تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827894781




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فرشاد مومني:اصلاح مشكلات از طريق تزريق ارز نفتي توهم است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرشاد مومني:اصلاح مشكلات از طريق تزريق ارز نفتي توهم است
بسياري از سياست گذاران اقتصادي با اين توهم روبرو هستند كه مي توان از طريق تزريق ارزها و ريالهاي ناشي از درآمدهاي نفتي بسياري از مشكلات را حل كرد.


به گزارش خبرنگاراقتصادي برنا، "فرشاد مومني"- عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي- در نشست بررسي ديدگاه اقتصادي شهيد بهشتي كه در موسسه دين و اقتصاد برگزار شده بود با بيان مطلب فوق گفت: برخي از دوستان كه در مسند اجرايي قرار مي گيرند در پاسخ به انتقادات نابسامي اقتصاد ايران به ظاهر مسئله توجه كرده وبرخي ديگر كه دل درگرو اين كشور دارند از لحاظ باطني به اين سوال پاسخ مي دهند.

وي تصريح كرد: زماني كه در مورد كاستي ها و سوء هنجارهاي اقتصادي صحبت مي كنيم بسياري از مسوولان اين امر را تضعيف كننده روحيه مخاطبان قلمداد كرده و به واكنش در مقابل انتقادات مي پردازند.

اين كارشناس اقتصادي تصريح كرد: اين در حالي است كه اتخاذ رويه هاي نادرست در عمل باعث تضعيف مخاطبان مي شود.

مومني نقدي كه رعايت انصاف را داشته باشد را براي جامعه اميد بخش دانست و اظهار داشت: اين نقد نشان مي دهد كه توانستيم با تلاش خود كانونهاي اصلي بحران را شناسايي كنيم.

عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي تاكيد كرد: چارچوب كلي اصلاح جامعه از طريق دامن زدن به چنين نقدي ميسر مي شود.

وي گفت: بسياري از سياست گذاران اقتصادي با اين توهم روبرو هستند كه مي توان از طريق تزريق ارزها و ريالهاي ناشي از درآمدهاي نفتي بسياري از مشكلات را حل كرد.

مومني با اشاره به يكي از كتابهاي دكتر بهشتي تصريح كرد: به اعتقاد دكتر بهشتي بدترين نوع اقتصاد، اقتصادي است كه دولت بخواهد از طريق رانت، همه مسائل را حل و فصل كند.

مومني با بيان اينكه از نظر قانون اساسي مبارزه با فقر در پرتو كار فعال و ارزش افزوده ميسر مي شود گفت: اگر اين مسئله را در برابر توزيع رانت قرار دهيم خسارت بار بودن چنين تفكري به كرات اثبات مي شود؛چراكه احساس مفيد بودن و همسويي منافع فردي و جمعي به دليل اين سياست از بين رفته است.

مومني تاكيد كرد:زماني كه فراتر از ظرفيت جذب اقتصاد ملي به تزريق درآمد باد آورده نفتي اقدام مي كنيم طبيعي است كه بخش مولد آسيب ديده و فعاليت سوداگر رشته امور را در دست مي گيرد.

وي با اشاره به نظرات دكتر بهشتي در خصوص ربا گفت: به اعتقاد وي چنانچه درآمد بيش از درآمد متعارف خدماتي از طريق واسطه گري به دست آيد آن جامعه و فرد در معرض همه ويژگي هايي كه قرآن در مورد ربا ذكر كرده است قرار مي گيرند.

وي گفت: دكتر بهشتي در كتاب اقتصاد اسلامي خود به صراحت تاكيد مي كند كه سازمان دهي فعاليتهاي توليدي بايد بر محور بالندگي توليد و اشتغال كامل اتخاذ شود نه اينكه با افراط در آزادسازي واردات نه تنها هر نوع زمينه خلق فرصت هاي شغلي را از بين ببريم بلكه مشاغل موجود را نيز تهديد كنيم.

مومني تصريح كرد:اين در حالي است كه از طريق اتخاذ روش هاي غيرعالمانه مبتني بر روزمره گي چارچوب اقتصادي خود را به گونه اي سامان داده ايم كه بخش قابل ملاحظه اي از جامعه نتوانند با يك شيفت كاري زندگي شرافت مندانه اي را براي خود ترتيب دهند.

وي با انتقاد از افرادي كه ناهنجاري هاي اقتصادي را ناشي از اجراي دستورات اسلام مي دانند گفت: اگر به ناهنجاري هاي اقتصادي كشور خود نگاه كنيم متوجه مي شويم كه كاستي هاي حوزه اقتصادي ما محصول دور زدن اصول و مباني است كه در آستانه پيروزي انقلاب اسلامي همه مسوولان براي اجراي آن به يك توافق جمعي رسيده بودند.

وي تاكيد كرد: التزام به بازخواني انديشه هاي دكتر بهشتي در حوزه اقتصادي مي تواند راه گشاي بسياري از مشكلات كشور باشد.

مومني شخصيت دكتر بهشتي را به عنوان يك اسلام شناس و فردي كه در شناخت فلسفه و روش شناسي علوم اجتماعي صاحب صلاحيت بود را منحصر به فرد دانست.

مومني گفت: معتقدم فهم درست نظرات دكتر بهشتي و جهت گيري هاي وي در عرصه اقتصادي مي تواند راه گشاي امروز و فرداي اقتصاد ايران باشد.

وي با اشاره به مباحث روش شناسي دكتر بهشتي گفت: توجه به روش شناسي وي در عصر دانايي از موضع اسلامي مي تواند ما را به حرفهاي جدي تري در حوزه اقتصادي برساند.

مومني روش شناسي دكتر بهشتي در مطالعات اقتصادي را تحت تأثير تلقي وي از غايت جهان، انسان شناسي و نظريه عدالت وي دانست و گفت: ايشان با استناد به آيات صريح قرآن براي انسان به عنوان خليفه خدا بر روي زمين مأموريت مهمي را قائل هستند كه آن هم عبارت از تلاش خستگي ناپذير براي تحقق جامعه آرماني مورد نظر خداوند است.

اين كارشناس اقتصادي افزود: براساس اعتقادات دكتر بهشتي منطق اسلامي منطقي است كه هر انسان عالم و منصفي را ناگزير از پذيرش آن مي كند.

مومني گفت: توجه به اين مسئله در چارچوب روش شناسي جامعه علمي و سياست گذاري مي تواند دستاوردهاي بزرگي را براي ما به همراه داشته باشد بدون اينكه ناگزير باشيم هزينه هاي غيرمتعارفي كه براساس الگوي سياستي توافق شده به دست آمده بپردازيم.

عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي مهمترين طبقه بندي معرفت بشري در عصر دانايي محور را دانش آشكار و ضمني دانست و گفت: براساس روش شناسي دكتر بهشتي انسان مسلمان موظف است به آرمان هاي خود جنبه اجرايي و عملياتي ببخشد كه در اين صورت ناگزير مي شود تدبير خردمندانه اي بين نظر و عمل ايجاد كند.

اين كارشناس اقتصادي گفت: دكتر بهشتي معتقد بود انسان مسلمان نمي تواند مستقل از عمل اجتماعي خود مورد ارزيابي قرار گيرد.

مومني افزود:به اعتبار جهت گيري هاي اقتصادي دكتر بهشتي در مسايل اقتصادي و موازين وي در حزب جمهوري اسلامي مي توانيم به اين سوال پاسخ دهيم كه چرا اوضاع اقتصادي ما همچنان نابسامان است.
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 480]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن