي خود سعي كرد به لاريجاني وظايف رياست را يادآوري كند و وي را به وتوي حق نمايندگان در اعتراض به اعتبارنامه همكارانشان متهم كرد و لاريجاني تنها پاسخ داد به آييننامه وفادار است. اما بيان پايبندي به آييننامه داخلي مجلس از طرف لاريجاني نيز كافي نبود و حاميان دولت در تذكري ديگر كه به وسيله مهدي كوچكزاده به هيات رئيسه داده شد، بار ديگر به لاريجاني هشدار دادند كه بهتر است اگر اشتباه كرده، شجاعت به خرج دهد و بگويد كه اشتباه كرده است.
كوچكزاده تصريح كرد؛ شما فرموديد آقاي حسينيان «اكثر» مواردي را كه شما ارائه داديد بررسي كردند و ديدند كه به رؤيت شوراي نگهبان رسيده است. پس معلوم ميشود برخي موارد رؤيت نشده است. وي افزود: اگر برخي موارد رؤيت نشده است اين در صلاحيت چه كسي است؟ تشخيص اينكه اين اعتراضات باقي مانده كه به رؤيت شوراي نگهبان نرسيده است، در صلاحيت چه مرجعي است؟ چه كسي بايد بگويد اعتراضها وارد است يا وارد نيست؟ كنايههاي معترضان به اعتبارنامه عبدالهي به لاريجاني، وي را بر اين داشت تا بگويد: من براساس سوگندي كه خوردم آخرت خودم را براي چنين ماجرايي كه آقاي عبدالهي ميخواهد اعتبارنامهاش تصويب بشود يا نشود، حرام نخواهم كرد و شما در اين ترديد نداشته باشيد. علي اصغر زارعي يكي ديگر از اعضاي رايحه خوش خدمت هم به بخشي از صحبتهاي روح ا... حسينيان استناد كرد و بر پايه آن به لاريجاني معترض بود كه نه به اين نامه حسينيان توجه كرده و نه آيين نامه داخلي.
لاريجاني هم كه در نهايت چارهاي نديد براي خاتمه دادن به فضاسازي رايحه خوش خدمت متن نامه حسينيان را هم قرائت كند: با توجه به اسناد و مدارك و دفاعيات عبدالهي و رسيدگي شعبه، توجيه مشخصي مشاهده نشد، هرچند بهنظر ميرسد آقاي عبدالهي با توجه به موقعيت و جايگاه نمايندگي بايد احتياط بيشتري كنند و از ورود به مسائلي كه وي را در معرض اتهام قرار ميدهد، خودداري كنند. در نهايت قرائت نامه حسينيان نيز نتوانست جو مجلس را آرام سازد و هنوز موج تذكرهاي آييننامهاي بود كه روي مانيتور رئيس مجلس نمودار ميشد. اما اين بار كاظم جلالي در حمايت از عبدالهي خطاب به اصولگرايان حامي دولت معترض شد كه آنها هم بايد طبق آييننامه عمل كنند، نه فقط رئيس مجلس و گفت: ما تا كي ميخواهيم به دست خودمان افراد خودي را براساس يك اختلاف نظر و سليقه به مسلخ بكشيم؟ جلالي اضافه كرد: براساس ماده 65 آييننامه، همانطور كه ذكر شد شعب، رسيدگي به اعتبارنامهها را شروع ميكنند و به مداركي كه در شوراي نگهبان مورد بررسي قرار گرفته است رسيدگي ميكنند.
در مجلس ششم نسبت به اعتبارنامه حدادعادل و محتشميپور اعتراض شده بود، آقاي حدادعادل هم كه رئيس مجلس هفتم شد همين رويه را تعقيب كرد و شايد آخرين نفري كه اعتبارنامهاش تصويب شد محمد عليخاني بود كه مباحث بسياري در مجلس شكل گرفت. عرف هم همين بود كه آقاي لاريجاني انجام دادهاند، يعني اگر اسناد و مداركي ظرف مدت مشخص ارائه نشد، شعبه راي ميدهد و در آن مورد تحقيق ميكند و اما اگر اسناد و مدارك خارج از زمان ارائه شد، ديگر نميتوان به آن رسيدگي كرد. وي اضافه كرد: ما مجلس ششم و نقش بارز آقاي عبدالهي در آن مجلس را به ياد داريم. متأسفم از سكوت بسياري از دوستان كه عبدالهي قبلا راجع به اعتبارنامه آنها صحبت كرده بود. تا كي ميخواهيم افراد را به مسلخ ببريم، ضمن آنكه بايد مشخص شود آقاي عبدالهي پرونده قضائي دارند يا اين موضوع يك تهمت است؟ اين پرونده را به اطلاع همه برسانيد تا مشخص شود مقصر كيست؟
مرزبنديها پررنگ ميشود
جلالي در گفتوگوي با خبرنگار همشهري عصر نيز با بيان اينكه برخي سياسيكاريها و انتقامگيريهاي جناحي نبايد در حوزه مسايل كاري نمايندگان وارد شود، گفت: اگر شائبهاي درخصوص فعاليت آقاي عبدالهي وجود داشت، مطمئنا شوراي نگهبان آن را بررسي ميكرد و بهنظر ميرسد مسئله اعتبارنامه آقاي عبدالهي بيشتر يك نوع تصفيه حساب سياسي براي جلوگيري از نامزد شدن ايشان براي رياست كميسيون برنامه و بودجه مجلس هشتم باشد. وي افزود: مرزبنديهاي بين گروههاي مختلف سياسي در داخل مجلس شوراي اسلامي هر روز پررنگتر ميشود و با وجود اينكه فراكسيون اكثريت تلاش دارد از بروز اختلافات جلوگيري كند اما اين طبيعي است كه بهدليل وجود انتخابات رياستجمهوري، هر روز شائبه انشعاب درون اين فراكسيون براي جدا شدن حاميان دولت از منتقدين شكل گيرد.
سكوت اقليت
قدرتا... عليخاني كه از مجلس هفتم، خاطره درگير بودن پسرش، محمد عليخاني را در مناقشه تصويب اعتبارنامه شاهد بوده است، در پاسخ به سؤال خبرنگار همشهري عصر به همين نكته كفايت كرد كه: اقليت خودش را وارد اين مباحث نميكند. اين مباحث دعواهاي اصولگرايان است كه هنوز انتخابات از راه نرسيده براي همديگر قدرت نمايي ميكنند.
رايحه به دنبال كسب قدرت است
داريوش قنبري نماينده ايلام و از ديگر اعضاي فراكسيون اقليت نيز با اين حال درخصوص دعواي جناح اصولگرا درخصوص اعتبارنامه عبدالهي نماينده ماهنشان به خبرنگار همشهري عصر گفت: همانطور كه رئيس مجلس هم گفتند اين بحث بيشتر يك بحث شخصي و درونگروهي بود كه با توجه به سابقه آقاي عبدالهي در انتقاد از مواضع اقتصادي دولت نهم انتظار ميرفت كه اين اقدام انجام شود.
وي افزود: هدف طيف رايحهخوش خدمت اين بود كه با طرح اين مسائل از ورود آقاي عبدالهي به هيات رئيسه كميسيون برنامه و بودجه ممانعت به عمل آورد و با تعويق تصويب اعتبارنامه آقاي عبدالهي حداقل از راه يافتن وي به رياست كميسيون برنامه و بودجه جلوگيري كنند. قنبري ادامه داد: حركات و رفتار نمايندگان عضو گروه رايحه خوش خدمت نشان ميدهد كه اين گروه سعي دارد تا قبل از برگزاري انتخابات به هر نحو ممكن كه شده، قدرت خود را در مجلس به ثبات برساند و مسايل مربوط به انشعاب در جناح اصولگرايان نيز به همين دليل عنوان ميشود. عضو فراكسيون اقليت مجلس هشتم خاطر نشان كرد: انشعاب در بين اصولگرايان حتما اتفاق خواهد افتاد زيرا بحث انتخابات رياستجمهوري مطرح است و بسياري از نمايندگان عضو رايحه خوش خدمت كه با حمايتهاي دولت نماينده شدهاند، نخواهند پذيرفت كه طيف اصولگرا از احمدينژاد حمايت نكند و يقينا در بحث انتخاب كانديداهاي رياستجمهوري فراكسيون اصولگرايان مجلس دچار انشعاب جدي ميشود.
تاثير مشخص نشدن كميسيونها
هنوز وضعيت قطعي كميسيونهاي مجلس نوپاي هشتم روشن نشده و نمايندگان در حال بررسي شرايط و سنجيدن داشتهها و نداشتههاي خود براي يك دوره فعاليت 4 ساله نهاد قانونگذاري كشور هستند كه برخي منابع از نارضايتي حاميان احمدينژاد –با نام رايحهخوش خدمت در صحنه سياسي حضور دارند- از عملكرد مجلس هشتم در قبال دولت نهم و احتمال جدايي آنها از فراكسيون اصولگرايان خبر ميدهند. در واقع پس از پايان كار مجلس هفتم و سيل انتقاداتي كه از عملكرد در قبال دولت نهم و به مخاطره انداختن وظايف نظارتي مجلس بر دولت از هيات رئيسه و برخي نمايندگان دوره قبل به عمل آمد، نمايندگان و رئيس مجلس در آغاز كار دوره جديد مصمم شدهاند تا از «اشتباه» مجلس هفتم در قبال دولت درس گرفته و آن را تكرار نكنند. بر همين اساس بود كه نمايندگان حاضر در صحن بهارستان در يكي از اولين جلسات علني مجلس، به دو فوريت لايحه برداشت از حساب ذخيره ارزي از سوي دولت براي مقابله با خشكسالي «نه» گفته و آن را داراي اثرات تورمي دانستند. اخبار برخي سايتها و نقل قولهايي كه از برخي نمايندگان مجلس صورت ميگيرد اما از نارضايتي طرفداران دولت درخصوص عملكرد مشابه مجلس در قبال دولت نهم حكايت دارد.
در واقع راي منفي مجلس به دو فوريت لايحه دولت درباره مشكلات خشكسالي، گويا از هماكنون حاميان دولت در مجلس را از عاقبت وضعيت راي مجلس به لوايح دولت نگران كرده و آنان را به فكر تاسيس يك فراكسيون براي حمايت از دولت واداشته است. اين در حالي است كه پس از آنكه جبهه متحد به شروط حاميان در جريان انتخابات مجلس هشتم تن در داد بهنظر نميرسيد نمايندگان رايحهخوش خدمت در حالي كه كمتر از يك ماه از آغاز به كار مجلس هشتم ميگذرد، در سايتهاي نزديك به دولت يا برخي خبرگزاريها زمزمه جدايي سر دهند. اواخر هفته گذشته اما چند سايت نزديك به اصولگرايان مستقل به نقل از علي اصغر زارعي نماينده فعلي مجلس و نماينده رايحه خوش در جبهه متحد از احتمال انشعاب حاميان دولت با ديگر اصولگرايان مجلسي خبر دادند.
علياصغر زارعي نماينده تهران با اشاره به سخنان مقاممعظم رهبري در ديدار اخير نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، گفت: با توجه به تذكرات رهبر معظم انقلاب، مجلس و دولت بايد با تعامل در جهت خدمترساني بيشتر به مردم كار كنند. حاميان احمدينژاد يك بار نيز در انتخابات شوراها، ارائه فهرست مستقل و انشعاب را آزموده بودند كه نتيجه آن پراكندگي آراي جريان اصولگرا و شكست فهرستهاي رايحه خوش خدمت بود. هفته گذشته حتي عدم راي مجلس به دو فوريت لايحه دولت سبب شد تا پرويز داوودي هم به سراغ لاريجاني برود و رئيس مجلس نيز در يك موضعگيري كه از نظر ناظران هوشمندانه عنوان شد گفت كه مجلس به دولت براي مهار تورم كمك ميكند. به اين ترتيب وي بهطور غيرمستقيم دلايل مخالفت مجلس با لايحه دو فوريتي دولت را بيان كرد.
ضلع سوم جبهه متحد
جبهه متحد اصولگرايان كه در انتخابات مجلس هشتم توانسته اكثريت كرسيها را از آن خود كند از سه ضلع سياسي تشكيل شده بود. در واقع گروه 6+5 بهعنوان شوراي راهبردي جبهه متحد اين ساختار را شكل داده بودند. 5 چهره «مرضيالطرفين» كه هيچگاه بهطور رسمي نام آنها اعلام نشد در كنار 6فعال سياسي اصولگرا اين گروه را تشكيل ميدادند. اين 6 نفر بهعنوان نمايندگان اين سه ضلع سياسي به اين صورت تقسيم شده بودند؛ 2 نفر از راستسنتي يا همان جبهه پيروان خط امام و رهبري، 2 نفر از راستمدرن يا جمعيت ايثارگران و 2چهرهسياسي از رايحه خوشخدمت يا حاميان احمدينژاد. هر يك از اين اضلاع نيز در فهرستهاي انتخاباتي جبهه متحد در سراسر كشور كانديداهايي داشتند. پس از مشخص شدن نتايج انتخابات و با نزديك شدن به تاريخ آغاز مجلس هشتم، جبهه متحد جلسهاي براي مشخص شدن نامزدهاي هيات رئيسه برگزار كردند چرا كه اكثريت مجلس را در اختيار دارند. آراي داده شده به نامزدهاي رياست و هيات رئيسه نشان داد كه حداد عادل جايگاه خود را از دست ميدهد و با ائتلاف تاكتيكي ميان اصولگرايان سنتي و حاميان دولت، اين علي لاريجاني بود كه به رياست نزديك شد.
انتخاباتي براي «وزنكشي»
در رايگيري براي مشخص شدن كانديداهاي هيات رئيسه مجلس هشتم در جلسه درونگروهي فراكسيون اصولگرايان راي خالص هر يك از اضلاع جبهه متحداصولگرايان مشخص نشد چه اينكه نه تمامي آراي ضلع پيروان خط امام و رهبري و حاميان احمدينژاد به سبد لاريجاني ريخته شد و نه تمامي نمايندگان منتسب به ايثارگران روي برگه راي، نام حدادعادل را نوشتند. روحالله حسينيان با 36 رأي، بادامچيان و حسن ابراهيمي با 20 رأي و غفوريفرد و ميرتاجالديني هم با 15 رأي، ساير نامزدهاي نايبرئيسي دوم بودند كه در اين راه ناكام ماندند. برخي 36 راي حسينيان را نشان دهنده تعداد كانديداهاي رايحهخوش خدمت در مجلس - البته با ارفاق- دانستند كه عدد قابل توجهي را نشان نميدهد؛ بنابراين دولت نهم در مجلس هشتم هم از يك جمع كمتعداد برخوردار خواهد بود.
اين چنين است كه برخي تحليلگران اصولگرا اكنون بر همان نتايج خود از انتخابات شوراهاي شهر سوم پافشاري كردند. اينكه گروهي خود را حاميان احمدينژاد يا رايحهخوشخدمت مينامند با وجود همه تبليغاتي كه در طول 3سال حضور خود در قدرت در كنار رئيسجمهور مورد علاقه خود داشتهاند نتوانستهاند وزن سياسي خود را بهبود ببخشند. بنابر اين حتي درصورت علاقه حاميان دولت در مجلس هشتم براي جدايي از فراكسيون اصولگرايان، مشخص نيست با اين تعداد نماينده كه عددي بين 20 تا 30 را نشان ميدهد چگونه ميخواهند بر تصميمات مجلس مؤثر باشند؟
تاريخ درج: 27 خرداد 1387 ساعت 13:49 تاريخ تاييد: 27 خرداد 1387 ساعت 22:16 تاريخ به روز رساني: 27 خرداد 1387 ساعت 22:05
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 637]
-
گوناگون
پربازدیدترینها