تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840346136




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قدرت هاي فرامنطقه اي عامل اصلي ناامني خليج فارس بوده اند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قدرت هاي فرامنطقه اي عامل اصلي ناامني خليج فارس بوده اند
وزير امور خارجه با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران با موقعيت ژئواستراتژيك و جايگاه ممتاز خود برجسته ترين بازيگر خليج فارس محسوب مي شود، تصريح كرد: به رغم تصوير سازي هاي منفي و تكاپوي گسترده قدرت هاي فرامنطقه اي جهت انزواي ايران، كشورمان در مقام بازيگري فعال و صلح طلب با اقدامات مسئولانه خود همواره پيشتاز همگرايي و همكاري منطقه اي بوده است.


به گزارش خبرنگار سياسي برنا، منوچهر متكي در افتتاحيه هيجدهمين همايش بين المللي خليج فارس با اشاره به اينكه طرح ما همكاري در تمام ابعاد سياسي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، نظامي و امنيتي است، گفت: اين مهم در پيشنهادهاي دوازده گانه رييس جمهور كشورمان در بيست و هشتمين اجلاس سران شوراي همكاري خليج فارس به روشني بيان شد و از جمله مي توان به همكاري در زمينه هاي امنيتي، اقتصادي و انرژي، توريسم، مبادلات آموزشي، علمي ، فناوري و پژوهشي، همكاري در صيانت از محيط زيست خليج فارس و درياي عمان، تامين آب و گاز مورد نياز در جنوب خليج فارس، سرمايه گذاري مشترك در منابع نفت و گاز به صورت دو و چند جانبه، لغو رواديد و تسهيل رفت و آمد شهروندان اشاره كرد .

به گفته وي هدف عالي جمهوري اسلامي در پس اين پيشنهادات و حضور در اجلاس سران شوراي همكاري و هر دعوتي ايجاد چارچوبي مرضي الطرفين براي همكاري و همگرايي است و اين مهم در پيشنهادهاي رياست جمهوري خطاب به سران منطقه آمده است.

وزير امور خارجه ادامه داد: خليج در تاريخ پرفراز و نشيب خود همواره از موقعيت برجسته اي در فرهنگ ، سياست، اقتصاد و امنيت جهاني برخوردار بوده و اينك نيز در نخستين دهه صده بيست و يكم به بين المللي ترين حوزه جغرافيايي كره زمين تبديل شده و شاهد روندهاي كلان نوظهور و متنوعي است. در اين رهگذر برخورداري از بيشترين حجم ذخاير انرژي و اهميت جنبه ها ي فرهنگي، اقتصادي، استراتژيك و ژئوپولتيك و جايگاه بي بديل خليج فارس را در كانون توجه ، نفوذ، مناقشه و رقابت قدرت هاي فرا منطقه اي قراداده است. وي افزود: اين وضعيت به موازات تحت الشعاع قرار دادن معادلات درون منطقه اي مانع تحقق تمام عيار منطق، همگرايي و همكاري منطقه اي كشورهاي خليج فارس گشته است؛ وانگهي حضور نظامي قدرت هاي فرامنطقه اي نه تنها گره اي از مسائل خليج فارس نگشوده است بلكه به عكس امنيتي كردن محيط سياسي، شالوده مشكلات موجود را تشكيل داده و مانع از ترجمه امكانات اين حوزه به سود مردمان آن گشته است. از اين رو قدرت هاي فرامنطقه اي همواره عامل اصلي ناامني و بي ثباتي خليج فارس بوده اند.

متكي بيان كرد: بازسازي و احياي جايگاه تاريخي خليج فارس در عرصه هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي و تبديل اين حوزه به بازيگر اثرگذار در معادلات منطقه اي و بين المللي مستلزم شكل دهي به الگوي بومي تعامل ، همكاري و همگرايي منطقه اي بر مبناي امكانات و مقتضيات فرهنگي، سياسي و اقتصادي اين حوزه مهم جغرافيايي است.

وي خاطر نشان كرد: بديهي است انگيزه ها ، عوامل و متغيرهايي مانند همسايگي و هم سرنوشتي، اشتراكات عميق مذهبي و تمدني، نزديكي و پيوند متقابل و مستحكم فرهنگ ها و سنت ها و ميراث هاي تاريخي ارزشمند ملل منطقه، نويد بخش آغاز فصل درخشان ديگري در تاريخ اين حوزه و زمينه ساز تعامل و همسويي منافع و مصالح كشورهاي خليج فارس خواهدبود.

متكي با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي در مقام پرجمعيت ترين كشور خليج فارس با موقعيت ژئواستراتژيك و جايگاه سياسي، فرهنگي و تاريخي ممتاز و عامل پيوند حوزه هاي جغرافيايي شرق و غرب و شمال و جنوب برجسته ترين قدرت و شاخص ترين بازيگر سياسي، اقتصادي و فرهنگي خليج فارس محسوب مي شود، تصريح كرد: به رغم تصوير سازي هاي منفي و تكاپوي گسترده قدرت هاي فرامنطقه اي جهت انزواي جمهوي اسلامي ايران، كشورمان در مقام بازيگري فعال و صلح طلب با اقدامات مسئولانه خود همواره پيشتاز همگرايي و همكاري منطقه اي بوده است.

وي ادامه داد: ايران همواره نقش برجسته اي در حل و فصل مناقشات منطقه اي ايفا كرده است. و در مقام كشوري صلح طلب از تغيير پارادايم سنتي ملهم از اهداف قدرت هاي فرامنطقه اي و شكل دهي به سازوكارهاي بومي سازي نظام امنيتي خليج فارس مبتني بر همكاري و اعتماد سازي كشورهاي اين حوزه جانبداري مي كند؛ نظر و عمل سياست خليج فارسي جمهوري اسلامي ايران گواه بارز اين خط مشي است.

وزير امور خارجه با بيان اينكه كشورهاي خليج فارس از امكانات، توانمندي ها و ظرفيت هاي كافي و لازم براي ايفاي نقش سازنده و برداشتن گام هاي بلند جهت مديريت موثر معادلات منطقه خود برخورداند، گفت: منطقه گرايي از اولويت هاي نخست سياست منطقه اي ايران در آسياي جنوب غربي و خليج فارس به شمار مي رود. چرا كه منظر ايراني منطقه گرايي، هم سرنوشتي برمبناي اشتراكات فرهنگي را ره آموز توسعه اقتصادي و ثبات سياسي منطقه قلمداد مي كند.

وي با اشاره به اينكه ما در آب هاي خليج فارس به همراه آن ها در درون قايق واحدي نشسته ايم و به سوي مقصد و مقصود واحدي در حركتيم و يا به عبارت بهتر همكاري و همراهي ما در اين تعامل نه تنها مفيد كه ضرورت است، خاطر نشان كرد: البته همسايگان خودمان را انتخاب نكرده ايم. آن ها نيز ما را انتخاب نكرده اند؛ دست تقدير ما را در كنار هم قرار داده است. ولي زندگي خوب و توأم با امنيت و رفاه براي ملت ها و نسل هاي آينده ديگر تقدير نيست و اين مهم توسط دست هاي خودمان قابل تحصيل است و بايد در اين راه بكوشيم و معادله اي را برقرار سازيم كه در آن هيچ طرفي با هر عده و عده اي بازنده اي معرفي نشود. بازي برد-برد اگر چه عمل بسيار سخت است ولي محال نيست و در هر صورت چه در تداوم و استمرار و چه در عمق و ريشه پايدارتر است.

متكي افزود: در خليج فارس به دنبال يك همكاري مشترك با برادران خود در آن سوي آب ها هستيم. ما با همديگر همسايه ايم، امت واحدي هستيم، تاريخ مشترك، دين مشترك، تمدن مشترك و از همه مهم تر آمال، آرزوها و آينده مشتركي داريم.

وي همچنين بيان كرد: جمهوري اسلامي ايران همكاري و همگرايي منطقه اي در خليج فارس را در صدر اولويت هاي سياست خارجي خود قرار داده است؛ كشورهاي خليج فارس مي توانند با طراحي الگوي بومي، زمينه هاي تحقق آن را فراهم ساخته و در جهت دهي به معادلات اين منطقه و ارتقاي جايگاه بين المللي آن نقش محوري ايفا نمايند.

وزير امور خارجه هدف از سفرهاي متعدد مقامات جمهوري اسلامي ايران به جنوب خليج فارس و دعوت از مسئولان اين كشورها جهت بازديد از كشورمان را ارتقاي سطح همكاري ها عنوان كرد و خطاب به نمايندگان كشورهاي حوزه خليج فارس گفت: نه توقع داريم در اين همكاري حقوق شما تضييع شود و نه توقع داريم از ما چنين انتظاري داشته باشيد. بلكه توقع ما يافتن راه هاي همكاري بيشتر است به نحوي كه منافع دو طرف را تامين كند، لذا پيشنهاد مي كنيم منافع خود را به نحوي تعريف كنيم كه مخل منافع ساير همسايگانمان نباشد و بلكه امنيت، رفاه، آسايش و ثبات را براي همه فراهم كند. هيچ يك از ما نمي تواند امنيت خودش را به تنهايي تضمين كند، ضمن اينكه تجارب گذشته را نبايد تكرار كنيم.

به گفته وي امنيت در خليج فارس تنها به دست مردان و زنان باكفايت خود منطقه تامين مي شود. امنيت وارداتي معني و مفهوم ندارد. امنيت نيابتي شكست خورده است. امنيت نظامي متكي بر سلاح و عناد نظامي ابرقدرت ها اختلاف، اشتغال، ناامني، برادر كشي و غارت ذخاير نسل هاي امروز و آينده فرزندان اين منطقه را به همراه داشته است. راهي كه در طول سال هاي گذشته در امنيت وارداتي و حضور نيرو و سلاح نظامي بيگانه و امنيت نيابتي پيموده شد، نه تنها امنيت را به همراه نياورد بلكه به ناامني و كشتار و غارت بيشتر منتهي شد و اين تجربه قابل تكرار نيست؛ نه با روش هاي گذشته و نه با پيمان هاي بلند مدت و نمونه هاي جديد كه جز استمرار اشغال و استمرار غارت و استمرار زير پا گذاشتن استقلال و آزادي و حرمت انساني چيز ديگري به همراه نخواهد داشت.

متكي تصريح كرد: با توجه به تحول مفوم امنيت در پرتو رخدادهاي اخير، امنيت مشاركتي متشكل از بازيگران كشورهاي هر حوزه و منطقه با يك پارادايم غالب تبديل شده است؛ از اين رو بايستي گفتمان تازه اي در خصوص ترتيبات امنيت خليج فارس شكل گيرد؛ به نحوي كه معادله هاي گذشته مبتني بر حضور بيگانگان و مستثني ساختن برخي كشورهاي عمده به سود تحولات جاري نظير استراتژي امنيتي آمريكا مبتني بر تهديد سازي ساختگي براي تسلط بر كشورهاي حوزه خليج فارس متحول شود.

وي با اشاره به اينكه هم اكنون زمينه هاي بسيار مساعدي براي شكل گيري اتحاديه هاي اقتصادي – سياسي و امنيتي در حوزه خليج فارس مهيا است، بيان كرد: تجربه تلاش هاي معطوف به برقراري صلح و ثبات از سوي جمهوري اسلامي ايران درحوزه هاي منطقه اي پيرامون خود نشانگر آن است كه ايران مي تواند سكان اصلي امنيت و ثبات در منطقه خليج فارس باشد. در صورت كاهش تحريكات خارجي و رفع تلاش بيگانگان براي بيم آفريني به منظور فروش تسليحات خود در اين منطقه، كشورهاي حوزه خليج فارس به دليل همگوني هاي مذهبي و اجتماعي خود آمادگي لازم براي شكل دادن به ترتيبات همكاري جويانه در اين حوزه و تقبل مسئوليت برقراري ثبات و امنيت درون جوش در اين حوزه را دارا هستند.

متكي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران همچنين از تمايل كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس جهت استفاده از فناوري صلح آميز هسته اي براي توليد انرژي استقبال كرده و آمادگي خود را به منظور همكاري و انتقال تجربيات به اين كشورهاي همسايه خود اعلام داشته است.

وي با بيان اينكه ابراز تمايل كشورهاي عضو شورا به استفاده از انرژي هسته اي دليلي بر حقانيت جمهوري اسلامي براي بهره گيري از فناوري صلح آميز هسته اي است، اظهار داشت: كشورهاي غربي همواره در برنامه هسته اي ايران به اين دليل كه داراي ذخاير فسيلي است، شبهه وارد كرده و آن را براي اهداف نظامي معرفي مي كند، در حالي كه كشورهاي شوراي همكاري كه داراي منابع عظيم انرژي فسيلي از قبيل نفت و گاز بوده با تلاش هاي به اين واقعيت پي برده اند كه اين منابع در آينده نه چندان دور به اتمام خواهد رسيد؛ همچنان كه بهره مندي نيروگاه بوشهر از آخرين تاسيسات ايمني و استانداردهاي بين المللي هسته اي مي تواند الگو قرار گيرد.

وزير امور خارجه تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران بر اساس اعتقادات ديني انساني خود موضوع عاري سازي منطقه خاور ميانه از سلاح هاي كشار جمعي به ويژه سلاح اتمي را كه مخروبترين نوع سلاح هاي كشتار جمعي است مطرح نموده و بر همين اساس بر تعهدات بين المللي وانساني خود زر نظر آژانس بين المللي انرژي اتمي برنامه هاي هسته اي خود را پيگيري خواهد كرد.

وي با اشاره به اينكه اكنون تلاش هايي براي دامن زدن به نگراني هاي تصنعي در رابطه با فعاليت صلح آميز هسته اي ايران از سويي برخي از كشورهاي فرا منطقه اي با هدف تحت تاثير قراردادن مناسبات دوستانه ايارن با همسايگان خود در حال انجام است، تصريح كرد: معتقديم هدف از اينگونه القائات از سوي كشورهاي مزبور صرفا ادامه فشارهاي سياسي در چارچوب سياست محروم سازي ملت ايران و ملت هاي منطقه از حقوق مشروع خود، ايجاد و افزايش تنش و بدگماني ميان كشورهاي منطقه و دور نگاه داشتن آن ها از دستيابي به اين فناوري پيشرفته مي باشد. اميدواريم رهبران و مسئولين كشورهاي همسايه و دوستان ما در خليج فارس توجه شايسته اي به اين واقعيت مبذول كنيد.

وي در پايان تاكيد كرد: شايد برخي پيشنهادات فوق الذكر را در برابر طمع قدرت هاي بزرگ، درخواست هايي ناممكن معرفي كنند. ولي در طول سال هاي گذشته تجربه ثابت كرده است كه همكاري ها مي تواند به اشغال پايان دهد و صهيونيست هاي اشغالگر را به عقب رانده و اشغال گران آمريكايي را با مشكل جدي مواجه كند. بنابراين پس از ايمان به خداي قادر متعال بايد دست در دست يكديگر براي آباداني و پيشرفت و ثبات و امنيت براي نسل هاي امروز و فرداري خود به تلاش برخيزيم و نه از ملامت كنندگان بهراسيم و نه از آيات يأس آن ها مأيوس شويم.
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 567]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن