تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816486021




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك استاد دانشگاه: سالانه 5/2 ميليون پرنده مهاجر توسط ايرانيان شكار مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك استاد دانشگاه: سالانه 5/2 ميليون پرنده مهاجر توسط ايرانيان شكار مي‌شود
خبرگزاري فارس: استاد منابع طبيعي و محيط زيست دانشگاه‌هاي تهران و تنكابن گفت: سالانه نزديك به 5/2 ميليون پرنده كه نيمي از پرندگان مهاجر در ايران هستند، توسط شكارچيان صيد مي شوند.


جمشيد منصوري در حاشيه سفر خود به گيلان امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت افزود: متاسفانه وضعيت پرندگان مانند بقيه جانوران و گياهان در ايران خوب نيست و علت اين موضوع رابطه بسيار ضعيف انسان با آنها است.
وي با بيان اينكه مردم ايران وقتي به پرنده‌اي نگاه مي‌كنند در اين فكرند كه گوشت آن پرنده چه مزه‌اي دارد تصريح كرد: در بسياري از كشورها به غير از ايران و كشورهاي خاورميانه تفكر انسان‌ها نسبت به حيوانات اين است كه چگونه مي توان از آنها به بهترين شكل استفاده و از حضورشان لذت برد، اما در ايران همه در انديشه شكار پرندگان هستند.
اين اكولوژيست دليل ادعاي خود را عكس العمل حيوانات و پرندگان كشورمان در برابر انسانها عنوان كرد و افزود: در ايران پرندگان از فاصله 500 متري ما مي‌گريزند، اما در كشورهاي اروپايي همين پرندگان كنار انسان نشسته و از دست او غذا مي‌خورند كه نشان دهنده دوستي با انسان است.
منصوري علت كاهش شديد جمعيت پرندگان در جهان را از بين رفتن زيستگاه‌هاي آنان دانست و اظهار داشت: متاسفانه دانسته يا ندانسته تالاب‌ها را خشك كرده و در اختيار صنعت و اراضي كشاورزي قرار داده‌ايم و از آنجا كه پرندگان مانند انسانها امكان يافتن مكان جديد براي زندگي خود را ندارند، مي‌ميرند.
اين استاد دانشگاه با ارائه آماري از پرندگان مهاجر در ايران يادآور شد: سالانه 5 ميليون پرنده مهاجر در ايران حضور مي يابند كه از اين تعداد بين 2 تا 5/2 ميليون پرنده شكار مي‌شوند.
وي شناخته شدن شكار به عنوان يك حرفه در ايران را چالش بزرگ محيط زيست خواند و افزود: در دنيا شكار يك تفريح محسوب مي‌شود اما در ايران شكار به يك حرفه تبديل شده و از آنجا كه عده‌اي زندگي خود را از راه شكار مي‌گذرانند، پرندگان مهاجري كه از اواخر شهريور وارد خاك كشور مي‌شوند تا زمان خروجشان با تور و تفنگ در نقاط مختلف ايران صيد مي‌شوند.
به گفته منصوري بيشتر اين شكارها غير قانوني و تعدادي نيز قانوني و با اخذ مجوز از سازمان حفاظت محيط زيست صورت مي‌گيرد.
وي تأكيد كرد: مجوز شكار صادر شده براي شكارچيان مشخص كرده كه شكارچي در يك شكار به عنوان مثال مي‌تواند 10 تا 12 پرنده را صيد كند و اين مجوز براي يك روز شكار است اما شكارچيان به اين تعداد پرنده بسنده نكرده و مجدداً همان تعداد پرنده را شكار مي‌كنند و اين روند تا پايان روز چند بار تكرار مي‌شود.
منصوري خاطرنشان كرد: هيچ كنترلي بر روي شكارچيان مجوزدار در مورد شيوه شكار از سوي سازمان محيط زيست صورت نمي‌گيرد.
اين پرنده شناس تعداد پرندگان شناسايي شده در ايران را 516 گونه عنوان كرد و اظهار داشت: در سال 11 گونه پرنده جهان در معرض خطر انقراض قرار دارند كه فهرست اين پرندگان به همراه گونه‌هاي مختلف شناسايي شده و براي استفاده علاقه مندان در كتاب پرندگان ايران آمده است.
منصوري با بيان اينكه پرندگان حرف‌هاي انسان را مي‌فهمند، به ذكر نمونه‌هايي از رابطه كلامي انسان با حيوانات اشاره و يادآور شد: حيوانات و پرندگان علاوه بر داشتن رابطه كلامي با يكديگر حرف‌هاي انسان را به اندازه ميزان تكامل مغزي شان درك مي‌كنند و در برابر رفتارهاي انسان عكس العمل نشان مي‌دهند.
وي با اشاره به نگهداري پرندگان در برخي از خانه‌ها تصريح كرد: عده‌اي يك چكاوك را در قفس كوچك محبوس مي‌كنند كه به شدت ناجوانمردانه است.
منصوري از مردم خواست براي كمك به محيط زيست، پرندگان ايراني كه در منزل نگهداري مي‌شوند را آزاد كرده و شرايط نگهداري آنان را به حالت طبيعي نزديك كنند.
اين استاد دانشگاه همچنين در مورد رها سازي گونه‌هاي خارجي موجود در منازل اظهار داشت: نيازي به رها كردن اين پرندگان در محيط نيست زيرا ما نمي‌خواهيم پرندگان غير بومي وارد چرخه زيستي پرندگان بومي شوند.
انتهاي پيام/ب
 يکشنبه 26 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن