تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848095801




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش خبري مهر/تصميم جديد دولت براي رفع مشكلات ساخت آزاد راه تهران - شمال / اختيار ويژه براي وزير راه


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/تصميم جديد دولت براي رفع مشكلات ساخت آزاد راه تهران - شمال / اختيار ويژه براي وزير راه
هيئت دولت به منظور تسريع در رفع مشكلات احداث آزاد راه تهران - شمال و با هدف تقويت نظارت بر اجراي پروژه هاي ملي و به منظور اعمال اختيارات هيئت وزيران در اين خصوص با تشكيل كارگروهي به رياست وزير راه با اختيارات ويژه در دولت موافقت كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، هيئت وزيران بنا به پيشنهاد رئيس جمهور، كارگروهي متشكل از محمد رحمتي، وزير راه و ترابري، محمد سعيدي كيا، وزير مسكن و شهرسازي، محمد رضا اسكندري، وزير جهاد كشاورزي، غلامحسين الهام، وزير دادگستري، خانم فاطمه واعظ جوادي، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و مدير عامل شركت آزادراه تهران- شمال، براي اعمال اختيارات دولت در خصوص اين آزادراه تشكيل داد.

بر اساس اين مصوبه، مسئوليت كارگروه فوق با وزير راه و ترابري است و تصميم‌گيري در خصوص امور اجرايي مربوط به كليه اعضاي اين كارگروه به عنوان نمايندگان ويژه رئيس جمهور تفويض مي‌شود.

بر اساس اين مصوبه ، هيئت وزيران، تصويب و اصلاح آئين‌نامه‌ها و مقررات مربوط به آزادراه تهران-شمال به وزيران عضو كارگروه مذكور تفويض كرد.

همچنين طبق اين مصوبه، تصميمات و مصوبات اكثريت اعضاء يا وزيران كارگروه (حسب مورد) در حكم تصميمات رئيس جمهور و هيئت وزيران بوده و با رعايت آئين‌نامه داخلي هيئت دولت قابل صدور است.

اين مصوبه در تاريخ 25/3/1387 از سوي پرويز داودي، معاون اول رئيس جمهور براي اجرا ابلاغ شد.

بازگشت به عقب

به گزارش مهر، مطالعات مربوط به طرح احداث آزاد راه تهران – شمال اولين بار در سال 1356 به تصويب رسيد. در آن هنگام يك شركت فرانسوي داوطلب احداث آن با سرمايه خود در طي 5 سال بود و تنها شرطش وصول عوارض از وسايل نقليه عبوري در مدت 10 سال پس از بهره ‌برداري از آزاد راه مذكور بود. با احتساب بهره و سود سرمايه هزينه احداث آزاد راه در آن هنگام به 750 ميليارد ريال مي‌رسيد.

در آن زمان يك سرمايه گذار ايراني به نام «گلزار» پيشنهاد كرده بود كه در ازاي دريافت 100 ميليون متر مربع از اراضي منطقه، آزاد راه مذكور را در طول پنج سال احداث و تحويل نمايد كه اين پيشنهاد مورد توجه قرار نگرفت.

به هرحال، كلنگ آغاز اجراى اين پروژه در سال 1375 به زمين زده شده است. عقد قرارداد مشاركت با بنياد مستضعفان در سال 1375 با برآورد 2500 ميليارد ريال و سهم الشركه وزارت راه و ترابري به مبلغ 150 ميليارد ريال به صورت مقطوع جهت تملك اراضي و واگذاري 5/62 ميليون متر مربع زمين به وسيله دولت و بقيه تعهدات و هزينه ها براي تكميل و بهره برداري از آزادراه توسط بنياد تعهد گرديد.

در سال 1380 به علت محدوديتهاي مبتلا به واگذاري زمينهاي تعهد شده مذاكرات براي تغيير قرارداد شروع و نهايتاً در سال 83 متمم قرارداد منعقد و عمليات اجرايي در سال 84 با هزينه كرد 75 ميليارد ريال و تأمين اعتبار بابت برگزاري جلسات، رفع مشكلات و سوء تفاهمات، انتخاب بانك عامل و انجام كارهاي بانكي اقدام و عمليات اجرايي با شرايط جديد شروع گرديد.

سال 1381 رئيس جمهورى وقت ايران پروژه ساخت آزادراه تهران - شمال را جزو پروژه هاى داراى اولويت انتخاب كرد ولى در تخصيص اعتبارهاى اين طرح در دولت گذشته تعلل صورت گرفت.

دولت نهم نيز پس از استقرار مصوباتي در اين خصوص داشت از جمله آن كه موافقت شوراي اقتصاد با درخواست وزارت راه و ترابري براي اصلاح تامين منابع مالي فاز نخست آزاد راه تهران- شمال بود.

در اسفندماه سال 84 بابت پيش پرداخت فاينانس تعهد شده، مبلغ معادل 33 ميليون دلار توسط بنياد به بانك عامل پرداخت گرديد.
اعتبار اسنادي در تاريخ 16/10/85 افتتاح و در مورخ 10/12/85 با تنفيذ وام (Finance) قرارداد اجرايي گرديد. مبلغ قرارداد تأمين مالي و اجراي منطقه يك 220 ميليون دلار و 300 ميليارد ريال مي باشد.

براساس تصميم ديگري كه در در سال 85 گرفته شد، درخواست وزارت راه و ترابري درخصوص اصلاح مصوبه موضوع احداث و بهره برداري منطقه يك آزاد راه تهران - شمال به طول 32 كيلومتربا استفاده از تسهيلات مالي خارجي توسط شركت ساخت و توسعه زير بناهاي حمل و نقل كشوررا به استناد بند ج ماده 13 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي ايران مورد بررسي قرارداد و ضمن موافقت با تمديد اعتبار و مهلت مصوبه به مدت يكسال با اصلاح آن موافقت كرد.

همچنين براساس تصميم ديگر دولت نهم، سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور پنجاه درصد تسهيلات خارجي ( سهم الشركه بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي ) مورد نياز براي اجراي پروژه آزاد راه تهران - چالوس را تضمين و به بانك تجارت اعلام كند تا چنانچه طرف مشاركت از پرداخت سهم خود در اقساط قرار داد ناتوان بود، اين سازمان اعتبار لازم را تامين و وزارت راه و ترابري نسبت به پرداخت اقساط لاوصول و يا معوق اعلامي بانك عامل ( بانك تجارت) اقدام و در حساب‌هاي في ما بين با بنياد ياد شده منظور كند.

به هر حال در حالي هم اكنون پروژه آزادراه تهران - شمال تنها چند درصد پيشرفت دارد كه تركان، حجتى، مرحوم دادمان، افشار، خرم، بناب و در نهايت رحمتى كه بالاترين مقام مسئول در وزارت راه و ترابرى در اين سال ها بوده اند و همواره بر تسريع در اجراى اين پروژه تأكيد داشته و دارند.

البته اعتبارات پيش بيني شده در سالهاي 84، 85 و 86 به ترتيب با احتساب فروش اوراق مشاركت مبالغ 75، 5/427 و 730 ميليارد ريال مي باشد. ( در سال 86 اعتبار مصوب 200 ميليارد ريال و اوراق مشاركت 530 ميليارد ريال پيش بيني شده است).ضمناً براي حل و فصل مسائل في مابين سازمان محيط زيست و دستگاه اجرايي كميته مشتركي تشكيل شده است.

در عين حال، ايجاد ترافيك شديد در محورهاي شمالي كشور در هنگام تعطيلات و بالا بودن ميزان تصادفات و تلفات جاده اي اين محور و همچنين طولاني شدن عمر احداث اين پروژه به اندازه فعاليت سه رئيس جمهور و هفت مقام عالي وزارت راه و تربراي ( تركان ، حجتي ، دادمان ، افشار ، خرم ، بناب ، رحمتي ) حساسيت احداث اين پروژه را بيشتركرده است.

وزير راه و ترابري در گفتگو با مهر، زمان افتتاح آزادراه تهران-شمال را دو ونيم سال آينده عنوان مي كند و مي گويد: هم اكنون پيمانكار چيني در فاز اول اين آزادراه مشغول كار است.

محمد رحمتي افزود: مدت زمان قرارداد چيني ها در اين طرح 36 ماه است و تنها 6 ماه است كه مشغول به كار شده اند و طي اين مدت پيشرفت خوبي داشته اند.

مدير عامل شركت زير ساخت و توسعه زيربناهاي حمل ونقلي كشور نيز از تداوم روند اجراي اين پروژه خبرداده و گفته است: تا كنون در كشور ايران و كشورهاي خاورميانه هيچ پروژه اي به بزرگي آزاد راه تهران- شمال نبوده است و با توجه به پيچيدگي كار دراين آزاد راه تاخيراتي در اجراي آن ايجاد شده است.

صادق افشار ادامه داد: وجود تونلهاي گسترده درطول مسير و كوهستاني بودن اين آزاد راه، روند توسعه و ساخت آن را با مشكل مواجه كرده است.

اين در حالي است كه بررسي سابقه ساخت آزادراهها در شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل ونقل كشور(به صورت بخش ساخت در وزارت راه و ترابري قبل از تشكيل شركت مستقل) مويد اين مطلب است كه پروژه هاي متعدد آزادراهي در كشور طي سالهاي اخير ساخته شده است كه برخي از آنان با وجود طول نزديك به آزادراه تهران-شمال و شرايط آب و هوايي مشابه و سختي مسير طي مدت 5 سال ساخته شده اند كه براي نمونه مي توان به آزادراه پل زال-خرم آباد اشاره كرد.

مجري ساخت و توسعه آزاد راه هاي كشور نيز در گفتگو با خبرنگار مهر در اين باره گفت: طبق قانون احداث آزادراهها بايد با مشاركت بخش خصوصي انجام شود و در پروژه آزاردراه تهران-شمال نيز ميزان سرمايه گذاري هر يك از طرفين(وزارت راه و ترابري و بنياد) 50 درصد تعيين شده است كه بنياد براي تامين سهم مالي خود در قطعه اول با طرف چيني جوينت شده است.

محمد رضا منتظري ادامه داد: در منطقه دو نيز مناقصه اي درسال گذشته برگزار و مقرر شد يك بانك چيني اعتبارات آن را تامين كند كه روند اجرايي شدن آن به تعيين تكليف منطقه يك بستگي دارد و در منطقه سه نيز با وجود آماده شدن اسناد مناقصه تا روشن شدن تكليف منطقه يك فعاليت جديدي انجام نمي شود.

وي ادامه داد: در منطقه چهار آزاد راه تهران - شمال كه طول آن 20 كيلومتر است و به چالوس منتهي مي شود نيز سه پيمانكار داخلي در حال فعاليت هستند؛ اما مشكل تامين سيمان و تملك اراضي باعث كند شدن روند اجراي اين پروژه شده است.

البته آزاد راه تهران – شمال از غرب تهران يعني تقاطع بزرگراه همت شروع و با عبور از ناحيه كن، سولقان، دوآب (شهرستانك) ، گچسر و مرزن آباد به كمربندي چالوس – تنكابن متصل مي‌گردد. طول اين آزاد راه در مجموع 121 كيلومتر و داراي دو خط عبور در هر باند و پيش بيني سه خط در فرازهاي تند است.
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 520]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن