واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: 15 ميليون ايراني به دليل فقر،غذاي كمي دريافت مي كنند/سالانه 100هزار ايراني دچار سكته مغزي مي شوند
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز:32 ميليون نفر از جمعيت ايراني غذاي اضافي مصرف مي كنند و اين درحالي است كه 15 ميليون نفر به دليل فقر از مصرف غذاي مناسب و كافي محروم هستند.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار بهداشت گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز"دكتر صيادي در نشت خبري كودكان چاق و افزايش وزن در خصوص چاقي كودكان و معضل چاقي و همچنين اضافه وزن كودكان گفت:با آموزش صحيح و اطلاع رساني درست به خانواده مي توان از چاقي مرضي و افزايش وزن جلو گيري كرد.
متخصص كودكان اعلام كرد:چاقي معضلي جهاني است كه تقريبا از دهه 70 شروع شد و اين رشد جهاني باعث مرگ و مير زودرس شده كه به دو علت عمده مصرف سيگار و دخانيات و ديگري هم چاقي از طريق تغزيه نادرست و ناسالم بستگي دارد.
وي در ادامه گفت: طبق آماري كه به دست آمده از 66 ميليارد جمعيت افراد چاق در جهان ، 1/1 ميليارد نفر دچار چاقي مرضي هستند و اين آمار در ايران براي اقراد بالاي 20سال است.
وي افزود: 67 درصد از شهر نشينان و 50 درصد از روستاييان به اين عارضه دچار بوده كه در اين آمار به طور متوسط 12 درصد دچار اضافه وزن و 5 الي 7 درصد هم دچار چاقي مي باشند.
صيادي در زمينه آمار به دست آمده گفت : 32ميليون جمعيت ايراني غذاي اضافي مي خورند و 15 مليون از جمعيت ايران به دليل فقر كمبود دريافت غذا دارند، به عنوان مثال در اصفهان اين روند افزايش چاقي دو برابر شده و در سطح جهان هم كشور انگليس با 2الي 3 برابر بيشترين در صد افزايش را دارند.
وي همچنين گفت: با توجه به اين آمار هاي به دست آمده ما با يك بيماري رو به رو هستيم كه خطرات بسياري از جمله خطر اختلال در چربي خون، فشار خون ،ديابت نوع 2 را باعث مي شود.
صيادي گفت:10 درصد از جمعيت افراد بالاي 40 سال به فشار خون مبتلا بوده و در ديابت نوع دوم كه از 177نفر در دنيا 7/2 جمعيت در ايران به اين بيماري مبتلا هستند.
صيادي همچنين در خصوص خطر اختلال در چربي خون بيان كرد: در عارضه چاقي كه به بيماري هاي جانبي آن اشاره شد در خطر اختلال در چربي خون ميزان كلسترول افزايش پيدا مي كند و همين امر موجب سكته مغزي و قلبي مي شود به طوري كه در ايران سالانه 100هزار نفر دچار سكته مغزي مي شوند.
اين متخصص كودكان همچنين در مورد كمبود چربي خاطر نشان كرد: اكثر چربي كه در بدن به وجود مي آيد باعث بيماري مي شود در كبد رسوب كرده وبا اختلال در كار آن و در آخر باعث بزرگي كبد مي شود؛همچنين رفلكس معده هم در كودكان و هم در نوجوانان اختلال گر است كه باعث ضايعات در استخوان ،ساييدگي و پوكي استخوان مي شود.
وي در ادامه اين مطلب افزود: به دليل اينكه كودكان در يك سن خاص و حساس هتند اين چاقي در آنها به دليل اينكه ممكن است از سوي اطرافيان مورد تمسخر قرار بگيرند باعث كاهش اعتماد به نفس در آنها مي شود./187/125
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]