واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: لزوم برخورداري افراد زير 20سال از خدمات ياپه دندانپزشكي رايگان
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كارشناس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي گفت : به منظور افزايش سطح سلامت دهان درجامعه لازم است مراكز ارايه كننده خدمات پايه دندانپزشكي كليه خدمات پزشكي به افراد زير 20سال را به صورت رايگان ارائه دهند.
دكتر"فريبرز بيات " روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در كشورهايي كه سابقه طولاني و موثري در ارايه خدمات سلامت دارند، سلامتي افراد جامعه به عنوان برون داد نهايي هميشه مدنظر بوده است .
وي اظهار داشت :فلسفه ايجاد سيستم هاي ارايه دهنده خدمات سلامت نيز پيشگيري از ايجاد بيماري از طريق دسترسي آسان مردم به خدمات پايه است و در كشورهاي اروپاي شمالي كه در اين زمينه پيشرو هستند همكاري و همپوشاني دولت (وزارت بهداشت يا شهرداريها) با بيمه (ملي و بخش خصوصي )به نحوي طراحي شده است تا خدمات پايه دندانپزشكي بطور عادلانه در اختيار مردم قرار گيرد.
بيات توضيح داد:حدود وظيفه و مسووليت هر يك از ارگان هاي فوق نقش تعيين كننده اي در نائل آمدن به هدف اصلي كه همانا برخورداري جامعه از دهاني سالم است را دارند بطوريكه
مراكز ارايه كننده خدمات پايه دندانپزشكي تمامي افراد زير 20سال را تحت پوشش خدمات دندانپزشكي رايگان قرار مي دهند.
وي تصريح كرد:بودجه اين خدمات از طريق ماليات هاي عمومي تامين مي شود، از طرفي به علت محدوديت دندانپزشك و مراكز عمومي ارايه كننده خدمت ،بخش خصوصي نيز در اين راستا وارد عمل شده است.
اين كارشناس افزود: نقش بيمه هاي ملي در اين معادله پرداخت بخشي از هزينه هاي دندانپزشكي به آن دسته از بالغين و گروه زير 20سالي است كه ترجيج مي دهند خدمات دندانپزشكي خود را از بخش خصوصي دريافت كنند.
بيات ادامه داد:در واقع اين سيستم هاي بيمه اي حق بيمه را از نيروهاي شاغل در كشور دريافت كرده و بر اساس تعرفه مورد تاييد وزارت رفاه و جامعه دندانپزشكي 70درصد هزينه اي را كه بيمار به دندانپزشك پرداخت كرده است را به بيمه شده باز مي گرداند.
وي انتقاد كرد كه اين سيستم در كشور اجرا نمي شود و تعدد بيمه هاي دولتي (تامين اجتماعي ،خدمات درماني و كميته امداد) مشكل اساسي و اصلي بوده كه سالهاست مورد بحث و جدل وزارت بهداشت و سازمانهاي بيمه گر است.
بيات گفت :سازمانهاي بيمه گر معتقدند كه خدمات پيشگيري جز وظايف وزارت بهداشت بوده و درمان مربوط به بيمه ها است .
وي با بيان اينكه نويد مسوولان وزارت رفاه در رابطه با لحاظ كردن خدمات پيشگيري دندانپزشكي در زمره خدمات تحت پوشش بيمه طي سالهاي اخير جاي اميدواري در تغيير نگرش دست اندكاران بيمه از درمان به سمت پيشگيري را ايجاد كرده بود، اظهار داشت :اما خبر جديد حاكي ازاينكه فيشور سيلنت دندانهاي دائمي از طريق شبكه ها و مراكز بهداشتي درماني وزارت بهداشت به صورت رايگان به كودكان واجد شرايط ارايه مي شود،بيانگر اين امر است كه درديدگاه فوق تغييري ايجاد نشده است.
بيات ادامه داد: بر اساس برنامه ملي سلامت دهان در سال 76موافقت نامه ي مشترك وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش به اجرا در آمد كه براساس آن ، كليه دانش آموزان زير 12سال مشمول دريافت خدمات درماني دندانپزشكي شامل فلورايدتراپي ،كشيدن ،ترميمي ،جرمگيري و آموزش سلامت دهان بودند.
وي ادامه داد:اين خدمات با تعرفه هاي خاص گروه هدف كه براي برخي خدمات رايگان و در موارد كمتر از تعرفه هاي دولتي است ارايه شده ،حال اين سووال مطرح است كه كودكان شش تا 12سال تحت پوشش بيمه بايد علاوه بر 30درصد فرانشيز ،15درصد هزينه هاي ديگر را نيز پرداخت كنند تا بتوانند از خدمات دندانپزشكي بهره مند شوند.
بيات با بيان اينكه كمبود مراكز بهداشتي درماني و دندانپزشك در بخش هاي دولتي لزوم استفاده از بخش خصوصي براي دسترسي آسان تر آحاد مردم به خدمات دندانپزشكي را ايجاب مي كند، اظهار داشت:مسوولات سلامت جامعه دغدغه هاي سلامت دهان افراد جامعه بخصوص كودكان ايراني را داشته و دارند اما مهمترين مسئله انتخاب راهكارهاي اثربخش براي نائل آمدن به سلامتي افراد است كه نيازمند كارشناسي دقيق و انجام اينگونه برنامه ها است.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]