واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: استاد دانشگاه امام حسين(ع) ياسوج: امضاي توافقنامه امنيتي بغداد- واشنگتن لكه ننگي در پرونده عراق خواهد شد
استاد دانشگاه امام حسين(ع) ياسوج با اشاره به اينكه ايران بايد همچنان به دور از انزوا، حضوري پررنگتر و ديپلماسي فعالتري در عراق ايفا كند، گفت: در صورت عقبنشيني و بيتفاوتي ايران، زمينه براي اجراي برنامههاي آمريكا در عراق فراهم ميشود.
خسرو نيكنام در گفتوگو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در ياسوج، با اشاره به تجربه تلخ ملت ايران در خصوص تصويب لايحه كاپيتولاسيون در زمان طاغوت، خاطرنشان كرد: مي توان عواقب تصويب توافقنامه امنيتي و پيامدهاي ناشي از آن را به خوبي پيش بيني كرد.
اين استاد دانشگاه به خطر افتادن امنيت عراق، به استعمار رفتن سرمايه هاي اين سرزمين و نيز سلب اختيارات رئيس جمهوري، رئيس مجلس و ديگر مسئولان عراقي را تنها بخشي از عواقب ناخوشايند پذيرش اين توافقنامه در حوزه داخلي برشمرد و افزود: در چنين شرايطي عراق عملاً به كشوري دست نشانده و تحت امر اشغالگران تبديل مي شود.
وي همچنين تصويب اين توافقنامه را برابر تحقق نيافتن آينده درخشاني كه تضمين كننده پيشرفت و امنيت در عراق است، دانست و تصريح كرد: امضاي توافقنامه امنيتي بغداد- واشنگتن لكه ننگ و نقطه سياهي در پرونده عراق خواهد شد و از هرگونه عمران و آباداني، امنيت و ثبات و پيشرفت جلوگيري خواهد كرد.
استاد اصول و تاريخ روابط بين الملل در تحليل تصويب اين توافقنامه بر اوضاع خارجي عراق، ايجاد ناامني براي همسايگان اين كشور را مهمترين مشكل فرارو در حوزه برون مرزي برشمرد و تاكيد كرد: اگر چه آمريكا هرگز نمي تواند به اهداف ستيزه جويانه خود در ايران دست يابد، اما توجه به اين نكته ضروي است كه ايجاد پايگاه دائمي در عراق توسط آمريكا مي تواند به توطئه هاي دشمنانه آمريكا بر ضد ايران دامن بزند و اين كشور را به عنوان دشمن سرسخت ايران با گام هاي موثري در جهت ادامه اين دشمني همراهي كند.
نيكنام با اشاره به ديپلماسي قوي ايران در منطقه اذعان داشت: با توجه به نقش مثبت ايران در تحولات منطقه بعيد است مسئولان عراقي با پذيرش اين توافقنامه كه استعمار هميشگي عراق را در پي خواهد داشت، موافقت كنند.
استاد دانشگاه امام حسين و پيام نور ياسوج با تاكيد بر ايفاي نقش بازدارندگي از سوي ايران، اظهار داشت: بايد با برنامه ريزي دقيق، حركات دشمن را در نظر گرفت و با روشنگري در خصوص ملت عراق از بروز اتفاقات زيان آور جلوگيري كرد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: اگر چه مسئولان ايران در سفر اخير نوري المالكي به ايران، هشدارهايي كلامي در خصوص امضاي توافقنامه امنيتي ارائه داده اند، اما اين هشدارها و نيز تجديدنظر ايران در رابطه با عراق، تنها در حوزه گفت و گوهاي ديپلماسي صورت گرفت؛ اين در حالي است كه در عمل، ايران نسبت به اوضاع عراق و خطرات تهديد كننده نه تنها بي تفاوت نيست، بلكه با دقت تحولات موجود را پيگيري مي كند./انتهاي پيام/
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 812]