واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي ارائه خلاقانه مفاهيم ديني در برنامههاي رسانه ملي / 11مهران رجبي:انحصار طرح مفاهيم قرآني در برنامههاي خاص رسانهاي بايد شكسته شود
گروه هنر: با جاي دادن مفاهيم قرآني و ديني در تمام برنامههاي رسانه ملي ميتوان هم در نحوه ارائه آن تنوع و نوآوري ايجاد كرد هم انحصار طرح اين مفاهيم در برنامههاي خاص را از بين برد.
«مهران رجبي» بازيگر در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با تاكيد بر اين مطلب گفت: وقتي كه از خلاقيت در ارائه مفاهيم ديني در رسانه ملي صحبت ميشود يعني يك تغيير و نوآوري كلي در تمام برنامههاي آن بايد صورت گيرد، براي مثال نميتوان هميشه از داستانهاي قرآني در قالب فيلم يا سريال براي ارائه مفاهيم ديني بهره برد و ارائه اين مفاهيم را فقط به اين قسمت از برنامههاي رسانه محدود كرد بلكه بايد در تمام قالبها و بخشها از جمله تهيه برنامههاي مستند ديني، ميزگردها، نشستها و سخنرانيها اين مفاهيم را به كار برد.
وي ادامه داد: با اين كليگرايي هم اقشار مختلفي از مخاطبان جذب برنامههاي رسانه ميشوند و هم در ارائه مفاهيم ديني نوعي تنوع ساختاري ايجاد ميشود، همچنين در تمام برنامههاي رسانهملي ردهپايي از مضامين ديني و قرآني به وجود ميآيد.
رجبي با بيان اين نكته كه تأثيرپذيري مخاطبان از مفاهيم ديني بستگي به نوع نگاه و جهانبيني آنها دارد افزود: بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه تأثيرگذاري رسانه ملي در ارائه مفاهيم ديني به روي مخاطب رابطه مستقيمي با معرفت و شناخت شخصي مخاطب از دين و مفاهيم آن دارد و هركس بر مبناي اعتقاد و نگرشش از اين برنامهها تأثير ميگيرد و در اينجاست كه نقش رسانه ملي در ارائه اين مفاهيم پررنگتر و حياتيتر ميشود.
اين بازيگر بيان كرد: رسانه بايد آنقدر قدرتمند و حسابشده عمل كند كه پاسخي براي ذهن هر مخاطبي با هر سطح شناختي از دين داشته باشد. با توجه به اين نكته ايجاد تنوع و نوآوري در ارائه مفاهيم ديني در برنامههاي مختلف رسانه ملي امري اجتنابناپذير به نظر ميرسد.
وي در ادامه اظهار داشت: هر رسانهاي در صورتي بيشترين تأثير را خواهد داشت كه برنامههايش براي مخاطب ملموس باشد و با آن احساس نزديكي كند و ساختار برنامههاي آن طوري باشد كه مخاطب ملاكها و پارامترهاي موجود در جامعه كنونياش را در آن مشاهده كند. با رعايت اين نكته قطعا بيشترين تأثير را در مخاطب خواهد داشت.
اين بازيگر سينما و تلويزيون در ادامه اضافه كرد: سازندههاي برنامههاي رسانه ملي بايد تمام درايت و خلاقيت خود را به كار گيرند تا مفاهيم ديني را با بهترين و متنوعترين شكل ممكن ارائه كنند و وظيفه خود را در قبال اين امر مهم انجام دهند، با اين سعي كه تأثيرگذار خواهد بود.
وي در پايان اظهاراتش به نفوذ و تأثير بسيار زياد رسانه ملي در جامعه ايراني اشاره كرد و گفت: از آنجايي كه مخاطبان رسانه ملي از همه گروههاي جامعه هستند در نتيجه تأثيرپذيري از اين رسانه نيز در حد بالايي در جامعه خواهد بود حال با وجود چنين امكاني، رسانه ملي ميتواند با برنامهريزي درست و اصولي در زمينه ديني از هر رسانه ديگري موفقتر و تأثيرگذارتر عمل كند.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]