واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سن زير پنج سال بهترين زمان براي پيشگيري از چاقي در كودكان است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): سنين زير پنج سال و بخصوص تا زير سه سالگي بهترين دوران براي پيشگيري از چاقي و رشد سلول هاي چاقي در كودكان است.
دكتر سوسن پارساي دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اين مطلب گفت اگر كودك زير سه سال از تغذيه سالمي برخوردار باشد و در زندگي كودك رفتار تغذيه اي مناسبي حاكم باشد از رشد سلول هاي اضاقي و زياده از حد پيشگيري مي شود.
دبير انجمن علمي تغذيه كودكان ايران در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت در سنين سه سالگي اگر تغديه كودك همراه با انواع مواد غذايي كاذب همچون پفك، چيپس، شيريني و...باشد تعداد سلول هاي چاقي در كودك افزايش مي يابد، اما اگر تغذيه كودك سالم باشد اين سلول ها بطور متناسب و با الگوي ژنتيكي فرد رشد مي كنند.
دكتر پارساي با اشاره به اينكه ايجاد عادات غذايي در كودك بسيار مهم است گفت پرزهاي چشايي كودك در سالهاي اوليه زندگي او تقويت مي شوند به اين صورت كه اگر از همان ابتدا كه كودك غذا خوردن را شروع مي كند نمك و يا مزه ترش در غذاي او بيشتر باشد پرزهاي شوري و ترشي در او تقويت مي شود و براي هميشه غذاها را با آن مزه دوست دارد.
اين متخصص تغذيه كودكان اضافه كرد به همين خاطر به مادران توصيه مي شود تا سن زير يك سالگي در غذاي كودك نمك اضافه نكنند و در بطور كلي تا سنين زير سه سالگي مزه هاي شوري و ترشي در غذاي كودك بسيار كم باشد.
دبير انجمن علمي تغذيه كودكان با بيان اينكه سنين زير پنج سال از نظر تامين سلامتي كودكان در آينده بسيار مهم است افزود در دوران نوجواني تصور فرد از بدن خيلي مهم است و در روابط اجتماعي او تاثير گذار است ، از اين رو اگر در اين سنين چاق باشد و نتواند به دلخواه لباس بپوشد سرخورده خواهد شد.
وي با تاكيد بر آموزش كودكان از بدو تولد تا 6 سالگي گفت بررسي ها نشان مي دهد كودكاني كه شير مادر مي خورند در سن يك سالگي در مقايسه با بچه هايي كه شير خشك مي خورند لاغرتر هستند ولي اين لاغري مفيدتر است.
دكتر پارساي با اشاره به اينكه ژنتيك نيز در ايجاد چاقي موثر است گفت بررسي ها نشان داده است تنها هفت تا 9 درصد چاقي ها هورموني هستند و در بقيه موارد نوع زندگي و عوامل محيطي و تغذيه اي دوران كودكي و دوران بلوغ در آن موثر بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه به منظور لاغر كردن كودكان نبايد او را از تمام مواد غذايي منع كرد گفت منع كردن كودك از خوردن يك ماده غذايي او را نسبت به خوردن حريص تر مي كند در عين حال با برنامه ريزي و مديريت غذايي در كودك مي توان مانع از زياده روي او شد.
گفته مي شود حدود 60درصد جمعيت بالاي 20سال ايران مبتلا به چاقي هستند كه بيشتر اين چاقي بر اثر تغذيه نادرست در دوران كودكي و بلوغ بروز كرده است.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]