تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز كليد همه خوبی هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834793349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مضامين فلسفه ذهن(14)ماترياليسم و حذف جوهر ذهني


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مضامين فلسفه ذهن(14)ماترياليسم و حذف جوهر ذهني
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: ماترياليستها منكر اين نكته هستند كه جهان شامل جواهر ذهني و مادي هر دو باشد. هر جوهري يك جوهر مادي است. اذهان به طريقي از موادي مشابه كه از آنها صخره‌ها، درختان و ستارگان ساخته مي‌شوند به وجود مي‌آيد. اگر ما ذرات بنيادين را كه اشياي غيرجاندار را مي‌سازند در نظر بگيريم و آنها را به روشي درست سامان دهيم نتيجه موجودي با يك ذهن خواهد بود.

ماترياليسم تاريخي طولاني دارد. دموكريتوس (370 – 460 قبل از ميلاد) جهان را به عنوان نظم موقت اتمها كه به دور هستۀ توخالي مي‌گردند در نظر مي‌گيرد. هابز (1679 – 1588) و لامتري (1751- 1707) نيز پديده‌هاي ذهني را چيزي بيش از تعاملهاي مكانيكي در نظر نمي‌گيرند. امروزه يكي از شاخه‌هاي ماترياليسم بيش از شاخه‌هاي ديگر مسلم گرفته مي‌شود. اين باور كه اذهان صرفاً مغزها هستند كاملاً گسترده است.

هرچند كه فيلسوفان زيادي خودشان را با عنوان ماترياليست ناميده‌اند – آنهايي كه اين سخن را ابراز كرده‌اند – ماترياليسم رنگ و بوهاي گوناگوني را به خود گرفته است. اختلاف نظرهاي بين ماترياليستها، نقد رايجشان از دوآليسم را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهند. در سالهاي اخير نارضايتي از فرضهاي ماترياليستي به احياي علاقمندي به اشكال دوآليسم منجر شده است. عجيب آنكه بيشتر اين علاقمندي با كارهاي علوم عصب‌شناختي به وجود آمده‌اند و اينجا جايي است كه مسائل سازگاري ويژگي‌هاي نظامهاي مادي مركب با ويژگيهاي تجربيات آگاهانه به صورت ويژه‌اي دقيق هستند.

دو تا از پيش‌درآمدهاي بحث ماترياليسم البته رفتارگرايي و نظريۀ اين‌هماني ذهن – مغز هستند. رفتارگرايي كه نظريه‌اي فلسفي دربارۀ سرشت ذهن است از رفتارگرايي‌اي كه جرياني در روانشناسي محسوب مي‌شود متفاوت است. رفتارگرايي فلسفي با نظريه‌اي در باب سرشت ذهن و معناي اصطلاحات ذهني گره مي‌خورد. رفتارگرايي روانشناسانه اما از تصور خاصي از روش علمي كه در روانشناسي به كار مي‌رود ناشي مي‌شود. اين نوع از رفتارگرايي كارهاي تجربي را تا دهۀ 60 قرن بيستم تفوق بخشيد و اين رفتارگرايي تحت‌الشعاع مدل پردازش اطلاعات قرار گرفت و اين مدلي است كه به‌وسيلۀ پيشرفت ماشينهاي رايانه‌اي بروز كرد.

ارتباط ميان فلسفه و علوم تجربي از جمله روانشناسي به‌ندرت صريح و آشكار است. از يكسو فيلسوفان ذهن سهم مهمي در شكل‌دهي به مفاهيم ذهنيت كه پژوهشگران تجربي را هدايت مي‌كند داشته‌اند. از سوي ديگر فيلسوفان به تناوب نظرياتشان را در نور پيشرفتهاي علوم ارزيابي مجدد كرده‌اند. يك نتيجه اين است كه تأثيرات فلسفي بر علوم مشي خود را در فلسفه مي‌يابند. هنگامي‌كه اين امر رخ مي‌دهد نظريۀ فلسفي مي‌تواند فضاي بي‌موردي از اعتبار تجربي را در اذهان فيلسوفاني كه علاقمندند اظهارنظرهاي علمي را بپذيرند به دست آورد.

فيلسوفاني كه تحت تأثير رفتارگرايي موجود در روان‌شناسي قرار مي‌گيرند گاهي در فهم گستره‌اي كه تا آن گستره، تصور رفتارگرايانه از ذهن محصول تصور فلسفي مشخصي از روش علمي است ناكام مي‌مانند. عجيب آنكه ريشه‌هاي آن تصور در سنت پوزيتيويستي نهفته است كه بسياري از اين فيلسوفان غيرجذاب يافته‌اند. يك درس اين است كه براي فيلسوفان ذهن اين اشتباه است تا مدعياتي را كه روانشناسي يا علوم عصب‌شناسي ارائه مي‌كنند بدون نقادي و با توجه به ارزش ظاهري بپذيريم.
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن