واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير كل ستاد ساماندهي امور جوانان در پاسخ به فارس: وزارت ارشاد 146 ميليارد ريال براي برنامههاي اوقات فراغت جوانان نياز دارد
خبرگزاري فارس: مدير كل ستاد ساماندهي امور جوانان گفت:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي اجراي برنامههاي اوقات فراغت جوانان، به 146 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، عليرضا مختاري در نشست خبري در زمينه اوقات فراغت جوانان، گفت: ساماندهي اوقات فراغت جوانان در 4 محور اساسي در حال پيگيري و استقرار است. در حوزه مطالعات و تحقيقات اقدامات پژوهشي انجام شده و هم اكنون پايگاه جامع اطلاعاتي فراغتي كشور در حال طراحي و استقرار است.
وي در رابطه با پايگاه جامع اطلاعاتي اوقات فراغت گفت : ويرايشهاي اوليه آماده شده و شامل اطلاعات و امكانات فراغتي بخش خصوصي ، دولتي و طبيعي كشور است كه بعد از تدوين اعلام خواهد شد.
وي گفت: بر اساس اين طرح تمامي امكانات موجود در دستگاهها و سازمانها به اطلاع عموم مردم ميرسد.
مدير كل ستاد ساماندهي امور جوانان گفت : سياستگذاري در اين راستا در سال 1386 انجام شد و اوقات فراغت در كشور شامل 9 محور است و به تصويب رسيده است در حوزه اجرا نيز براي اولين بار سياستها به اجرا نزديك شد و اين اتفاق براي اولين بار انجام شده و گزارشهايي در اين رابطه از سوي سازمانها ارائه شدهاست.
*تنوع برنامهاي اوقات فراغت اجازه نظارت را نميدهد
مختاري تأكيد كرد: بخش نظارت بر اجراي اين برنامهها بسيار مهم و حائز اهميت است اما به دليل تنوع برنامههاي اوقات فراغت اجازه نظارت را نميدهد، مگر اينكه سامانه كاملا هوشمندي در اين رابطه ايجاد شود كه اطلاعات جوانان بعد از شركت در برنامههاي فراغتي به صورت الكترونيكي دريافت شود و اين نيز مشكلاتي ر ا به دنبال خواهد داشت.
وي ادامه داد: فضاي عملكردي دستگاهها در رابطه با اوقات فراغت جوانان و تخصيص هزينهها و اعتبارات در اين زمينه شفاف نيست.
مختاري گفت: اميدواريم بتوانيم با وجود برگزاري جلسات متعدد و كارشناسي و حضور دستگاهها قانون اوقات فراغت جوانان را تقديم مجلس كنيم.
مدير كل ستاد ساماندهي امور جوانان در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس ، اظهار داشت : برنامههاي وزارت ارشاد به تفكيك 30 استان است و نهاد كتابخانههاي عمومي بر اساس برنامهريزيهايي كه داشته حدود 729 هزار و 23 نفر دختر و 638 هزار و 453 نفر پسر تحت پوشش فراغتي قرار دادهاست. وزرات فرهنگ و ارشاد اعتبار خود را اعلام نكرده اما 146 ميليارد ريال نياز به اعتبارات براي تكميل برنامههاي خود دارد.
وي در رابطه با دستگاههايي كه اعلام برنامه كردهاند گفت : 15 دستگاه طرحهاي خود را اعلام كردند و از اين تعداد دستگاه ها، 12 دستگاه در سطح ملي و استاني اعلام برنامه كردهاند.
مختاري ادامه داد: 25 ميليون و 271 هزار و 44 نفر برنامه بيني شده و از ميان برنامههايي كه 12 دستگاهي كه برنامه خود را اعلام كردهاند، 13 ميليون و 709 هزار و 421 برنامه براي دختران برنامه ريزي كردند. و 11 مليون و 561 هزار و 623 نفر برنامه براي پسران برنامه ريزي شده است.
مدير كل ستاد ساماندهي امور جوانان گفت :وزارت آموزش و پروش ، وزارت علوم ، وزارت بهداشت، تبليغات اسلامي ،سازمان هلالاحمر ،جهاد دانشگاهي،كميته امداد ، نيروي مقاومت بسيج، سازمان تربيت بدني، بنياد شهيد، نهاد كتابخانههاي عمومي و سازمان محيط زيست در زمينه اوقات فراغت اعلام برنامه كردهاند.
وي در رابطه با قانون فراغتي جوانان، گفت: اين يك ايده است و اهميت زيادي دارد و زيرساختهاي فراغتي كشور پاسخگو نيست ، شفاف نبودن حوزه دولتي در هزينهها و اعتبارات اوقات فراغت ، نياز به تدوين قانون اوقات فراغت احساس ميشود و براي اجراي اين طرح نياز است تا فرايند 9 ماه طي شود تا پيش نويس اين طرح تهيه شود.
مختاري با اشاره به حضور دستگاه هاي دولتي و غير دولتي در زمينه اوقات فراغت جوانان، گفت:اوقات فراغت جوانان عمدتاً توسط خانوادهها و بخش غير دولتي انجام ميشود.
*سهشنبه هفته آينده موضوع اوقات فراغت جوانان نهايي ميشود
وي با اشاره به آغاز برنامهريزي در زمينه اوقات فراغت جوانان در آذر سال 86، گفت: بحث اوقات فراغت هنوز به اتمام نرسيده اما سهشنبه هفته آينده كه جلسه ستاد ساماندهي امور جوانان است اين موضوع نهايي و بسته خواهد شد.
تدوين قانون اوقات فراغت از سوي سازمان ملي جوانان
مدير كل ستاد ساماندهي امور جوانان با بيان اينكه سن اوقات فراغت بين 10 تا 24 سال قرار دارد، گفت: با توجه به وجود 24 ميليون و 446 هزار و 774 نوجوان و جواني كه در بين 11 تا 25 سال هستند و در فضاي فراغتي قرار دارند، اوقات فراغت و سپري كردن آن بسيار مهم است و دولت خيز برداشته براي ساماندهي فراغت جوانان و نياز به جهش وجود دارد و اين جهش شامل تدوين و تصويب قانون اوقات فراغت جوانان است.
* 685 ميليارد ريال نياز دستگاهها براي برنامهها در زمينه اوقات فراغت
وي اضافه كرد: 374 مليارد و 297 ميليون ريال هزينهاي است كه براساس برنامهريزي دستگاه ها پيشبيني شده ولي بالغ بر 685 ميليارد در اين رابطه اعتبار نياز است تا برنامههاي ديگري نيز در اين زمينه اجرا شود. با وضع مطلوب فاصله داريم، اما با تدوين قانون فراغتي جوانان به نتيجه رضايت بخش خواهيم رسيد.
انتهاي پيام/ز
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]