تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831569749




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هشدار درباره افزايش مصرف ريتالين در ميان دانشجويان


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: هشدار درباره افزايش مصرف ريتالين در ميان دانشجويان
بار علمي دانشجويان در ايام امتحانات به طرز چشم گيري افزايش پيدا مي كند، به طوري كه باعث تعجب خود آن ها مي شود. قهوه و اگر دانشجوي مورد نظر اهل عمل باشد، دارو هاي افزايش دهنده تمركز حواس مثل "ريتالين" هم جزء جدايي ناپذير اين شب ها هستند...اكثر دانشجويان زماني كه متوجه مي شوند در جبهه علم و دانش كاري از پيش نمي برند، سراغ اساتيد مي روند تا بلكه با تضرع و التماس و كمي پاچه خواري از اين طريق كاري را پيش ببرند. استادان هم...


به گزارش خبرنگار سرويس دانشگاه و تشكل برنا، در اغلب دانشگاه ها امتحانات پايان ترم دانشجويان شروع شده است. برخي از موسسات آموزش عالي مثل دانشگاه پيام نور زودتر از بقيه امتحانات خود را آغاز كرده اند، برخي ديگر هم به زودي كار ارزيابي علمي خود را از دانشجويان آغاز خواهند كرد. زمان اتمام اين امتحانات نيز در تير ماه خواهد بود كه البته اين مسئله براي دانشجويان كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد صدق مي كند.حساب داشجوياني كه در مقطع دكترا درس مي خوانند جدا است.

اما خاطره انگيزترين يا به احتمال زياد مخوف ترين بخش اين دوره از سال براي دانشجويان، شب امتجان است. شبي كه نمي توان اسم دقيقي بر روي آن گذاشت شب بي قراري،شب مكافات عمل، شب بي خوابي و يا شب بي خيالي به اميد اين كه شايد فردا سر جلسه امتحان از يك جايي مددي شود و دانشجو بتواند درس مورد نظر را پاس كند.

هر كدام از دانشجويان نيز بسته به ماهيت وجودي دانشجو بودنشان اين شب را به گونه اي سپري مي كنند.

شب دراز است و قلندر بيدار

اكثر دانشجويان جزو افرادي هستند كه يكي دو روز مانده به امتحانات ناگهان يادشان مي آيد كه در دانشگاه علاوه بر اتلاف وقت، نشستن بروي صندلي كلاس، تيكه انداختن استاد و همكلاسي، چيزي به نام درس و امتحان آخر ترم هم وجود دارد. از اين جهت است كه ناگهان علاقه اين دانشجويان به درس و كلاس و جزوه و البته استاد به گونه چشم گيري بالا مي رود و بازار جزوه هاي قشنگ و خوش خط و كلاسه شده حسابي گرم مي شود.

شب امتحان هم براي اين دسته از دانشجويان خيلي سريع مي گذرد، طوري كه احساس مي كنند يك نفر با آن ها دارد شوخي مي كند و از قصد ساعت را جلو مي كشد. بار علمي اين دانشجويان نيز در اين ايام به طرز چشم گيري افزايش پيدا مي كند، به طوري كه باعث تعجب خود آن ها مي شود. قهوه و اگر دانشجوي مورد نظر اهل عمل باشد، دارو هاي افزايش دهنده تمركز حواس مثل "ريتالين" هم جزء جدايي ناپذير اين شب ها هستند.

در كنار اين استرس رد شدن از امتحان هم لحظه اي آن ها را راحت نمي گذارد. البته اغلب آن ها به هر ترتيبي شده، سر جلسه امتحان گليم خود را بيرون مي كشند و واحدهاي مورد نظر را پاس ميكنند. ولي مشخص است، كه بر سر كيفيت آموزش و درس خواندن چه بلايي مي آيد .

يكي از اساتيد رشته زمين شناسي دانشگاه تهران اين مسئله را تائيد مي كند و مي گويد: زماني كه دانشجو تمام منابعي كه قرار است طي چند ماه فرا بگيرد ظرف مدت چند ساعت از حفط مي كند مشخص است كه حتي در صورت نمره آوردن چيز زيادي از درس متوجه نمي شود.

البته در اين بين دانشجوياني هم هستند كه از ابتداي ترم با برنامه ريزي دقيق و كار خود را پيش مي برند و شب امتحان هم براي آن ها شبي مثل بقيه شب ها است. ولي اكثر اساتيد قبول دارند كه تعداد اين افراد در بين دانشجويان زياد نيست.

تضرع و التماس؛ اقدامِ شب امتحاني

اكثر دانشجويان زماني كه متوجه مي شوند در جبهه علم و دانش كاري از پيش نمي برند، سراغ اساتيد مي روند تا بلكه با تضرع و التماس و كمي پاچه خواري از اين طريق كاري را پيش ببرند. استادان هم كه مي دانند، وضع فعلي آنها، نتيجه كم كاري و عدم توجه به دروس طي مدت زمان ترم است، اغلب مواقع هيچ توجهي به درخواست هاي آنان نمي كنند .اما در اين بين درخواست هاي د انشجويان متأهل شايد دل آنها را كمي به رحم بياورد.

البته اين به معناي اين نيست كه اين دانشجويان هميشه متوسل به استاد هستند. بسياري از آنها در طول ترم نيز بسيار فعال هستند و با وجود مشغله كاري و رسيدگي به وضع خانواده نمرات بالايي را كسب مي كنند.

يكي از اين دانشجويان كه در واحد دانشگاه آزاد جنوب تحصيل مي كند، مي گويد: گاهي وقت ها تحمل روزها و شب هاي امتحان واقعاً سخت مي شود. نه خانواده را بايد فراموش كرد و مي توان از درس ها عقب افتاد البته اساتيد هم گاهي واقعاً به ما كمك مي كنند.

وقتي از او مي پرسم كه چه طوري وقت مي كنيد هم درس بخوانيد و هم به ديگر كارهايتان برسيد، پاسخ مي دهد: زماني كه شما خانواده تشكيل مي دهيد مسئوليت بزرگي را قبول كرده ايد پس به هر صورتي كه امكان دارد بايد به خانواده خود كمك كنيد. درس خواندن هم جزئي از اين كمك و ياري به بار علمي خانواده محسوب مي شود.

البته او توضيح مي دهد كه شب امتحان هم براي او واقعاً سريع و البته سخت مي گذرد ولي خانواده به هر ترتيبي با او همكاري مي كند تا بتواند امتحانات خود را با موفقيت طي كند.

اين دانشجو در پايان اضافه مي كند: سعي مي كنم در طول ترم بيكار نباشم و درس هايم را مرتب مرور كنم. البته اين بستگي به زماني دارد كه بعد از تمام شدن كار و رسيدگي به خانواده برايم باقي مي ماند.

مامان كجايي كه ببيني.....

دانشجويان خوابگاهي در زمان امتحانات وضعيت ويژه اي دارند، در ايام امتحانات، خوابگاه ها معمولا محل تجمع دانشجويان است.

دانشجوياني كه با وجود سكونت رسمي در خوابگاه، شايد روزهاي قبل از امتحانات حضور كمي در خوابگاه دارند به همراه دانشجويان ساكن در تهران كه براي درس خواندن در روزهاي امتحانات مهمان خوابگاه مي شوند.

در روزهاي عادي به لحاظ خلوتي خوابگاه ها، مشكلات و اتفاقات معمولا خيلي گسترش پيدا نمي كند، اما در روزهاي شلوغي مانند روزهاي امتحانات، كافي است يك نفر حال خوبي نداشته باشد، به سرعت اين را به سايرين منتقل مي كند.

باروت هاي خاموش و اختلافات سليقه

در كنار اين دانشجويان غير بومي، به ويژه دانشجويان خوابگاهي، فشارهاي دور بودن از خانواده را تحمل مي كنند، معمولا روزهاي آخر ترم به دليل نديدن خانواده در روزهاي قبل از آن، فشارها بيشتر شده است و باعث مي شود دانشجويان فيلشان ياد هندوستان كند و از همه چيز هاي دانشگاه متنفر باشند. از طرف ديگر به دليل فشار و استرس امتحانات، آستانه تحمل دانشجويان پايين است و مانند باروت، با كوچكترين جرقه اي شعله ور مي شوند و يك مشكل كوچك مي تواند به راحتي تبديل به يك مشكل بزرگ شود و همه چيز را داخل خوابگاه به هم بريزد.

مشكلاتي مثل اختلاف سليقه هاي جزئي، دعوا بر سرجا و خيلي چيز هاي ديگر كه شايد در شرايط عادي توجه هيچ كس را به خود جلب نكند. شايد به همين دليل باشد كه درصد موفقيت دانشجويان در مراكز خوابگاهي كه سالن مطالعه اختصاصي داشته باشد، بيشتر از ساير خوابگاه ها است.

شايد توجه مسئولان خوابگاه ها به دانشجويان و رعايت برخي از مسائل جزئي به خصوص دور كردن فضاي درگيري و تشنج از فضاي خوابگاهاي دانشجويي بتواند، نقش بسيار موثري در موفقيت اين دانشجويان كه اغلب از راه هاي دور براي تحصيل به تهران عزيمت كرده اند، داشته باشد. بالاخره اين حق دانشجو است كه از حداقل هاي يك زندگي راحت به خصوص در ايام امتحات برخوردار باشد.

تا شايد راه حلي براي رفع دغدغه خاطر دانشجويان و فراهم نمودن شرايطي براي ارتقاي بار علمي و فرهنگي دانشجويان و برجستگي مراكز علمي ملي در سطح جهان شود.

در كنار تمام مشكلاتي كه دانشجويان ايراني در شب هاي امتحان با آن دست و پنجه نرم مي كنند، اين شب ها جزئي از زندگي دانشجويي محسوب مي شوند. شب هايي كه جاي آن ها هميشه در ذهن متخصصان مديران و مهندسان آينده كشور باقي خواهد ماند و در نهايت متوجه خواهند شد، كه امتحانات اساسي تر تازه در راه است.

***
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن