واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با تمجيد از پيشتازي ايران در انتقال خون سالم نماينده سازمان جهاني بهداشت در ايران: تنها40 درصدخون جمع آوري شده در كشورهاي در حال توسعه اهدايي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
نماينده سازمان جهاني بهداشت در ايران در پيامي به مناسبت روز جهاني اهداكنندگان خون با اشاره به اين كه تنها 40 درصد خون جمع آوري شده در كشورهاي در حال توسعه اهدايي است، سهم 95 درصدي اهداي داوطلبانه در انتقال خون ايران را كه به معناي استقرار يك نظام اهداي خون رايگان است، ستودني و تلاش مسوولان و پژوهشگران كشورمان را در اين حوزه، الگويي مثالزدني در مقياس جهاني عنوان كرد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در پيام آمبروجو مانتي آمده است: امروز، يك بار ديگر «روز جهاني اهدا كنندگان خون» را با شعار «نجات جان همنوع با اهداي خون مستمر» جشن ميگيريم. اين مراسم بزرگ جهاني براي آن مرسوم شده است كه اهداي داوطلبانه خون را ترويج كند و دشمني را به همدردي، پيش داوري را به پذيرش، بي تفاوتي را به توجه و ناداني را به دانش تبديل كند و ماه ژوئيه از آن جهت براي برگزاري چنين مراسمي انتخاب شده است كه مصادف با زاد روز كارل لندشنايدر، برنده جايزه نوبل و كاشف سيستم گروه خوني ABO است.
نماينده سازمان جهاني بهداشت در ايران در بخش ديگري از پيامش با اشاره به اين كه نياز جهاني به انتقال خون بنا به عللي همچون افزايش تصاعدي تعداد تصادفات و جراحات و همچنين گزينههاي رو به رشد تشخيص و درمان نيازمند انتقال خون روز به روز بيشتر ميشود، افزود: كشورهاي در حال توسعه با كمبود خون و فراوردههاي آن به ويژه براي درمان عوارض بارداري و زايمان و مداواي كم خوني شديد كودكان به دلايل مختلف مواجهند. مرگ و مير به علت خون ريزي،علت متعارف مرگ مادران در كشورهاي رو به رشد است؛ به طوري كه 99 درصد از 500 هزار مورد مرگ مادران در كشورهاي در حال توسعه به علت خونريزي كه معمولا نيازمند انتقال خون است، رخ ميدهد.
در ادامه پيام آمده است: هر سال تنها 40 درصد خون جمع آوري شده در سطح جهان در كشورهاي در حال توسعه كه 80 درصد جمعيت جهان در آنها زندگي ميكنند، اهدا ميشود. خوشبختانه در ايران، ميزان اهداي داوطلبانه 95 درصد و اهداي جايگزين، پنج درصد است كه اين به معناي استقرار يك نظام اهداي خون رايگان، وضعيتي ستودني و شايسته نهايت تلاش براي حفظ آن است.
ماننتي در ادامه پيامش آورده است: اهداي خون مستمر به طور رايگان يك نياز حياتي است، زيرا خطر عفونتهاي ناشي از انتقال خون را ميكاهد و دسترسي به خون كافي را تضمين ميكند. براي دستيابي به اين هدف مهمترين اصل، افزايش آگاهي و ترغيب مردم به اهداي داوطلبانه خون، انتخاب صحيح اهدا كنندگان و ارتقاي تعهد و حمايت مسوولان، سياست گذاران و تصميمگيرندگان است. اين امر، نگراني عمومي از انتقال خون را كاهش ميدهد و اعتماد عمومي به منبع خون مطمئن را تقويت ميكند.
وي در پايان با تاكيد بر ضرورت ايجاد تعهد و اشتياق به اهداي خون به طور مستمر در بين اهدا كنندگان كه از مراقبت از سلامت اهدا كنندگان به عنوان اصلي ترين جزء آن ياد كرده ، آورده است: خرسندم كه اذعان كنم جمهوري اسلامي ايران در زمره پيشتازان انتقال خون سالم قرار دارد. تعهد مسوولان و تلاشهاي پژوهشگران و مديران آن در مقايس منطقهيي و بينالمللي مثال زدني است. دستاوردهاي كشور در زمينههاي گوناگون گوياي همين امر است.
انتهاي پيام
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]