تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854606369




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/همايش بين المللي خليج فارس/ متكي: امنيت وارداتي معني و مفهوم ندارد بايد گفتمان تازه‌اي درباره ترتيبات امنيت خليج فارس شكل گيرد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /همايش بين المللي خليج فارس/ متكي: امنيت وارداتي معني و مفهوم ندارد بايد گفتمان تازه‌اي درباره ترتيبات امنيت خليج فارس شكل گيرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي

منوچهر متكي گفت: ابراز تمايل كشورهاي عضو شورا همكاري خليج فارس به استفاده از انرژي هسته‌يي دليلي بر حقانيت جمهوري اسلامي ايران براي بهره گيري از فناوري صلح‌آميز هسته‌يي است.

وي در بخش ديگري از اظهاراتش گفت كه همكاري‌ها مي‌تواند صهيونيست‌هاي اشغالگر را به عقب رانده و اشغال‌گران آمريكايي را با مشكل جدي مواجه نمايد.

به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متن كامل اظهارات منوچهر متكي وزير امور خارجه در هجدهمين همايش بين المللي خليج فارس در دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه به شرح زير است:

«حضار گرامي

خانم ها، آقايان

سلام عليكم

در ابتدا مايلم صميمانه به همه شما ميهمانان ارجمندي كه از مناطق جغرافيايي مختلف در هجدهمين همايش بين المللي خليج فارس در تهران شركت جسته‌ايد خوشامد بگويم. براي اينجانب مايه مسرت است كه دفتر مطالعات سياسي و بين المللي وزارت امور خارجه در طول نزديك ربع قرن از فعاليت هاي مطالعاتي و پژوهشي خود هجده كنفرانس بين المللي پيرامون خليج فارس برگزار كرده است. اين امر پيش از هر امري نشانگر اهميتي است كه وزارت امور خارجه و جمهوري اسلامي ايران براي اين منطقه قائل است. اميد است برگزاري همايش‌هاي خليج فارس در تهران و همايش سال جاري كه به زمينه هاي ثبات، امنيت و همكاري منطقه‌يي در خليج فارس و موضوعات مهمي مانند مقابله با تهديدات و چالش هاي منطقه اي، همكاري هاي اقتصادي و تجاري منطقه‌اي، زمينه هاي نوين همگرايي منطقه‌يي، ثبات در عراق و نقش رسانه‌ها در همكاري هاي منطقه‌يي اختصاص يافته است مفر و مجال مناسبي براي گفت و شنود انديشمندان، پژوهشگران و صاحب نظران حاضر در اين جلسه فراهم ساخته و رهاوردهاي ارزشمندي براي مردمان اين حوزه در پي داشته و چشم اندازهاي تازه اي در افق همگرايي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و امنيتي منطقه اي ترسيم نمايد.

خانم ها و آقايان

حضار محترم

حضار گرامي

خانم ها، آقايان

خليج فارس در تاريخ پر فراز و نشيب خود همواره از موقعيت برجسته اي در فرهنگ، سياست، اقتصاد و امنيت جهاني برخوردار بوده و اينك نيز در نخستين دهه سده بيست و يكم به بين المللي ترين حوزه جغرافيايي كره زمين تبديل شده و شاهد روندهاي كلان نوظهور و متنوعي است. در اين رهگذر، برخورداري از بيشترين حجم ذخاير انرژي و اهميت جنبه هاي فرهنگي، اقتصادي، استراتژيك و ژئوپولتيك و جايگاه بي بديل خليج فارس را در كانون توجه، نفوذ ، مناقشه و رقابت قدرت هاي فرا منطقه اي قرار داده است. اين وضعيت به موازات تحت الشعاع قرار دادن معادلات درون منطقه اي، مانع تحقق تمام عيار منطق و همگرايي و همكاري منطقه اي كشورهاي خليج فارس گشته است. وانگهي ، حضور نظامي قدرت هاي فرا منطقه‌يي نه تنها گره‌اي از مسايل خليج فارس نگشوده است بلكه به عكس امنيتي كردن محيط سياسي شالوده مشكلات موجود را تشكيل داده و مانع از ترجمه امكانات اين حوزه به سود مردمان آن گشته است؛ از اين رو قدرت‌هاي فرا منطقه‌يي همواره عامل اصلي ناامني و بي‌ثباتي خليج فارس بوده‌اند.

بازسازي و احياي جايگاه تاريخي خليج فارس در عرصه‌هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي و تبديل اين حوزه به بازيگر اثر گذار در معادلات منطقه‌يي و بين المللي مستلزم شكل دهي به الگوي بومي تعامل، همكاري و همگرايي منطقه‌يي بر مبناي امكانات و مقتضيات فرهنگي، سياسي و اقتصادي اين حوزه مهم جغرافيايي مي‌باشد؛ بديهي است انگيزه‌ها، عوامل و متغيرهايي مانند همسايگي و هم سرنوشتي، اشتراكات عميق مذهبي و تمدني، نزديكي و پيوند متقابل و مستحكم فرهنگ‌ها و سنت‌ها و ميراث‌هاي تاريخي ارزشمند ملل منطقه، نويد بخش آغاز فصل درخشان ديگري در تاريخ اين حوزه و زمينه ساز تعامل و همسويي منافع و مصالح كشورهاي خليج فارس خواهد بود.

جمهوري اسلامي ايران در مقام پرجمعيت ترين كشور خليج فارس با موقعيت ژئو استراتژيك و جايگاه سياسي، فرهنگي و تاريخي ممتاز و عامل پيوند حوزه هاي جغرافيايي شرق و غرب و شمال و جنوب، برجسته ترين قدرت و شاخص ترين بازيگر سياسي، اقتصادي و فرهنگي خليج فارس محسوب مي شود. به رغم تصوير سازي منفي و تكاپوي گسترده قدرت هاي فرا منطقه اي جهت انزواي جمهوري اسلامي ايران كشور ما در مقام بازيگري فعال و صلح طلب با اقدامات مسوولانه خود همواره پيشتاز همگرايي و همكاري منطقه اي بوده است. ايران همواره نقش برجسته‌اي در حل و فصل مناقشات منطقه‌يي ايفا نموده و در مقام كشوري صلح طلب از تغيير پارادايم سنتي ملهم از اهداف قدرت هاي فرامنطقه‌يي و شكل دهي به ساز و كارهاي بومي سازي نظام امنيتي خليج فارس مبتني بر همكاري و اعتمادسازي كشورهاي اين حوزه جانبداري مي كند. نظر و عمل سياست خليج فارسي جمهوري اسلامي ايران گواه بارز اين خط مشي مي باشد.

به اعتقاد ما كشورهاي خليج فارس از امكانات، توانمندي ها و ظرفيت‌هاي كافي و لازم براي ايفاي نقش سازنده و برداشتن گام‌هاي بلند جهت مديريت موثر معادلات منطقه خود برخوردارند. منطقه گرايي از اولويت‌هاي نخست سياست منطقه‌يي ايران در آسياي جنوب غربي و خليج فارس به شمار مي رود. منظر ايراني منطقه گرايي، هم سرنوشتي بر مبناي اشتراكات فرهنگي را ره‌آموز توسعه اقتصادي و ثبات سياسي منطقه قلمداد مي نمايد.

برادران و خواهران گرامي

حضار محترم

ما در آن سوي آب ها به دنبال برادرنمان هستيم. برادراني كه سرنوشت مشتركي با آنها داريم؛ ما در آب هاي خليج فارس به همراه آنها در درون قايق واحدي نشسته ايم و به سوي مقصد و مقصود واحدي در حركتيم و يا به عبارت بهتر همكاري و همراهي ما در اين تعامل نه تنها مفيد كه ضرورت است ما البته همسايگان خودمان را انتخاب نكرده‌ايم؛ آنها نيز ما را انتخاب نكرده‌اند؛ دست تقدير ما را در كنار هم قرار داده است. ولي زندگي خوب و توام با امنيت و رفاه براي ملت ها و نسل هاي آينده ديگر تقدير نيست و اين مهم توسط دست‌هاي خودمان قابل تحصيل است و بايد در اين راه بكوشيم و معادله اي را برقرار سازيم كه در آن هيچ طرفي با هر عده و عده اي بازنده اي معرفي نشود. بازي برد- برد اگر چه در عمل بسيار سخت است ولي محال نيست و در هر صورت چه در تداوم و استمرار و چه در عمق و ريشه پايدارتر است. ما در خليج فارس به دنبال يك همكاري مشترك با برادران خود در آن سوي آب‌ها هستيم. ما با همديگر همسايه‌ايم. ما امت واحدي هستيم. تاريخ مشترك ، دين مشترك، تمدن مشترك و از همه مهم تر آمال، آرزوها و آينده مشتركي داريم؛ اگر از ما سوال كنند قبله شما كجاست؟ بي درنگ آن سوي آب‌ها را نشانه مي‌رويم، درست همانجايي كه قبله ديگر ملت‌هاي منطقه است و قبله جز وحدت و اتحاد و همدلي و همراهي و نشاني از حركت به سوي فلاح و رستگاري ماموريتي ندارد و اين مهم هدف ما در برپايي اين كنفرانس‌ها و بالاتر و والاتر در سفرها و دعوت ها و استقبال هاست.

حضار گرامي

خانم ها ، آقايان

جمهوري اسلامي ايران همكاري و همگرايي منطقه‌يي در خليج فارس را در صدر اولويت‌هاي سياست خارجي خود قرار داده است. كشورهاي خليج فارس مي‌توانند با طراحي الگوي بومي، زمينه‌هاي تحقق آن را فراهم ساخته و در جهت دهي به معادلات اين منطقه و ارتقاي جايگاه بين المللي آن نقش محوري ايفا نمايند. سفرهاي متعدد مقامات جمهوري اسلامي ايران به جنوب خليج فارس و دعوت از مسوولان اين كشورها جهت بازديد از كشورمان هدفش ارتقاي سطح همكاري‌هاست؛ نه توقع داريم در اين همكاري حقوق شما تضييع شود و نه توقع داريم از ما چنين انتظاري داشته باشيد؛ بلكه توقع ما يافتن راه هاي همكاري بيشتر مي باشد؛ به نحوي كه منافع دو طرف را تامين كند؛ لذا پيشنهاد مي كنيم منافع خود را به نحوي تعريف كنيم كه مخل منافع ساير همسايگانمان نباشد؛ بلكه امنيت و رفاه و آسايش و ثبات را براي همه فراهم كند. هيچ يك از ما نمي‌تواند امنيت خودش را به تنهايي تضمين كند؛ تجارب گذشته را نبايد تكرار كنيم؛ امنيت در خليج فارس تنها به دست مردان و زنان با كفايت خود منطقه تامين مي شود؛ امنيت وارداتي معني و مفهوم ندارد. امنيت نيابتي شكست خورده است. امنيت نظامي متكي بر سلاح و عناد نظامي ابر قدرت ها اختلاف، اشغال، ناامني، برادر كشي و غارت ذخاير نسل هاي امروز و آينده فرزندان اين منطقه را به همراه داشته است. راهي كه در طول سال هاي گذشته در امنيت وارداتي و حضور نيرو و سلاح نظامي بيگانه و امنيت نيابتي پيموده شد نه تنها امنيت را به همراه نياورد بلكه به ناامني و كشتار و غارت بيشتر منتهي شد و اين تجربه قابل تكرار نيست. نه با روش هاي گذشته و نه با پيمان‌هاي بلندمدت و نمونه‌هاي جديد كه جز استمرار اشغال و استمرارغارت و استمرار زير پا گذاشتن استقلال و آزادي و حرمت انساني چيز ديگري به همراه نخواهد داشت.

با توجه به تحول مفهوم امنيت در پرتو رخدادهاي اخير، امنيت مشاركتي متشكل از بازيگران كشورهاي هر حوزه و منطقه به يك پارادايم غالب تبديل شده است. از اين رو بايستي گفتمان تازه‌اي در خصوص ترتيبات امنيت خليج فارس شكل گيرد. به نحوي كه معادله‌هاي گذشته مبتني بر حضور بيگانگان و مستثني ساختن برخي كشورهاي عمده به سود تحولات جاري نظير استراتژي امنيتي آمريكا مبتني بر تهديد سازي ساختگي براي تسلط بر كشورهاي حوزه خليج فارس متحول گردد. هم اكنون زمينه‌هاي بسيار مساعدي براي شكل‌گيري اتحاديه‌هاي اقتصادي - سياسي و امنيتي در حوزه خليج فارس مهيا است و تجربه تلاش هاي معطوف به برقراري صلح و ثبات از سوي جمهوري اسلامي ايران در حوزه هاي منطقه اي پيرامون خود نشانگر آن است كه ايران مي‌تواند سكان اصلي امنيت و ثبات در منطقه خليج فارس باشد. در صورت كاهش تحريكات خارجي و رفع تلاش بيگانگان براي بيم آفريني به منظور فروش تسليحات خود در اين منطقه كشورهاي حوزه خليج فارس به دليل همگوني هاي مذهبي و اجتماعي خود آمادگي لازم براي شكل دادن به ترتيبات همكاري جويانه در اين حوزه و تقبل مسووليت برقراري ثبات و امنيت درون جوش دراين حوزه را دارا هستند.

جمهوري اسلامي ايران هم چنين از تمايل كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس جهت استفاده از فناوري صلح آميز هسته‌يي براي توليد انرژي استقبال نموده و آمادگي خود را به منظور همكاري و انتقال تجربيات به اين كشورهاي همسايه خود اعلام داشته است. ابراز تمايل كشورهاي عضو شورا به استفاده از انرژي هسته اي دليلي بر حقانيت جمهوري اسلامي ايران براي بهره گيري از فناوري صلح آميز هسته اي مي باشد زيرا كشورهاي غربي همواره در برنامه هسته اي ايران به اين دليل كه داراي ذخاير فسيلي است شبهه وارد نموده و آنرا براي اهداف نظامي معرفي مي نمايند. د رحالي كه كشورهاي شوراي همكاري كه داراي منابع عظيم انرژي فسيلي از قبيل نفت و گاز بوده با تلاش هاي به اين واقعيت پي برده اند كه اين منابع در آينده نه چندان دور به اتمام خواهد رسيد. هم چنان كه بهره مندي نيروگاه بوشهر از اخرين تاسيسات ايمني و استانداردهلي بين المللي هسته‌يي مي‌تواند الگو قرار گيرد.

جمهوري اسلامي ايران براساس اعتقادات ديني و انساني خود موضوع عادي سازي منطقه خاورميانه از سلاح هاي كشتار جمعي به ويژه سلاح اتمي را كه مخربترين نوع سلاح‌هاي كشتار جمعي است مطرح نموده و بر همين اساس بر تعهدات بين المللي و انساني خود زير نظر آژانس بين المللي انرژي اتمي برنامه هاي هسته‌يي خود را پيگيري خواهد كرد.

هم اكنون تلاش هايي براي دامن زدن به نگراني هاي تصنعي در رابطه با فعاليت صلح‌آميز هسته‌يي ايران از سويي برخي از كشورهاي فرا منطقه اي با هدف تحت تاثير قرار دادن مناسبات دوستانه ايران با همسايگان خود در حال انجام است؛ معتقديم هدف از اين گونه القائات از سوي كشورهاي مزبور صرفا ادامه فشارهاي در چارچوب سياست محروم سازي ملت ايران و ملت‌هاي منطقه از حقوق مشروع خود، ايجاد و افزايش تنش و بدگماني ميان كشورهاي منطقه و دور نگاه داشتن آنها از دستيابي به اين فناوري پيشرفته مي‌باشد. اميدواريم رهبران و مسوولين كشورهاي همسايه و دوستان ما در خليج فارس توجه شايسته‌اي به اين واقعيت مبذول نمايند.

خواهران و برادران

حضار گرامي

شايد برخي پيشنهادات فوق الذكر را در برابر طمع قدرت‌هاي بزرگ درخواست‌هايي ناممكن معرفي كنند. ولي در طول سال‌هاي گذشته تجربه ثابت كرده است كه همكاري ها مي تواند به اشغال پايان دهد و صهيونيست‌هاي اشغالگر را به عقب رانده و اشغال‌گران آمريكايي را با مشكل جدي مواجه نمايد. بنابراين پس از ايمان به خداي قادر متعال بايد دست در دست يكديگر براي آباداني و پيشرف وثبات و امنيت براي نسل هاي امروز و فرداي خود به تلاش برخيزيم و نه از ملامت كنندگان بهراسيم و نه از آيات ياس آنها مايوس شويم.»

انتهاي پيام
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 420]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن