واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طه هاشمي خبر داد:اتمام نقشه باستانشناسي كشور در 15 استان
معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري از تكميل نقشه باستانشناسي كشور در 15 استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري مهر ، سيد طه هاشمي امروز در نشستي خبري درباره برنامههاي سازمان همزمان با شصتمين سال پيوستن ايران به يونسكو گفت: سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري برنامههاي مختلفي را تدارك ديده است. ضمن آنكه در مقر يونسكو از تاريخ سوم تا هفتم تيرماه برنامههاي ويژهاي اجرا خواهد شد.
وي افزود: نمايش مجموعه آثار ايراني كه از كشورهاي ديگر به ايران بازگردانده شده يكي از بخشهاي برنامههاي ايران است و برنامههاي مختلف سازمان در طول سال ميلادي در ايران اجرا ميشود.
رئيس پژوهشگاه سازمان همچنين درباره وضعيت پرونده ميراث معنوي نوروز و ثبت جهاني آن گفت: دومين اجلاس ميراث معنوي امروز با حضور نماينده ايران و نمايندگان ساير كشورها در مقر يونسكو تشكيل شده است.
وي ادامه داد: قرار است اجلاس كشورهاي حوزه نوروز در دهه دوم مرداد ماه با همكاري يونسكو، پژوهشگاه و معاونت ميراثفرهنگي برگزار شود. همچنين نماينده اعزامي ايران قرار است به كارشناسان يونسكو پيشنهاد دهد تا در پروندههاي مشترك، يونسكو پرونده كشورهاي آماده را بررسي و مطالعه كند.
به گفته هاشمي در پرونده نوروز دو كشور پروندههايشان ناقص است و قرار است كه ايران در تكميل اين پروندهها به آنها كمك كند.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به تكميل 1500 پرونده ميراثمعنوي اشاره كرد و گفت: تهيه اين 1500 پرونده يكي از اقدامات شايسته پژوهشگاه در حوزه ميراث معنوي است و قرار است بعد از ثبت ملي اين پروندهها به يونسكو معرفي شود تا به ترتيب ميراث معنوي ايران نيز ثبت جهاني شود.
سيد طه هاشمي در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبني بر مقابله با تحريف نام خليج فارس، پيشنهاد ايجاد مركزي براي مقابله با تحريف نام اين خليج را داد.
به گفته وي اين مركز بايد با همكاري دستگاههاي مختلف مانند سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، وزارت امورخارجه، وزارت علوم و غيره ايجاد شود تا اقدامهاي منفي عليه نام خليج فارس را بتوان به صورت گسترده از طريق اين مركز خنثي كرد.
رئيس پژوهشگاه تصريح كرد: البته پژوهشگاه پايگاه پژوهشي خليج فارس را راهاندازي كرده است.هم اكنون با مساعدت وزارت امورخارجه باستانشناسان كشورهاي خارجي به ايران سفر كرده و اقدام به كاوشهاي مشترك با باستانشناسان ايراني كردهاند.
هاشمي در مراسم كنفرانس خبري خود از تكميل 15 نقشه باستانشناسي ايران خبر داد و گفت: نقشه باستانشناسي ساير استانها نيز يا در حال تمام شدن است يا به زودي كارهاي تهيه اين نقشه انجام ميشود.
به گفته وي تأمين اعتبار يكي از مشكلات اصلي براي تهيه اين نقشه است.
سيد طه هاشمي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر وجود رطوبت بسيار زياد در پاسارگاد و وارد شدن صدمه به مقبره كوروش، خاطرنشان كرد: هنوز گزارشي مبني بر وجود رطوبت بيش از اندازه در پاسارگاد به دست ما نرسيده است. اما به زودي تيمي از باستانشناسان و مرمتگران براي بررسي موضوع به پاسارگاد اعزام ميشوند.
وي همچنين درباره تعهد سازمان براي نصب دستگاه رطوبتسنج در پاسارگاد گفت: پژوهشگاه سازمان با همكاري دانشگاه تهران، نيوزيلند و پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاريخي اقدام به تهيه طرح پژوهشي براي بررسي رطوبت در پاسارگاد كرد.
رئيس پژوهشگاه با بيان اينكه بسياري از آثار تاريخي سنگي در معرض تهديد رطوبت و عوامل جوي هستند، تصريح كرد: اين طرح در اختيار وزارت نيرو قرار گرفته است و قرار است اين وزارتخانه اعتبار ويژهاي را به اين طرح اختصاص دهد. اما هنوز هيچ اعتباري اختصاص نيافته اما به محض تأمين اعتبار مرمتگران و پژوهشگران كار خود را در پاسارگاد شروع خواهند كرد.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]