تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):اى آن كه يادش مايه شرافت و بزرگى ياد كنندگان است و اى آن كه سپاسگزاريش موجب دست يافت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846462396




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونه فرعون و لشكريانش گرفتار عذاب الهي شدند؟نگاهي بر مستندات علمي و باستان‌شناسي درباره داستان موسي(ع)


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونه فرعون و لشكريانش گرفتار عذاب الهي شدند؟نگاهي بر مستندات علمي و باستان‌شناسي درباره داستان موسي(ع)
گروه خبرنگاران افتخاري / محمد فضلعلي: منطقه «نويبه» در عربستان براي تمام پيروان مذاهب الهي و به خصوص پيروان حضرت موسي (ع) مكان مقدسي است. اين منطقه همان‌جايي است كه حضرت موسي (ع) و پيروانش بعد از گذشتن از درياي سرخ و نجات از دست فرعون و همراهانش، محل سكونت او و يارانش شد.
امروزه مردمان ساير كشورها با مذاهب مختلف از قبيل مسلمان و مسيحي و يهودي به اين مكان مي‌آيند تا يادگاران دوران را به چشم ببينند. مكاني كه هنوز هم مي‌توان خشم الهي را در آنجا احساس كرد. ستوني كه ياران حضرت موسي (ع) به دستور او ساختند (اين ستون را امروز با نام كلومن يا يادگار موسي كليم مي‌شناسند)

تا يادگار عذاب و رحمت الهي، براي نسل امروز باشد – شايد همين احساس باعث شد تا «روني وايت» از خود بپرسد آيا به ‌راستي عذابي در كار بوده است؟! در اطراف او يك ستون و خرابه‌هاي باقي مانده از روزگاران بسيار دور قرار داشت و روبروي او درياي قرار گرفته بود با نام درياي سرخ ... آيا اين دريا از وسط به دو نيم شده بود تا يكي از عزيزترين بندگان خدا به همراه يارانش از ميانش بگذرند!! و سپس فرعون و لشكريان با يكي از وحشتناك‌ترين عذاب‌هاي پروردگار روبرو شوند.؟!! (و اترك الــبحر رهوا" آن هم جند مغرقون و دريا را به آرامي ترك كن آن‌ها لشكري هستند كه غرق خواهند شد. 25 / دخان) همين سؤال باعث شد تا يكي از سخت‌ترين و پيچيده‌ترين عمليات باستان‌شناسي توسط «روني وايت» و يارانش آغاز شود.

در بين محققان و انديشمندان «روني وايت» چهره شناخته شده‌اي است، اولين كار تحقيقاتي او جست‌وجو براي يافتن نشانه‌هاي از كشتي حضرت نوح (ع) بود. او موفق شد مدارك و مستنداتي را كه قبل از او به صورت پراكنده منتشر شده بود را به صورت كتابي كامل منتشر كند.

آيا او مي‌توانست نشانه‌هاي از عذاب الهي را كه دشمنان حضرت موسي (ع) گرفتار آن شده بودند را بيابد.؟! اين عمليات تنها يك عمليات باستان‌شناسي نبود، بلكه معبري بود به عمق حقيقت تاريخ ... «وايت» براي تعيه بودجه اين كار عظيم نياز به يك حامي مالي قوي و يك تيم زبده از محققين ساير علوم و رشته‌هاي ديگر داشت.

كارشناسان موزه لور پاريس اين كار را يك كار نشدني و يك تلاش بيهوده مي‌دانستند، زيرا وايت تصميم داشت درياي سرخ را وجب به وجب جست‌وجو كند و پيدا كردن آثار يك چنين پديده‌اي آن هم در عمق دريا و با گذشت چيزي حدود 3500 سال تقريبا" يك كار محال به نظر مي‌رسيد.

عاقبت يك ميليادر سعودي به نام «محمد سليمان» حاضر شد بودجه اين عمليات گسترده را قبول كند. محققين و دانشمنداني از كشور فرانسه، آلمان، آمريكا حاضر شدن وايت را در اين راه همراهي كنند. ابتدا بايد مشخص مي‌شد كه حضرت موسي (ع) و يارانش از كجا به راه افتاده‌اند و كدام فرعون مغضوب پروردگار شده است.

كوچك‌ترين مدرك مي‌توانست آن‌ها را به سر منزل اصلي برساند. همانگونه كه در بالا عنوان شد منطقه «نويبه» در عربستان آخرين ايستگاه حضرت موسي (ع) و يارانش بوده است.

يك مورخ يوناني اشاره كوتاهي به اين واقعه عظيم كرده است. او مي‌گويد: حضرت موسي (ع) و يارانش از شمال منطقه جيزه (هيليوپوليس) به راه افتاده و بعد از گذشتن از كوه‌ها و بيابان‌هاي سينا خود را به منطقه‌اي (هايروت) نزديك به آب‌هاي خليج عقبه رسانده‌اند، مورخ يوناني، اينجا را محل غرق شدن لشگريان فرعون مي‌داند.

روايت ديگر كه توسط مورخان مصري بعد از گذشت 1800 سال بعد از آن واقعه نگارش شده است، حكايت از آن دارد كه حضرت موسي (ع) از منطقه نزديك جيزه حركت كرده و بعد از گذشتن از رودخانه سينا (امروزه اين رودخانه را با نام خليج سوئز مي‌شناسيم) وارد منطقه به نام الطور در صحراي سينا شده و سپس خود را به نزديكي خليج عقبه امروزي رسانده و بعد از گذشتن از آن در «نويبه» سكنا گزيدند.

بررسي چنين منطقه‌اي با چنين ابعادي كه شامل دو منطقه دريايي مي‌شود تقريبا" يك كار غير ممكن به نظر مي‌رسد.

روني وايت در كتابش مي‌گويد: بعد از كسب اجازه مسؤلان مصري و عربستان سعودي بيش از 3000 پرواز بر روي منطقه انجام شد، اما هيچ نشان قابل اعتمادي به دست نيامد.

«روسي پترسون» يكي از همراهان «وايت» با ابزار آلات پيشرفته تمام ساحل عقبه را چه در مرز مصر و چه در مرز سعودي با وسواس زياد مورد كتكاش قرار داد.

تيم ديگري تاريخ مصر باستان را مطالعه مي‌كردند. آن‌ها مي‌خواستند بدانند كدام فرعون مورد غضب پروردگار يكتا قرار گرفته بود.

﴿ 77 ﴾ طه : جزء 16

و در حقيقت به موسى وحى كرديم كه: بندگانم را شبانه ببر و راهى خشك در دريا براى آنان باز كن كه نه از فرارسيدن [دشمن] بترسى و نه [از غرق شدن] بيمناك باشى.

نقشه‌هاي كه توسط ماهواره‌ها تهيه شده بود، به تيم تحقيقاتي «روني وايت» جان تازه‌اي بخشيد.

در اين تصاوير نقطه‌اي در خليج عقبه كه به درياي سرخ منتهي مي‌شد وجود داشت كه عمق آن نسبت به مكان‌هاي ديگر كمتر بود.

آيا حضرت موسي (ع) و يارانش از اين منطقه عبور كرده بودند؟ آيا فرعون و لشكريانش در اين مكان به عذاب الهي گرفتار شده بودند؟! اين سؤالاتي بود كه «روني وايت» و تيم همراهش را لحظه‌اي آرام نمي‌گذاشت.

چهار غواص با مليت‌هاي گوناگون كار اكتشاف دريايي را به سرپرستي «جاناتان گري» به عهده داشتند. اولين غوص در امتداد مرزهاي ساحلي سينا انجام شد.

جاناتان گري مي‌گويد: كار بسيار سخت و طاقت‌فرسائي بود، كار باستان‌شناسي آن هم در زير آب انسان را خيلي زود خسته مي‌كند، اما همه ما سختي كار را مي‌دانستيم، گاهي بايد ماسه‌ها را تا عمق 5 متري كنار مي‌‌زديم، گاهي بايد صخره‌اي را جابجا مي‌كرديم.

كار زير آب به دليل شرايط متفاوت بسيار سخت و طاقت‌فرساست و به ويژه اين كه در چنين كاوش‌هايي بايد نهايت ظرافت و دقت را نيز در نظر داشت.

براي اين منظور گروه‌هاي فني و علمي زيادي بايد با يكديگر همكاري مي‌كردند. بعد از گذشت 6 ماه اولين نشانه ظاهر شد. يكي از غواصان مرجان عجيبي را در عمق آب مشاهده كرده بود، آن مرجان در واقع چرخ ارابه‌اي بود كه افسران بلندپايه مصري اجازه سوار شدن بر آن را داشتند.

بلافاصله پمپ‌هاي تخليه ماسه كار لايه‌روبي را آغاز كردند. اخبار اين اكتشاف خيلي زود به مقامات سعودي رسيد و منطقه به سرعت در معاصره مأموران امنيتي قرار گرفت.

روني وايت مي‌گويد: بعد از 34 روز من هم لباس غواصي به تن كردم و همراه غواصان به زير آب رفتم. باور كردني نبود، چرخ‌هاي ارابه‌ها، سپرهاي نظامي و وسايلي كه به خاطره شرايط محيطي فرم خود را از دست داده بودند.

غواصان توانسته بودند مقداري استخوان اسب و همچنين استخوان انساني را از عمق دريا بالا بياورند.

نام «روني وايت» و همراهانش براي هميشه در تاريخ ثبت شده بود، آ‌ن‌ها توانسته بودند مداركي از يك عذاب الهي را براي نسل امروز جمع‌آوري كنند.

بازسازي يك فاجعه الهي

بعد از انتشار اخبار محققان مختلفي اين فاجعه عظيم را مورد بررسي قرار دادند. نقشه‌اي از محيط تهيه شد، عمق آب، فاصله بين دو خشكي و محاسبات ديگر به كامپيوتري داده شد.

نتيجه وحشتناك‌تر از آن بود كه آن‌ها فكر مي‌كردند. از ميان بادها و طوفان‌ها، طوفان «N.G.S » كه در سال 1982 جنوب فلوريدا را مورد حمله قرار داده بود براي اين محاسبه در نظر گرفته شده بود. اين طوفان از گروه B است كه تقريبا" مشابه آن هر سال سواحل آمريكا را مورد آماج قرار مي‌دهد.

به خاطره كم عمق بودن آن منطقه نسبت به جاهاي ديگر و همچنين نزديكي دو ساحل ... سونامي وحشتناك حاصل مي‌شود، همانگونه كه مستحضر هستيد، آمواج وقتي در مكان‌هاي عمق داراقيانوس شكل مي‌گيرد قدرت ‌آنچناني ندارد، اما هرچه كه به ساحل نزديك مي‌شود ارتفاع آن افزايش و قدرت تخريب آن بسيار گسترده مي‌شود.

مشابه همان سونامي كه چند سال كشورهاي شرق آسيا را مورد تهاجم گسترده خود قرار داد. پس از نظر علمي هم آن منطقه مناسب‌ترين مكان براي عذاب الهي بوده است، تصوير اين محاسبه و همچنين شدت تخريب آن در تصويري كه براي شما در نظر گرفته شده كاملا" نمايان است.

رامسس دوم، فرعوني كه مورد غضب پروردگار قرار گرفت.

فَالْيَوْمَ نُنَجِّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكُونَ لِمَنْ خَلْفَكَ آيَةً وَإِنَّ كَثِيراً مِنَ النَّاسِ عَنْ آيَاتِنَا لَغَافِلُون

پس امروز نجات مي‌دهيم بدنت را تا باشي براي آيندگان نشانه‌اي و همانا بسياري از مردم از نشانه‌هاي ما غافلند. 92، يونس

يكي از سؤالاتي كه باستان‌شناسان و همچنين محققان به دنبال پيدا كردن جوابي براي آن هستند، فرعوني است كه مورد غضب پروردگار يكتا قرار گرفت است.

اكثر مورخان اعتقاد دارند «رامسس دوم» فرعون معاصر حضرت موسي (ع) بوده است، مفسران قرآن مجيد هم بر اين عقيده هستند، شرح حالي كه در آيات قرآن وجود دارد بيشتر از همه با رامسس دوم مطابقت دارد، كه در طول مطلب به آن اشاره خواهم كرد.

رامسس دوم پادشاهي است كه در جنگ جان خود را از دست داده است، متأسفانه كتيبه‌هاي و ستون‌هاي تاريخي كه در وصف پادشاهان حك مي‌شده است اطلاعات زيادي در اين زمينه به ما نمي‌دهد، براي مردم و به خصوص وارثان تاج و تخت اين لكه ننگي بوده كه در تاريخ از خدايشان به عنوان يك شكست خورده ياد شود.

در اينكه موميايي رامسس دوم فاقد زخم يا جراحات ناشي از جنگ باشد، شكي وجود ندارد و همين ادعا مي‌تواند نشاني از غرق شدن اين فرعون به امر پروردگار باشد.

«رامسس كبير يا رامسس دوم» در سن 22 سالگي به فرمانروائي مصر مي‌رسد و تا سن 92 سالگي مناطق بسياري را با جنگ و خونريزي تصرف مي‌كند.

او كشورگشائي بسياري در فلسطين، لبنان، سوريه و تركيه داشته است و به خاطره خراج‌هاي كه از حكام ديگر ولايات مي‌گرفته، ثروت بي‌شماري را جمع‌آوري مي‌كند.

در كتيبه‌هاي به جامانده از رامسس دوم به عنوان پروردگار و خداوند بي‌همتا ياد شده است.

همچنين، مجسمه غول‌پيكر او امروزه بازديدكنندگان بسياري را مجذوب خود كرده است.

مستندات علمي و باستان‌شناسي درباره داستان موسي(ع) را در اين آدرس بخوانيد.http://www.prfco.com/matn4/azab.htm
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 959]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن