واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سخنگوي شوراي شهر تهران: زنگ خطر برخي شركتهاي زيانده به صدا درآمده است اقدامات شهرداري در زمينه تبليغات محيطي، علمي و قابل قبول نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
سخنگوي شوراي شهر تهران گفت: من در مورد انحلال سازمان بازنشستگي شهرداري تهران و تشكيل صندوق ذخيره كاركنان شهرداري آن طور كه شما تصور كردهايد، صحبت نكردهام.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خسرو دانشجو ـ سخنگوي شوراي شهر تهران ـ در پايان جلسه غيرعلني و بدون حضور مستمع شوراي شهر تهران كه امروز تا ساعت 11 به طول انجاميد، در جمع خبرنگاران، درباره ضررده بودن برخي از شركتها و سازمانهاي شهرداري تهران، گفت: موضوع زيانده بودن برخي از شركتهاي شهرداري از جمله سازمان بازنشستگي مطرح است و اگر قرار باشد، شوراي شهر تهران در بودجه هر ساله، كمكهاي ميلياردي براي برخي از سازمانها داشته و شاهد هيچ سودي نباشد، ادامه اين روند به هيچ وجه درست نيست و شورا تاكيد دارد كه مديريت اين سازمانها بايد به شكلي باشد كه از شكل زيانده بودن، خارج شوند.
وي ادامه داد: ضرردهي هر ساله صندوق به هيچ وجه قابل توجيه نيست، بلكه بايد براي چنين مجموعههايي درصدي از انتفاع هم ديده شود و اگر شهرداري نميتواند، اين امر را مديريت كند، دلايل را به ما بگوييد، تا ما مشكل را بررسي كنيم. شوراي شهر تهران مجاز نيست، عوارضي را كه از مردم ميگيرد، براي زيان يك شركت ديگر صرف كند و ما شهرداري تهران را مكلف كردهايم كه با ارائه فرمولهايي اين زياندهي را پايان دهد.
دانشجو به ارائه بودجه سازمانها و نهادهاي زيرمجموعه شهرداري تهران در سال جاري به شوراي شهر اشاره و خاطر نشان كرد: امسال براي اولين بار بودجه اين شركتها، به جاي بررسي در هيات مديرهشان، به صحن علني شورا آمدند.
وي بيان كرد: در حال حاضر نه تنها صندوق بازنشستگي، بلكه بسياري از شركتها و سازمانهاي شهرداري زيانده هستند و شورا كمكها و امكانات ميلياردي شهرداري به اين سازمانها و ضررهاي پايان سال آنها را به هيچ وجه قبول ندارد.
به گزارش ايسنا، در اين حين خبرنگاران گفتند: اما شهردار تهران چند روز پيش اعلام كرد كه هيچ شركت يا سازمان زياندهي در شهر تهران وجود ندارد و سخنگوي شوراي شهر تهران در پاسخ، گفت: در جريان بررسي بودجه سال 87، زنگ خطر عملكرد مالي بسياري از شركتهاي زيرمجموعه شهرداري به صدا درآمد و در حال حاضر بين درآمدها و هزينههاي اين شركتها، رابطه منطقي وجود ندارد. در برخي از اين سازمانها به دليل ماهيت خدماتي، اين ميزان ضرر و زيان قابل قبول است، اما در برخي از سازمانها كه با ماهيت انتفاعي و ارزش افزوده ايجاد شدهاند، چنين مسالهاي به هيچ وجه قابل پذيرش نيست.
وي در توضيح گفتههاي خود، به مجموعه فروشگاههاي شهروند اشاره كرد و يادآورشد: چنين مجموعهاي و شركتهاي مشابه ديگر، با هدف ارزش افزوده تشكيل شدهاند، اما كمكهاي چند ده و چند صد ميلياردي شهرداري در مقابل درآمدزايي اندك آنها، قابل قبول نيست و بايد پرسيد كه آيا همين كه اين مجموعهها زيانده نيستند، براي شهرداري كافيست؟
دانشجو تصريح كرد: اميدواريم در پايان تير ماه و مهلت قانون شهرداري، پيشنهادات خوبي در مورد وضعيت اين سازمانها و شركتها داشته باشيم. اين پيشنهاد ميتواند، شامل ادغام و يا انحلال برخي شركتهاي زيرمجموعه شهرداري باشد.
شورا و شهرداري تهران نبايد درباره ساخت و ساز در سرخهحصار پاسخگو باشند
وي در ادامه درباره تجمع برخي افراد معترض به تخربي بنگاههاي سرخهحصار، گفت: وجود اين افراد در پارك ملي به هيچ وجه درست نيست و شوراي اول و دوم شهر تهران با توجه به قوانين، نسبت به فضاي سبز شهر تهران حساسيت دارد و معتقد است، هر چه ميزان حساسيت شوراي شهر تهران و ساير دستگاههاي اجرايي و نظارتي در مورد اين محيطها، بيشتر و با قوت بالاتري باشد، هواي پاكتري را در شهر تهران خواهيم داشت.
وي افزود: بهترين برخورد با اين جمع معترض، اين است كه در مورد زمينها، ارزشگذاري صورت گيرد و يا تملك و منازل و زمينهاي معوضي به آنها داده شود، تا آنها هم صاحبخانه شوند، در عين حال نميتوان گفت كه مردم به تنهايي بايد تبعات اشتباه دستگاههاي دولتي را بپردازند.
دانشجو با تاكيد بر اين كه طبق قانون، ساخت و ساز در اين اراضي غيرقانوني است، گفت: تخريب ساخت و سازهاي غيرقانوني مقدماتي دارد كه بايد طي شود و در مورد اين منازل و اراضي هم تمام مراحل قانوني طي سالهاي گذشته، طي شده و حكم تخريب آنها به شكل قانوني توسط كميسيون ماده 100 در كميسيون تجديد نظر شورا و ديوان محاسبات اداري و ساير مراجع قضايي تاييد شده است و همه آنها متفقالقول بودند كه اين ساخت و سازها نبايد صورت گيرد. همچنين تاكيد داريم كه پاسخگو اين مورد، شورا و شهرداري تهران نيستند و بخشهايي كه اين زمينها را واگذار كردهاند، بايد پاسخگو باشند.
وي خاطر نشان كرد: شهرداري تهران ملزم به واگذاري مجوز ساخت و ساز بوده است، اما اجازه ساخت و ساز غيرمجاز را نميدهد و در عين حال فحواي كلام رييس ديوان عدالت اداري هم مويد نبود امكان ساخت و ساز بوده است و مجموعه دولت و وزارت مسكن بايد نسبت به رفع اين مشكل ورود پيدا كنند و از زمينهايي كه در داخل مجموعه شهر در اختيار دارند، براي رفع مشكل اين افراد استفاده كنند.
موضوع نورپردازي رودخانه كارون از دستور كار شوراي شهر تهران خارج شد
سخنگوي شوراي شهر تهران در پاسخ به اين سوال كه امروز در جلسه شوراي شهر تهران در مورد نورپردازي رودخانه كارون مواردي مطرح شده است يا خير؟ گفت: اين موضوع در جلسه امروز مطرح شد، اما به دليل حضور نداشتن شهردار و ساير نمايندگان شهرداري و ارائه نشدن توضيحات لازم، از دستور كار شوراي شهر تهران خارج و به جلسات بعدي موكول شد.
وي توضيح داد: اعضاي شوراي شهر تهران، به دليل برخي موارد مغاير قانون از نمايندگان شهرداري توضيح ميخواستند، اما چون هيچ نمايندهاي از شهرداري حاضر نبود، موضوع بدون نتيجه پايان يافت.
دانشجو در پاسخ به اين سوال كه آيا موضوع ايجاد «پارك بانوان» براي زنان خرمشهري هم مطرح شده است يا نه؟ اظهار كرد: اين موضوع مطرح شد، اما در حد طرح عنوان باقي ماند و وارد بررسي اين موضوع نشديم، چرا كه كارشناس حقوقي شورا برخي موارد را مغاير با قوانين مطرح كرد.
وي در پاسخ به اين مطلب كه به نظر ميرسد، استفاده از اختيارات شهردار و استفاده از منابع اعتباري شهر تهران براي كمك به مناطقي غير از شهر تهران تبديل به يك روند شده است، خاطر نشان كرد: هر وقت قرار شد، شوراي شهر تهران اين كار را انجام دهد، در مورد آن صحبت ميكنيم، اين موضوع، موضوع شورا نبوده و اگر هم در مورد آن تصميمي گرفته شد؛ بعد از آن، مواضع خود را اعلام ميكنيم.
به گزارش ايسنا، در اين حين خبرنگاران در مورد اظهارات شهردار تهران در جمع نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جريان بازديد از برج ميلاد، اشاره كردند كه وي در آن جلسه از كمك شهرداري تهران براي تامين آبشيرينكنهاي مدارس خرمشهر خبر داده بود، پرسيدند كه سخنگوي شوراي شهر تهران در واكنش به اين موضوع، يادآورشد: شورا لايحهاي در اين مورد نداشته است، اگر از شهردار سوال داريد، اين موضوع را با وي مطرح كنيد، دعوي شوراي شهر تهران، رعايت قانون است و جز اين را انجام نميدهد.
تعاوني مالي و اعتباري را منحل و سهام شهرداري در بانك سرمايه را واگذار كرديم، تا موسسه مالي اعتباري شهر داشته باشيم
وي همچنين در توضيح گفتههاي خود ، اضافه كرد: من از ابتدا تاكيد كردم كه يكي از گزينه هاي مورد توجه شهرداري تهران ايجاد حساب جداگانهاي به جاي صندوق بازنشستگي و صندوق ذخيره كاركنان بوده است.
دانشجو در ادامه با اعتراض خبرنگاران روبرو شد كه تاكيد داشتند اين توضيحات پيش از اين در مورد صندوق ذخيره كاركنان و سازمان بازنشستگي ارائه نشده است و وي در پاسخ ادامه داد: بانك مركزي نامهاي را به امضاي رييس اين بانك، براي شهرداري ارسال كرد كه در آن تاكيد شده بود، چنانچه سهام بانك سرمايه واگذار و در بورس ارائه شود و نيز تعاوني اعتباري شهر نيز منحل شود، در ازاي اين اقدام شهرداري، بانك مركزي اجازه تاسيس موسسه مالي اعتباري شهر را ميدهد و فقط 10 درصد از سهام اين موسسه براي شهر تهران و مابقي براي ساير كلانشهرها خواهد بود.
سخنگوي شوراي شهر تهران تصريح كرد: در صورتي كه موسسه مالي اعتباري شروع به كار ميكرد، سهام بانك سرمايه در بورس به فروش ميرفت و تعاوني اعتباري شهر هم منحل ميشد، در اين صورت تمام حسابهاي تعاوني شهر بايد به حسابهاي موسسه مالي اعتباري شهر واريز ميشد و بسياري از حسابها، از جمله حساب صندوق بازنشستگي شهرداري نيز به اين حساب منتقل ميشد.
وي عنوان كرد: درخواست تشكيل بانك شهرداريها به بانك مركزي نه در زمان دكتر محمد باقر قاليباف بلكه در دورههاي قبلي مورد توجه بود و اجازه تشكيل بانك شهرداري را نميدادند، اما در اين توافق، شرايط به گونهاي بود كه چنانچه شهرداري اين تغييرات در بانك سرمايه و تعاوني اعتباري را داشته باشد، مجوز تشكيل موسسه مالي اعتباري را ميدهند.
دانشجو تاكيد كرد: پولي كه از صندوق ذخيره كاركنان شهرداري هم نزد تعاوني اعتباري شهر قرار داشت؛ وفق مجوز بانك مركزي به حساب ديگري منتقل ميشود.
وي ادامه داد: نميتوان گفت كه صندوق ذخيره كاركنان شهرداري منحل و همه پولش پس داده ميشود، بلكه تنها يك جابجايي در نقل و انتقال مالي صورت ميگيرد و ذينفعان در اين مورد هيچ زياني نميبينند.
اقدامات در زمينه تبليغات محيطي شهر، علمي و قابل قبول نيست
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد عملكرد سازمان زيباسازي شهرداري تهران، اذعان كرد: سازمان زيباسازي يكي از سازمانهاي درآمدزا شهرداري است و ميزان درآمد خود از محل تبليغات را نيز به شوراي شهر تهران ارائه كرده است.
سخنگوي شوراي شهر تهران گفت: سازمان زيباسازي شهرداري تهران بايد در چند مورد، از جمله ظرفيت تبليغات شهر تهران، كافي بودن اين تبليغات و يا شلوغ شدن فضاي تبليغات شهري بررسي قابل قبولي را صورت داده و گزارشي را در اين مورد به شورا ارائه دهد، در عين حال بايد بررسي شود كه آيا شهر تهران از نظر تبليغات شهري شلوغ است و يا هنوز جاي تبليغ دارد.
وي افزود: همچنين در تبليغ محيطي شهر تهران، ضوابط به شكل علمي و قابل قبول هنري صورت نميگيرد و نشانههاي چنين اقداماتي در اتوبانهاي شهر تهران كاملا گوياست و بايد در زمينه استانداردسازي و ظرفيتسنجي آنها بررسي مجدد صورت گيرد.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]