واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: بزرگداشت ويليام چيتيك برگزار شد؛بزرگداشت كسي كه به صورت آمريكايي و به معني ايراني است
اعتماد ملي: اين بار انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ميزبان يك چهره برجسته غيرايراني بود تا مراسم بزرگداشتش آنجا برگزار شود، چهرهاي كه به تعبير حسين نصر اگرچه در صورت آمريكايي است، اما در معني ايراني است.ويليام چيتيك اسلامشناس برجسته و مولويپژوه و عرفانشناس آمريكايي به اين انجمن آمده بود تا با حضور دوستان و دوستدارانش از او و كوششهايش در معرفي اسلام، عرفان و چهرههاي برجسته عرفان اسلامي- ايراني تقدير شود.
اين مراسم به روال برنامههاي انجمن با سخنان كوتاه مهدي محقق رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران آغاز شد.
محقق گفت: هدف از برگزاري اين همايش اين نيست كه يك عالم و دانشمند نياز داشته باشد كه مورد تقدير و تشويق كسي قرار گيرد، بلكه هدف اين است كه نسل جوان با اين چهرهها آشنا و با بزرگان ادب آشنا شوند و انگيزهاي در آنها ايجاد شود كه رهرو آنها باشد، وگرنه ذات علم به گونهاي است كه نيازي به تقدير و تشكر زباني ندارد.
وي افزود: كسي مانند ويليام چيتيك كه تا اين حد براي شناساندن فرهنگ اين مملكت به مغربزمين زحمت كشيده بايد شناسانده شود. ويليام چيتيك افراد كليدي فرهنگ و ادبيات ما را براي كار و پژوهش مدنظر قرار داده است.
عبدالرحمن جامي،شيخ محمود شبستري، نورالدين اسفرايني، مولانا جلالالدين محمد بلخي، بابا افضل كاشاني، محيالدين ابن عربي و... كساني هستند كه از كليدهاي اصلي فرهنگ ما محسوب ميشوند.
در اين مراسم چهرههايي مانند بهاءالدين خرمشاهي، غلامعلي حدادعادل، غلامرضا اعواني و... حضور داشتند و سخنراني كردند و در بخشي از مراسم لوح تقدير توسط و به خانم پروفسور شرقشناس، مدرس ادبيات فارسي و همسر ويليام چيتيك اهدا شد.
ويليام چيتيك از چهرههاي برجستهاي است كه دست اتفاق او را به سمت و سوي اسلامشناسي و عرفانپژوهي كشانده است. او كه در دانشگاه اوهايو در آمريكا تحصيل ميكرد، خيلي اتفاقي سر از دانشگاه آمريكايي بيروت درآورد و در آنجا در كلاس سيدحسين نصر با عرفان آشنا شد و به مطالعه در اين زمينه روي آورد. او سپس به پيشنهاد نصر به ايران آمد و در رشته ادبيات فارسي دانشگاه تهران از محضر استاداني چون جلالالدين همايي، بديعالزمان فروزانفر، سيدحسين نصر، سيدجلال آشتياني و... بهره برد.
ويليام چيتيك كه هماكنون استاد گروه مطالعات تطبيقي اديان دانشگاه ايالتي نيويورك در شهر استوني بروك است به زبانهاي فارسي و عربي و متون كلاسيك عرفاني اين دو زبان تسلط كامل دارد.
وي آثار متعددي در زمينه عرفان اسلامي به رشته تحرير درآورده كه از جمله آنها ميتوان به درآمدي بر تصوف و عرفان اسلامي، عوالم خيال ابن عربي و مساله كثرت ديني، راه عرفاني عشق، آموزه صوفيانه مولوي و نقد النصوص في شرح نقش النصوص عبدالرحمن جامي اشاره كرد.
ترجمه و شرح لمعات فخرالدين عراقي، ايمان و عقل در اسلام، تجلي حق درباره اصول جهانشناسي ابن عربي، درباره خودشناسي در فلسفه بابا افضل كاشاني، معرفت و عرفان، ترجمه صحيفه سجاديه به زبان انگليسي با مقدمهاي مشروح با عنوان زبور اسلام و آموزههاي صوفيانه مولوي از ديگر تاليفات ويليام چيتيك است.
او در آثار خود تلاش كرده قواعد سلوك در عرفان نظري و عملي را در قرآن و سنت بجويد و معتقد است كه مقامات معنوي به دست آمده از راه كشف و شهود با مباحث برهاني تناقض ندارد.
پروفسور چيتيك همچنين برنده جايزه دوازدهمين دوره اهداي جايزه جهاني كتاب سال جمهورياسلامي در سال 83 است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]