واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با خادمان فعال در فضاي ديجيتال - حجتالاسلام مظلومي/ 2حجتالاسلاموالمسلمين سيد «جواد مظلومي»:نرمافزار «نورالجنان» دائرهالمعارفي چند رسانهاي در حوزه ادعيه و نيايش است
گروه وبلاگ و IT: مدير بخش حديث مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي با بيان اينكه نرمافزار «نورالجنان» دائرهالمعارف چند رسانهاي ادعيه و نيايش است، به تشريح ويژگيهاي اين نرمافزار و نرمافزار «جامعالاحاديث» پرداخت.
حجتالاسلام «مظلومي» از جمله فعالان قرآني است كه بهواسطه تلاش مستمر در توليد نرمافزارهاي قرآني از جمله «نورالجنان» و «جامعالاحاديث» بههمراه «رضا آسياباني» در سال 1380 توسط مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بهعنوان خادمالقرآن انتخاب شد.
مظلومي هماكنون در كارنامه كاري خود همكاري در توليد نرمافزارهاي «نورالحكمه»، «معجم موضوعي بحارالانوار»، «گنجينه روايات»، «نور الولايه» و «دانشنامه علوي» را دارد.
حجتالاسلام والمسلمين «سيدجواد مظلومي» مدير بخش حديث مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره نرمافزار «جامعالاحاديث» گفت: اين نرمافزار كاملترين مجموعه احاديث اهل بيت(ع) است كه در قالب يك لوح فشرده با قابليتهاي جستجوي ساده و تركيبي و فهرستهاي با تنوع 187 عنوان كتاب در بيش از 440 جلد توليد و عرضه شدهاست.
بخش نخست مصاحبه با حجتالاسلام «مظلومي» را اينجا كليك كنيد!
وي متذكر شد: نرمافزار «جامعالاحاديث» در آن زمان در نوع خودش بينظير بود و متأسفانه تاكنون نيز نرمافزار جامعتري در اين زمينه توليد نشدهاست. اين نرمافزار متون اصلي روايات را به زبان عربي در دسترس كاربران قرار ميدهد و در سال 86 ما موفق به توليد برنامه «گنجينه روايات نور» شديم كه متن احاديث را با ترجمه فارسي عرضه ميكند.
مظلومي درباره ديگر امكانات اين نرمافزار اظهار كرد: همچنين يكي ديگر از امكانات نرمافزار «جامعالاحاديث» اين است كه علاوه بر متن كتابها ما بخشهايي افزوده بر متن داريم كه به عنوان مثال براي غنيسازي منابع و اعرابگذاري متون انجام شدهاست.
دبير كميته دين و جامعه اطلاعاتي كميسيون حوزوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، اظهار كرد: نسخه لوح فشرده «جامعالاحاديث» شامل كتب اربعه( كافي، تهذيب، من لا يحضره الفقيه و استبصار) به همراه وسائل الشيعه، مستدرك الوسائل، بحار الانوار و منابع بحار است.
دبير كارگروه دين و معنويت خاطرنشان كرد: همچنين در اين نرمافزار، انواع اطلاعاتي كه در داخل متون وجود دارد تفكيك شدهاست مثل تفكيك سندها از متن روايات يا تفكيك آيات قرآني، و تصحيحي هم در زمينه آيات قرآني در حوزه شناسايي و تطبيقشان با قرآن انجام شد كه اگر در جايي خطايي وجود داشت _كه متأسفانه خطاها كم نبود_ اشتباهها اصلاح شود.
اين خادمالقرآن در سال 80 همچنين در توضيح نرمافزار «نورالجنان» گفت: اين نرمافزار دايرهالمعارف چندرسانهاي ادعيه و نيايش است كه متن صحيفه سجاديه و مفاتيحالجنان و قرائت همه ادعيه اين دو كتاب را كه توسط قاريان متبحر در استوديو ضبط شده در دسترس كاربران قرار ميداد.
وي خاطر نشان كرد: در اين نرمافزار بخشهاي مربوط به صحيفه سجاديه و دعاهاي مفاتيحالجنان دستهبندي ويژهاي شده، يعني اطلاعات مفاتيحالجنان را در عناوين چهارگانه زيارات، نمازها، آداب روزهاي ماه و هفته گردآوري كردهايم.
مدير بخش حديث مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي اظهار كرد: همچنين قابليتهاي جستجوي متنوعي هم در متون موجود است. ترجمه مفاتيح و صحيفه به زبانهاي فارسي و انگليسي به همراه نمايش گرافيكي متن ادعيه و در كنارش هم كتابخانهاي با 65 عنوان از متون اخلاق، عرفان عملي و فلسفه ادعيه در كنار اين مجموعه قرار گرفتهاست كه نرمافزار «نورالجنان» را تشكيل ميدهد.
مظلومي درباره ديگر فعاليتهايش در توليد نرمافزارهاي قرآني بيان كرد: در توليد نرمافزارهاي حوزههاي مختلف علوم اسلامي حضور داشتهام و مدتي معاونت تحقيقات مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي بر عهدهام بود.
مدير بخش حديث مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي ادامه داد: به دليل همين مسئوليت تقريباً در توليد بيشتر نرمافزارهاي مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي دخيل بودهام كه از آن جمله ميتوان به نرمافزار «نورالحكمه» اشاره كرد.
وي ياد آور شد: نرمافزار «نورالحكمه» در واقع فرهنگ موضوعي فلسفه، منطق و كلام اسلامي است و علاوه بر اين محصول در حوزه نرمافزارهاي ديگري مانند نرمافزار نهجالبلاغه با نام «دانشنامه علوي» حضور داشته و با توليدكنندگانش همكاري كردهام.
دبير كميته دين و معنويت شوراي عالي اطلاعرساني، درباره ديگر فعاليتهاي نرمافزاري خود اظهار كرد: يكي ديگر از حوزههاي فعاليت من «فرهنگهاي موضوعي روايات» است كه نسخه نخست آن با عنوان «معجم موضوعي بحارالانوار» توليد شدهاست.
مظلومي متذكر شد: بيش از شانزده سال توليد اين نرمافزار طول كشيد، درحقيقت از سال 68، كار آغاز شد تا اين نرمافزار را در سال 1384 توليد كرديم و بحمدالله تمام روايات كتاب «بحارالانوار» در اين برنامه چكيدهبرداري و نمايهسازي شده و با استفاده از نظامهاي ارجاعي اصطلاحنامهاي ميتوان به جستجوي مفهومي در روايات پرداخت و الآن همين كار را در كتابهاي «وسائل الشيعه» و «كتب اربعه» انجام ميدهيم.
ادامه دارد ...
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 454]