واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تقدير از باغبان پير عكاسي ايران در حوزه هنري
مراسم نكوداشت استاد هادي شفائيه پدر عكاسي نوين ايران و افتتاح نمايشگاه عكس "رد پاي اعصار" عصر روز شنبه 25 خردادماه با حضور هنرمندان و علاقمندان در تالار مهر حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتداي اين مراسم رسول اوليازاده رئيس خانه عكاسان ايران گفت: استاد شفائيه هنرمندي كيمياگر است كه به همه ما درس عكاسي آموخت. او هنرمندي بود كه براي طراحي يك عكس بيش از 10 روز وقت صرف و اثري خلق ميكرد كه فارغ از ارزشهاي مادي، ارزش معنوي زيادي هم داشت.
اصغر بيچاره هنرمند پيشگام عكاسي ايران هم در اين مراسم استاد شفائيه را شخصيتي علمي، باشعور و فرهنگي توصيف كرد. فخرالدين فخرالديني مدرس و هنرمند صاحبنام عكاسي نيز گفت: بيش از 50 سال است با هادي دوستم و در طول اين مدت آشنايي به ويژه در زمان حضورش در ايران از او مسائل زيادي اموختم.
اصغر بيچاره در مراسم نكوداشت استاد شفائيه
وي ادامه داد: شفائيه در تكنيك پرتره سبكي صادقانه به وجود آورد كه در نوع خود تحولي بزرگ در هنر عكاسي به حساب ميآمد. اين در حالي است كه اگر در آن سالها هنرمندي به نام شفائيه نبود، اكنون رشته عكاسي در دانشگاههاي معتبر هنري تدريس نميشد. چون او براي تاسيس دپارتمان عكاسي در دانشگاه تهران و هنر بسيار تلاش كرد.
كرامت منظوري از دوستان نزدييك استاد شفائيه نيز گفت: هنرمنداني چون نيما، شاملو و بسياري از شخصيتهاي برجسته علم و ادب و هنر در زمره افرادي بودند كه شفائيه آنها را در استوديو خود روي يك صندلي مينشاند و از آنها عكس ميگرفت. اي كاش اين استوديو به عنوان خاستگاه عكس نوين ايران حفظ ميشد.
در ادامه مراسم استاد شفائيه تلفني از آمريكا با حاضران در جلسه صحبت كرد و گفت: 55 سال پيش قدم به راهي گذاشتم كه از پايان آن تصوري نداشتم. زيرا تنها تصميمم اعتلاء هنر عكس در ايران بود. اما در آخر به آرزوي خود رسيدم كه تحقق آن توليد يك برنامه هفتگي در تلويزيون براي آموزش عكاسي بود و اين مقدمهاي بود كه اين رشته هنري را در دانشگاه تاسيس كنم.
وي در اين ارتباط تلفني خاطرنشان ساخت: افسوس كه پيشامدهاي زندگي اين مجال را به من نداد نخستين گروه فارغالتحصيلان رشته عكاسي در دانشگاه را ببينم. اما با اين حال امروز و بعد از گذشت 35 سال شاهد تنومند شدن نهالي هستم كه خودم ان را كاشتم و اكنون از ديدن آن لذت ميبرم.
در بخش ديگر مراسم نامه عبدالعلي ذكاوت و محمد ستاري از هنرمندان و دوستان شفائيه نيز قرائت شد. ضمن اينكه انجمن هنر عكاسي تبريز هم در اين مراسم كتاب خانعلي صيامي از عكاسان برجسته تبريز را به شفائيه اهدا كرد. همچنين خانه عكاسان بعد از اهداء لوح تقدير خود به شفائيه اعلام كرد از اين پس برگزيدگان مسابقه سالانه انتخاب بهترين عكاس نشان شفائيه ميگيرند.
در پايان مراسم هم نمايشگاه رد پاي اعصار شامل عكسهاي استاد شفائيه از اشياء عتيقه ايراني بعد از 43 سال در خانه عكاسان ايران افتتاح شد. اين آثار پيشتر در معتبرترين موزههاي كشورهاي اروپايي نيز به نمايش درآمده بود.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]