واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گفت وگوگفتوگو با شهرام گيلآبادي مدير سابق راديو جوانمن به مراجع خيلي اعتقاد دارم
شهرام گيلآبادي مدير سابق راديو جوان و مدير كنوني اداره نمايش راديو، پس از جابهجايياش از حدود يك ماه قبل تاكنون با رسانهها گفتوگو نكرده بود. گفتوگويي كه ميخوانيد پس از يك ماه موضع او را از اين تغيير نشان ميدهد.
به هر حال نگاهي كه محافظهكارانه شده است و برخلاف مشي و روش خودش در راديو جوان چندان هم جسورانه نيست. بخوانيد!
اجازه بدهيد گفتوگو را از شبي آغاز كنيم كه حكم بركناري شما از مديريت راديو جوان صادر شد. شنيدهايم آن شب دكتر حسن خجسته معاون صدا بين ساعت 19:30 تا 20:30 راديو را ترك كرد و حكم شما بين ساعت 22 تا 23 در راديو اعلام شد. چرا آن وقت شب؟ خبرنگاران هم ماجرا را ساعت 12 شب با پيامك متوجه شدند.
تا آنجا كه ميدانم ساعت يازده شب نبود. آقاي خجسته حكمها را ساعت 18:30 تا 19 دادند و ممكن است دير اعلام شده باشد. البته چند موضوع را بايد متذكر شوم. اولا كه بركناري با جابهجايي فرق ميكند. اين واژه اخيرا ساخته شده و زياد هم استفاده ميشود. مثلا بركناري فلان شخص يا وزير. من زياد اين واژه را نميپسندم؛ چون كساني كه در نظام جمهوري اسلامي ايران كار ميكنند پذيرفتهاند سرباز باشند. حال امروز اينجا به عنوان وزير و وكيل و فردا جاي ديگر.
شما وقتي در راديو جوان بوديد، مرتب با علما ديدار ميكرديد. آيا اين ديدارها به خاطر فشارها به راديو جوان بود تا تصديق كارهاي اين شبكه را از علما بگيريد؟
ـ نه، بچههايي كه با روحيات من آشنا هستند، ميدانند كه من به مراجع خيلي اعتقاد دارم و هر چه حساب شده به سمت مسيري كه اين بزرگان مد نظر دارند برويم، قوام كار ما بيشتر ميشود. بنابراين هر چند وقت يكبار با برنامهسازان نه تنها به مراجع، بلكه سري هم به خبرگزاريها و اماكن موثر ميزديم تا قوام بيشتري به كار دهيم. ديدار با علما به خاطر فشارها نبود. به نظرم مراجع سرآهنگهاي فكري و عبادي جامعه محسوب ميشوند.
پس چرا اين ضرورت را ديگر مديران صدا و سيما ـ غير از شبكههاي معارفي ـ احساس نميكنند؟
ـ هر كس روحيه، ذهنيت و انديشه خودش را دارد. من يكي از منابع فكري و جدي خود را ديدار با علما ميبينم.
ولي يكي از مراجع اين اواخر شما را نپذيرفتند و خبر آن هم در پايگاه اطلاعرساني جامعه مدرسين حوزه علميه قم منتشر شد؟
ـ ما اصلا به قم نرفتيم، فقط درخواست ديدار كرده بوديم كه ايشان ديدار را به زماني ديگر موكول كردند. به هر حال وقتي به ديدار فردي ميرويد با دفتر او هماهنگ ميكنيد. يا ميپذيرد يا به زماني ديگر موكول ميكند. اسناد اين مساله هم موجود است و در مطبوعات هم ذكر شد كه اين ديدار به زماني ديگر موكول شده است.
آن زمان فقط روزنامه جام جم اين مطلب را كار كرده بود كه ايشان ديدار را به زماني ديگر موكول كردهاند كه البته درج اين مساله در روزنامه صدا و سيما طبيعي است؛ اما چرا روايت اين مطلب در پايگاه معتبري چون پايگاه اطلاعرساني جامعه مدرسين به گونهاي ديگر بود؟
ـ نه، ايشان ديدار را به زماني ديگر موكول كردند و اسناد موجود است. ما در زمانهاي مختلف به ديدار علما ميرفتيم. به عنوان نمونه خدمت آيتا... جوادي آملي رسيديم و ايشان نكات حكيمانهاي درباره رسانههاي كشور گفتند. به خاطر اعتقاداتي كه دارم به ديدار مراجع ميروم و هرگز ابزاري به اين مساله نگاه نكردم.ما حق نداريم اين نوع نگاه را به مراجع داشته باشيم. مراجع شان بالايي دارند و نبايد آن را دستاويز قرار دهيم، ولي در كشور شاهد افرادي هستيم كه براي برخي مقاصد ريز و خرد سياسي و اجتماعي خودشان اين تفكر را دارند.
ولي علما انتقادهاي زيادي به راديو جوان داشتند كه در قالب گزارشهاي مكتوب از سوي كميسيون فرهنگي مجلس به رييس صدا و سيما ارائه ميشد؟
ـ من زياد در جريان اين انتقادها نيستم، اما اگر منظورتان آيتا... مكارم شيرازي است، بايد بگويم ايشان يك شان آگاهي و ارشادي جدي دارند و يك شان انذاري. تذكراتي كه آنها به ما ميدهند، لازمالاجراست. البته برخي سايتها از قول ايشان مسائلي مطرح كردند كه اشتباه بود. ايشان گزارشي براي آقاي ضرغامي فرستاده بودند كه مواردي در آن نهفته بود و رييس صدا و سيما هم اين گزارش را براي ما فرستادند.
ما هم سي دي صداي اين موارد را همراه متن پياده شده برنامه و توضيحات خودم براي ايشان ارسال كرديم. اگر هم انتقادي بود، سعي در رفع آن داشتيم. البته ايشان هم مطالبي را پذيرفتند و قانع شدند و دو تا سه مورد بود كه ما هم اين انتقادها را قبول داشتيم و سعي كرديم آن را رفع كنيم.
كوتاه شده از مهر
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]