واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس اداره بيابانزدايي خراسان رضوي: وقوع توفانهاي شن در خراسان رضوي زنگ خطري جدي است
خبرگزاري فارس: رئيس اداره بيابانزدايي و تثبيت خاك منابع طبيعي خراسان رضوي گفت: وقوع توفانهاي اخير شن و ماسه و گرد و خاك در شهرهاي سبزوار، نيشابور، مشهد و سرخس زنگ هشدار جدي براي مسئولان استاني و ملي است.
مهدي اوراني امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در مشهد، با اشاره به نقش پوشش گياهي در جلوگيري از خسارات توفانها، افزود: پوشش گياهي ميتواند سرعت و قدرت بادها را كه بر اثر اختلاف ميان جريان كم فشار و پرفشار هوا ايجاد ميشود را كاهش داده و خسارات احتمالي آن را به حداقل ممكن برساند، ضمن اينكه پوشش گياهي باعث جلوگيري از فرسايش خاك و معلق نشدن گرد و خاك در هوا در پي توفان ميشود.
وي وسعت بيابانهاي ايران را 32ميليون هكتار ذكر كرد و گفت: 7/18 درصد مساحت بيابانهاي كشور در خراسان رضوي قرار دارد.
اوراني همچنين تعداد كانونهاي بحراني فرسايش بادي در كشور را 164كانون ذكر كرد كه از اين تعداد 15واحد متعلق به خراسان رضوي است.
وي با تاكيد بر اهميت پرداختن به بيابانزدايي در خراسان رضوي، گفت: اين استان در دالانهاي كوير قرار گرفته است به طوريكه اين استان، همجوار با كويرهاي قره قوم تركمنستان، هرات افغانستان، لوت، نمك زار خواف و كوير مركزي ايران قرار دارد.
وي گفت: از 11ميليون و 640 هزار هكتار وسعت خراسان رضوي، 6ميليون و 10هزار هكتار آن مناطق بياباني است كه از اين مقدار يك ميليون و 727 هزار هكتار آن تحت تاثير فرسايش بادي قرار دارد كه از اين ميزان نيز 773 هزار هكتار آن جزو كانونهاي بحران فرسايش بادي است كه در 15كانون در 15 شهرستان گسترده شده است.
رئيس اداره بيابانزدايي و تثبيت خاك منابع طبيعي خراسان رضوي، تصريح كرد: بيابان و كوير را بايد به عنوان يك واقعيت نگاه كرد و با آن برنامهريزي شده مقابله نمود.
وي موضوع فرهنگي و اعتباري را دو مشكل اساسي در بيابانزدايي ذكر كرد و گفت: اعتبارات استاني و ملي موجود براي بيابانزدايي كافي نيست و با اعتبارات موجود بيش از 100سال طول ميكشد كه كانونهاي فرسايشي بادي استان را با فرض اينكه بيابانها و كانونهاي موجود اضافه نشود كنترل كرد.
وي درباره ميزان اعتبارات موجود، گفت: در برنامه چهارم توسعه، 18ميليارد و 500 ميليون تومان براي خراسان رضوي اعتبار بيابانزدايي مصوب شده است كه براي عمليات مطالعه از اعتبارات ملي به ميزان 3ميليارد و 500 ميليون تومان و براي عمليات اجرايي از اعتبارات استاني به ميزان 15ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
به گفته اوراني، در طول سالهاي 84، 85 و 86 كه سه سال از اجراي برنامه چهارم ميگذرد، از اعتبارات ملي 39درصد و از اعتبارات استاني 41درصد تحقق يافته است كه براي عمليات مطالعه و اجرا كافي نيست.
انتهاي پيام/ك
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]