واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور رئيس جمهور در امور زنان و خانواده: تثبيت باورهاي ديني در جامعه تعامل همه دستگاههاي اجرايي را ميطلبد
خبرگزاري فارس: مشاور رئيس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: براي تثبيت باورهاي ديني در جامعه تعامل همه دستگاههاي اجرايي به ويژه سازمانهاي متولي امور فرهنگي با مؤسسات مربوط به علوم ديني يك ضرورت انكارناپذير است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، زهره طبيبزاده نوري در راستاي تعامل با نهادها و سازمانهاي فرهنگي در حوزه زنان و خانواده به منظور بهرهمندي از توانمنديهاي جامعة الزهراء در مسائل فرهنگي در دولت نهم در حوزه زنان به شهر قم سفر كرده و در نشستي با مسئولان جامعة الزهراء ضمن ارائه گزارشي از عملكرد مركز در حوزه فرهنگي، پيرامون همكاريهاي دوجانبه در خصوص مباحث پژوهشي، آموزشي، فرهنگي و اجتماعي زنان كشور گفتوگو كرد.
وي در اين نشست از جامعة الزهراء به عنوان نخستين و بزرگترين مركز علوم ديني زنان در جهان ياد كرد و آن را بهترين پايگاه براي ترويج فرهنگ ديني و تربيت زنان صالحه خواند.
طبيبزاده نوري رويكرد و مأموريتهاي فرهنگي مركز امور زنان و خانواده در دولت نهم را كاملاً مطابق با سياستهاي مراكز علوم ديني به ويژه جامعة الزهرا اعلام كرد و افزود: براي تثبيت باورهاي ديني در جامعه تعامل همه دستگاههاي اجرايي به ويژه سازمانهاي متولي امور فرهنگي با مؤسسات مربوط به علوم ديني يك ضرورت انكارناپذير است و به همين دليل مركز از بدو فعاليت دولت نهم ارتباط و تعامل مداوم با حوزههاي علميه خواهران در كشور را به عنوان يك اصل اساسي مورد توجه قرار داده است.
وي به همكاري حوزههاي علميه خواهران در اجراي طرح آموزشي رحمت در سراسر كشور اشاره كرد و يادآور شد: طي دو سال اخير مركز امور زنان و خانواده موفق شد تا با بهرهمندي از توان تخصصي و ديني بيش از 4000 فارغالتحصيل حوزههاي علميه خواهران در سراسر كشور حدود يك ميليون نفر را تحت آموزش چهره به چهره در راستاي احكام عاليه قرآني و سيره ائمه اطهار (ع) در ارتباط با بحث خانواده قرار دهد.
وي با اشاره به اينكه در اين آموزشها به همسران توصيه ميشود زندگي را بر پايه اخلاق بنا نهاده و توجه به مباحث حقوقي و قانوني در حل مسائلشان را در اولويت بعدي قرار دهند، اظهار داشت: تعريف كاملاً متفاوت اسلام از خانواده با نگرش غرب به خانواده ايجاب ميكند كه بدون توجه به فرهنگ وارداتي غرب، احكام عاليه اسلام و رفتار الگوهاي اصيل اسلامي و روش ائمه اطهار (ع) را در همه برنامههاي زندگي وارد كنيم و براي حفظ و بقاي خانوادهها به خصوص جوانان، رابطه نزديك ميان برون ده حوزههاي علميه با بدنه و ساختار آموزشي كشور اعم از مدارس و دانشگاهها ايجاد كنيم.
رئيس مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري با تأكيد بر اينكه امور تربيتي در مدارس كشور بايد رابطه تنگاتنگ با حوزهها داشته باشد، افزود: آموزش موجود در حوزهها بايد به گونهاي باشد كه زبان مفاهمه با نسل جوان دانشآموز و دانشجو را به طلاب بياموزد و تمام آموزشهايي كه در حوزهها در زمينه تاريخ، تفسير، اخلاق و غيره صورت ميگيرد بايد درس چگونه زيستن و زندگي براساس رفتار معصومين (ع) را به شيوه عملي به نسل نو آموزش دهد.
وي ادامه داد: حوزه بايد مخاطب خود را از ميان نسل جوان برگزيند زيرا آنان آيندهسازان جامعهاند.
مشاور رئيس جمهور در امور زنان و خانواده در پايان اظهار اميدواري كرد: همواره دولت و مردم بتوانند با كمك علماي دين و حوزههاي علميه در اشاعه و تعميق فرهنگ و باورهاي ديني در خانواده و جامعه با موفقيت عمل كنند.
در ادامه اين نشست مديران جامعة الزهرا ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي جامعه، در زمينههاي مختلف و وضعيت طلبههاي ايراني و خارجي، مسائل و مشكلات خود را با مشاور رئيس جمهور در امور زنان و خانواده در ميان گذاشتند.
مديران جامعة الزهراء همچنين حضور دولت نهم را فرصت مناسبي در ترويج ارزشهاي اسلامي در كشور و بلكه در جهان اسلام خواندند.
زهره طبيب زاده نوري مشاور رئيس جمهور و رئيس مركز امور زنان و خانواده در ادامه بازديد خود از جامعة الزهراء، همچنين با ججة الاسلام والمسلمين طباطبايي ديدار و در نشستي برنامهها و رويكرد مركز امور زنان و خانواده در دولت نهم را بيان كرد.
وي در اين نشست گفت: براي تحقق آرمانهاي نظام و رهنمودهاي مقام معظم رهبري و سياستهاي دولت نهم به ارشادات و پشتيبانيهاي علماي دين نياز شديد وجود دارد و اين امر از طريق پشتيباني علمي حوزهها و همكاريهاي متقابل حوزه با مركز امور زنان و خانواده ميسر ميشود.
مشاور رئيس جمهور در اين ديدار روند فعاليتهاي حوزه زنان در دولتهاي پس از انفلاب را مورد مقايسه قرار داد.
وي رويكرد دولت نهم به مسائل زنان با توجه به دستورات اسلامي را عدالت محوري براساس تفاوتهاي بيولوژيكي، جسمي و روحي هر دو جنس و عدم اعتقاد به تساوي جنسيتي دانست و تصريح كرد: نگرش فمينيستي و تئوريهاي غربي كه در گذشته از سوي آژانسهاي بين المللي به زنان كشور ديكته ميشد، امروز در برنامهريزي ما هيچ جايگاهي ندارد.
طبيبزاده نوري با تبيين تاريخچه و روند شكلگيري كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان، يكي از دلائل عدم الحاق جمهوري اسلامي ايران به كنوانسيون را فقدان مطابقت مفاد آن با 95 مورد از موارد موجود در قانون مدني، قضايي و حقوقي در كشور اعلام كرد و گفت: عليرغم اصرار مركز امور مشاركت زنان در دولت گذشته براي پيوستن به اين كنوانسيون، مركز امور زنان و خانواده در دولت نهم بنا به دلايل قانوني و شرعي به نپيوستن به آن اصرار دارد لذا با افتخار، منشور حقوق و مسئوليتهاي زن مسلمان با همفكري و كارشناسيهاي شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و فراكسيون زنان مجلس و دولت، به تصويب مجلس هفتم شوراي اسلامي رسيده است.
وي با اشاره به اينكه روح اصلي حاكم بر كنوانسيون طبق ماده 1 اين معاهده تساوي كامل و همانندي از جميع جهات بين زن و مرد است و بر تساوي همه جانبه بدون لحاظ هر گونه استثناء و محدوديت براساس جنسيت تأكيد دارد، خاطرنشان كرد: براساس نظرات حضرت امام خميني (ره)و اكثريت قريب به اتفاق فقها، تساوي حقوق از جميع جهات سبب پايمال كردن چندين حكم ضروري اسلام و قرآن است.
وي با تأكيد بر اينكه مفاد كنوانسيون تبعيض عليه زنان با بيش از 20 آيه قرآن كريم و موادي از قانون اساسي و مدني در تعارض است، اضافه كرد: اين كنوانسيون شامل 30 ماده است كه مواد 16-1آن محتوايي و بقيه مواد شكلي و ساختاري است، در ماده اول محو هر گونه تمايز، استثناء و تفاوت يا محدوديت بر اساس جنسيت و در مواد 2تا 16 تساوي و تشابه زن و مرد در حقوق اساسي، مدني، جزايي و قضايي و تغيير قوانين و سيستم اجرايي و نظارتي حكومتها بر اساس جهتدهي كنوانسيون را خواستار شده و اين مسئله نفي حاكميت ملي و تسليم همه جانبه براي ايجاد تغيير در همه اصول و مباني مذهبي را به همراه دارد.
طبيبزاده نوري ادامه داد: براساس يكي از مواد كنوانسيون تحفظاتي كه با روح حاكم بر اين معاهده در تضاد باشد پذيرفته شده نيست و كشورهايي كه حق تحفظ را اختيار كردهاند بايد هرچه سريعتر اصول حاكم را با توجه به عرف بينالمللي بپذيرند و قوانين خود را بر آن منطبق سازند لذا تحفظي كه قابليت تداوم و جنبه اجرايي ندارد، پذيرش آن خلاف عقل ، منطق و شرع است.
وي همچنين به طرحها و برنامههاي اجرا شده در دولت نهم در راستاي توانمندسازي زنان و تحكيم بنيان خانواده به اجمال اشاره كرد.
در ادامه اين ديدار حجة الاسلام والمسلمين طباطبايي ضمن قدرداني از فعاليتهاي مركز امور زنان و خانواده در زمينه امور فرهنگي، از اينكه اين فعاليتها، توسط رسانهها منعكس نميشود ابراز تأسف كرد.
وي با اشاره به اينكه ديدگاههاي ارزنده مركز امور زنان و خانواده در دولت نهم بايد براي آينده ماندگار و نهادينه شود ، اظهار داشت: بهره مندي مسئولان اين مركز از پشتيباني علماي دين در تثبيت و معرفي جايگاه و نقش واقعي زن ايراني به عنوان الگوي زن مسلمان، نقش اساسي دارد و ملاقاتها و ارتباطات مستمر در اين زمينه يك ضرورت اجتناب ناپذير است.
همچنين در ادامه اين سفر، مشاور رئيس جمهور در امور زنان و خانواده از سازمان مردم نهاد انديشه شرق بازديد كرد.
در اين بازديد، اعضاي مؤسسه در خصوص نحوه فعاليت خود و چگونگي بهرهمندي از حمايتهاي مركز امور زنان و خانواده با طبيب زاده به گفتوگو پرداختند.
انتهاي پيام/ز
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]