واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با اجراي قانون اساسي، دولت كوزوو كنترل امور را در دست گرفت
جام جم آنلاين: دولت كوزوو با به اجرا درآمدن قانون اساسي اين كشور در نيمه شب يكشنبه پس از 9سال كنترل سازمان ملل متحد، كنترل اين كشور حوزهي بالكان را كه جديدا مستقل شده است، به دست گرفت.
به گزارش ايسنا ، اين منشور كه يك نقطهي عطف پس از چهار ماه از استقلال يك جانبه اين كشور از صربستان محسوب ميشود، به دولت پريشتينا اختيار تصميمگيري به تنهايي را ميدهد، اما احتمال دارد تنش ميان اكثريت آلبانيايي تبار كوزوو با اقليت صرب آنها رو به وخامت گذارد.
تدابير امنيتي يك روز پس از آن كه يك فرد مسلح به يك ايستگاه پليس در شهر ميتروويچا حمله و يك افسر پليس را زخمي كرد، شدت يافت.
رهبران آلبانيايي تبار كوزوو با برگزاري يك مراسم بي سر و صدا در پريشتينا، پايتخت اين كشور كه با سرود ملي بيكلام تازه تاييد شده آغاز شد، اين انتقال را جشن گرفتند.
هاشم تاچي، نخست وزير كوزوو به مقامات محلي و بينالمللي گفت: قانون اساسي پس از سالها "سختي و ايثار" به اجرا درآمد.
وي گفت: امروز روياي مردم جمهوري كوزوو به واقعيت تبديل شده است.
فاتمير سيديو، رييسجمهور كوزوو پيش از اين، به اجرا درآمدن قانون اساسي را مهمترين اقدام پس از اعلام استقلال كوزوو در ماه فوريه خوانده بود.
سيديو پس از اين كه ياكوب كرانسيچي، رهبر مجمع، قانون اساسي را تقديم وي كرد، به خبرنگاران گفت: اين يك لحظه تاريخي براي كوزوو است. اين يعني به نتيجه رسيدن فرآيند كشور بودن كوزوو.
اما صربها كه كمتر از پنج درصد از جمعيت دو ميليون نفري كوزوو را تشكيل ميدهند قويا با تصميم رهبران آلبانيايي تبار براي اعلام استقلال از صربستان پس از آن كه مذاكرات با ميانجيگري سازمان ملل در سال گذشته به شكست انجاميد، مخالف هستند.
آمريكا، ژاپن، انگلستان و در حدود 40 كشور ديگر اقدام كوزوو را به رسميت شناختهاند اما صربستان، روسيه، همپيمانش و ديگر كشورها اين اعلام استقلال را بر اساس قانون بينالمللي غير قانوني خواندند. صربستان كه كوزوو را مركز تاريخي و مذهبي خود ميداند، پافشاري ميكند كه اين كشور تازه استقلال يافته هنوز متعلق به بلگراد است.
بوريس تاديچ، رييسجمهور صربستان اعلام كرد: صربستان كوزوو را استان جنوبي خود ميداند. صربستان از يكپارچگي خود از طرق صلحآميز با استفاده از ديپلماسي بدون توسل به زور دفاع خواهد كرد.
تاديچ عنوان داشت، دولت وي بر روي دور جديد مذاكرات با ميانجيگري بينالمللي در مورد كوزوو پافشاري ميكند.
او در بلگراد به خبرنگاران گفت: اين استراتژي و پاسخ ما به اعلام يك كشور غير قانوني در كوزوو خواهد بود.
اسلوبودان ساماردزيچ، مقام بلند پايه صربستان براي كوزوو در تلاش براي تضعيف رهبران پريشتينا در مراسم كوزوو حضور نيافت، در عوض از شهر عمدتا صرب تبار ميتروويچا در شمال كوزوو ديدار كرد.
انتظار ميرود ساماردزيچ تا وعده تشكيل يك مجمع براي شهر ميتروويچا بدهد؛ اقدامي كه كوزوو را به تقسيمبندي بر اساس قوميتها نزديكتر خواهد كرد.
سيديو گفت: در قانون اساسي كوزوو حقوق گسترده اقليتها كوزوو تضمين شده است.
وي آن را يك پيام مهم براي جامعه بينالمللي و اتحاديه اروپا خواند مبني بر اين كه كوزوو يك كشور دموكراتيك است.
ديويد ميليبند، وزير امور خارجه بريتانيا منشور جديد كوزوو را يك گام مهم ديگر در امتداد راه اين كشور به سوي دستيابي به يك آينده دموكراتيك، چند قوميتي و اروپايي به دور از درگيري خواند.
اما همان طور كه از شواهد و قرائن بر ميآيد نظارت اتحاديه اروپا بر دولت كوزوو و سازمان ملل بر اقليت صرب كوزوو به بيان ديگر وجود دو هيات بينالمللي كه ماهيتي متفاوت از يكديگر دارند نه تنها به ثبات اين كشور تازه استقلال يافته كمك نخواهد كرد بلكه باعث تقسيم كوزوو خواهد شد.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]