واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كردان: جراحي حذف مافياي نفتي آغاز شده/اختصاص 12 ميليارد دلار بودجه بدليل نيامدن شركاي خارجي
خبرگزاري انتخاب : علي كردان در برنامه نگاه يك در پاسخ به اينكه اگر مافيا در وزارت نفت وجود دارد چرا جراحي نمي شود؟ افزود: اينكه هرجا و درهر دستگاهي هر كاغذ سفيدي با توجه و نظر دولت ارزش يابد، آنجا عده اي آدم رانت خوار و سودجو پيدا مي شوند.
قائم مقام وزير نفت گفت: تحول بنيادين براي حذف مافياي نفتي از اين وزارتخانه آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار ما، علي كردان در برنامه نگاه يك در پاسخ به اينكه اگر مافيا در وزارت نفت وجود دارد چرا جراحي نمي شود؟ افزود: اينكه هرجا و درهر دستگاهي هر كاغذ سفيدي با توجه و نظر دولت ارزش يابد، آنجا عده اي آدم رانت خوار و سودجو پيدا مي شوند.
وي گفت: هر جا امكان دولت سبب شود ارزش جديدي خلق شود، عده اي دو رو اطراف آن پيدا مي شود كه اصولا چتربازان زودتر از همه پيدايشان مي شود.
كردان با بيان اينكه جايگاه وزارت نفت جايگاه مهمي است كه اعداد اقتصاديش بالاست افزود: وقتي بحث رانت و مافيا در وزارت نفت مطرح مي شود بايد از سطح كاركنان خارج شود و تحولي بنيادين در صنعت نفت ايجاد شود تا هم همكاران مومن، صادق، دلسوز و فداكار از مسئله مافيا خارج شود و هم كساني كه تمايل دارند ارزش افزوده اين صنعت را چپاول كنند، دستشان كوتاه شود.
قائم مقام وزير نفت گفت: در حال حاضر با حمايت دولت، تحول بنيادين براي مبارزه با مافيا در صنعت نفت آغاز شده است كه البته نقش رسانه نيز در اين عرصه مهم است.
كردان افزود: براي جراحي و از بين بردن مافيا در صنعت نفت دو موضوع مصاديق و زمينه هاي بروز را بايد در نظر گرفت؛ در حوزه مصاديق مبارزه با مافيا در حال حاضر در حال پي گيري و برخورد است اما در حوزه زمينه هاي بروز بايد انحصار از بين برود، اطلاعات در دسترس همه مردم قرار گيرد.
وي گفت: همه اين موارد مستلزم تحول بنيادين در وزارت نفت است كه البته الان اين تحول و جراحي آغاز شده است.
قائم مقام وزارت نفت گفت: به هر يك از متقاضيان بخش خصوصي براي ساخت جايگاه عرضه گاز طبيعي فشرده CNG) ) ، 500 ميليون تومان پرداخت مي شود.
كردان افزود: در حال حاضر تعداد جايگاه هاي عرضه گاز CNG در كشور كافي نيست به همين علت وزارت نفت حمايت خود را از بخش خصوصي براي ساخت اين جايگاه ها آغاز كرده است.
وي با بيان اينكه در گذشته قرار شد 1000 جايگاه عملياتي شود، گفت: تجميع اين كار در يك واحد ) شركت بهينه سازي مصرف سوخت انجام مي شد كه البته آن واحد ابزار كافي در دست نداشت.
كردان افزود: به همين منظور وزارت نفت تصميم گرفت ساخت و راه اندازي جايگاه هاي تك منظوره(فقط داراي پمپ گاز) را به شركت ملي گاز ايران و دو منظوره( داراي پمپ گاز و بنزين) را به شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي واگذار كرد.
قائم مقام وزارت نفت در پاسخ به اينكه چرا بخش خصوصي از ساخت جايگاه CNG در كشور استقبال نمي كند؟ گفت: چونكه بخش خصوصي محاسبه مي كند از فروش گاز طبيعي درآمدي عايدش نمي شود.
وي همچنين در خصوص حذف LNG (گاز طبيعي مايع شده) از سبد انرژي و نگراني صاحبان خودروهاي با اين سوخت، افزود: يادم هست كه وزارت نفت حدود 10 سال است كه در اين خصوص اتمام حجت كرده است بنابراين نمي شود گفت كه حذف LNG تصميم خلق الساعه باشد.
كردان با بيان اينكه نبايد روش هاي سوخت خودرو را دائم متنوع كنيم گفت: با استفاده از روش سوخت CNG، سازمان هاي خودرو ساز نيز كارشان آسان خواهد شد.
وي در پاسخ به اينكه درآمد حاصل از صرفه جويي روزانه 20 ميليون ليتر بنزين در كشور در كجاها خرج مي شود؟ افزود: اين مقدار پول اصلا خلق نمي شود( از ذخيره ارزي برداشت نمي شود) كه بگوئيم كجا خرج مي شود.
كردان در پاسخ به اينكه چرا اين پول براي ساخت جايگاه CNG استفاده نمي شود؟ گفت: مشكل حال حاضر جايگاه هاي عرضه گاز، مديريتي و مالي نيست بلكه تجهيزات و قطعاتي است كه بايد از خارج به كشور وارد، نصب و بهره برداري شود.
قائم مقام وزير نفت در ادامه گفت: امسال دولت 12 ميليارد دلار در اختيار وزارت نفت قرار داده است تا در صورت احتمال سرمايه گذاري نكردن شركت هاي نفتي خارجي در ايران جبران شود.
كردان در برنامه نگاه يك با بيان اينكه نيازمند سرمايه گذاري زياد در صنعت نفت هستيم اظهار داشت: سرمايه گذاري در اين صنعت به دو طريق داخلي و خارجي انجام مي شود و بايد گفت سرمايه گذاري خارجي در حال حاضر خوب است و سرمايه گذاري داخلي نيز در برخي موارد قد و قواره كار در اين صنعت را ندارد.
وي در پاسخ به اينكه درآمدهاي نفتي و افزايش آن در چه راهي خرج مي شود؟ گفت: واقعيت اين است كه قيمت نفت درحال حاضر نسبت به 30 سال گذشته گران نشده است آنچه منجر به افزايش قيمت نفت شده، پايين آمدن ارزش دلار است.
كردان با بيان اينكه الان قيمت نفت به بشكه اي بيش از 130 دلار رسيده است، افزود: در30 سال اخير، يك دلار به 11 سنت كاهش ارزش يافته است بنابراين بايد گفت در حال حاضر قيمت نفت 130 تا 11 سنت است.
قائم مقام وزير نفت با بيان اينكه اين تحليل واقعيت اقتصادي است گفت: براي بهره برداري از مخازن نفتي نياز به استفاده از فناوري كشورهاي بزرگ مصرف كننده نفت است كه آنها هزينه هايشان را بسيار افزايش داده اند.
كردان با بيان اينكه يكي از محاسن افزايش قيمت هاي نفت، بهره برداري از مخازن كوچك است، تصريح كرد: امريكا و كشورهاي غربي درپي اين بودند كه قيمت نفت را به جايي برسانند كه از اعماق اقيانوس ها بهره برداري كنند و اين موضوع را در حال حاضر با دعوا بر سر بهره برداري از اقيانوس شمال در ميان برخي كشورها مشاهده مي كنيم.
وي گفت: بنابراين با توجه به اين تحليل و برخلاف نظر عمومي بايد گفت بالا رفتن قيمت نفت به نفع كشورهاي توليد كننده نيست.
كردان درخصوص واردات گاز از تركمنستان و قطع گاز اين كشور در زمستان سال گذشته، افزود: تركمنستان دو موضوع قيمت و بازنگري در اصل قرارداد را مطرح كرده است.
وي گفت: سال گذشته نيز وزارت نفت درباره قيمت گاز وارداتي مشكل جدي نداشت اما در مورد بازنگري در اصل قرارداد در وقت مناسب توضيح خواهيم داد.
كردان افزود: در حال حاضر با تركمنستان تفاهم شده است تا پايان امسال برابر نرخ جديد، گاز به ايران بفروشند و براي سال آينده مذاكره و تصميم گيري شود.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]