تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855106179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تحصيل در مالزي ، از رويا تا واقعيت


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تحصيل در مالزي ، از رويا تا واقعيت
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كوالالامپور- تحصيل در دانشگاه و كسب مدارج عالي به عنوان يكي از مهمترين اولويتهاي زندگي اكثر قريب به اتفاق جوانان ايراني تبديل شده ، به طوري كه تقريبا تمامي افراد قشر جوان و ميانسال كشورمان ، تجربه شركت در كنكور را در زندگي خود ثبت كرده اند.


در دودهه اخير افزايش متقاضيان تحصيلات عالي و تكميلي دردانشگاههاي داخل و در مقابل ، ظرفيت محدود مراكز آموزش عالي بويژه در سطوح تحصيلات تكميلي منجر به معطوف شدن توجه علاقه مندان به كسب دانش در ساير كشورها شده است .
از سوي ديگر، تبليغات گسترده شركتهاي اعزام دانشجو، سهولت اخذ پذيرش از سوي دانشگاههاي خارجي و نيز امكانات تحصيلي بهتر در اين دانشگاهها نيز بر افزايش متقاضيان ادامه تحصيل در خارج كشور تاثير بسزايي داشته است .
دراين ميان ، مالزي به عنوان يكي از كشورهاي در حال توسعه در منطقه جنوب شرق آسيا ازجمله كشورهايي است كه جاذبه هاي تحصيلي آن از هر محفلي درايران به گوش مي رسد.
اين كشور پيشرو در ميان كشورهاي در حال توسعه منطقه در سالهاي اخير توانسته است از طريق بسط و گسترش زيرساختها و بسترهاي آموزشي ، توسعه دانشگاهها در تمامي سطوح ، دستيابي به پيشرفته ترين فناوريهاي نوين علمي و آموزشي و جذب اساتيد خارجي و داخلي مجرب ، شمار زيادي از دانشجويان ايراني بويژه در سطوح تحصيلات تكميلي را جذب مراكز آموزش عالي خود كند.
در زمان حاضر دانشگاههاي برتر اين كشور در رده بنديهاي جهاني همواره رتبه هاي زير 200 را به خود اختصاص داده و توانسته اند همگام با آخرين استانداردهاي جهاني توسعه يابند.
همچنين وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري كشورمان نيز 20 دانشگاه اين كشور را در رده هاي A و B طبقه بندي كرده و مورد تاييد قرار داده است .
بر اساس آخرين آمار ارايه شده از سوي مراجع رسمي ، هم اكنون بالغ بر چهار هزار تبعه ايراني در دانشگاههاي مالزي مشغول به تحصيل هستند كه از جمله بزرگترين جمعيت دانشجويي خارجي در ميان 60 هزار دانشجوي خارجي مالزي را تشكيل مي دهند.
بااين حال تجربه بسياري از دانشجويان ايراني مقيم مالزي از وضع تحصيل در اين كشور با آنچه كه پيشتر درباره مالزي شنيده بودند بسيار متفاوت است .
آمارها از كاهش رضايتمندي اين دانشجويان از سطح كيفي و كمي تحصيل در مالزي و وضع معيشت آنان در اين كشور حكايت دارد.
بر اساس نتايج يك تحقيق انجام شده در يكي از دانشگاههاي معتبر مالزي كه بيشترين شمار دانشجوي ايراني را نيز در خود جاي داده ، 53 و 9 دهم درصد از دانشجويان ايراني به طور كلي از وضع خود در مالزي از جمله كيفيت تحصيل ، هزينه هاي زندگي و امرار و معاش براي رسيدن به اهدافشان راضي نيستند.
نتيجه اين تحقيق نشان مي دهد كه تنها 38 و نيم درصد دانشجويان ايراني گفته اند كه حاضرند براي مدت بيشتر و مقاطع بالاتر در مالزي ادامه تحصيل بدهند.
اگر چه دلايل زيادي در مورد علل افزايش نارضايتي هاي دانشجويان ايراني از وضع تحصيل در مالزي وجود دارد، اما مي توان همه آنها را در يك دسته بندي كلي تحت عنوان "واقعيتهاي موجود در مالزي " مقوله بندي كرد.
كالبد شكافي وضع موجود مراكز آموزش عالي مالزي نشان مي دهد كه با وجود گستردگي امكانات و شمار بسيار فضاهاي آموزشي و دانشگاهي ، اما در عين حال مهمترين مشكل مبتلابه آموزش عالي مالزي ، رسيدن به نقطه اشباع در جنبه هاي مختلف و سرويس دهي اين دانشگاهها بوده به طوري كه تقريبا ارايه امكانات به شمار بيشتري از دانشجويان و پاسخگويي به همه مطالبات علمي ، آموزشي ، تحقيقاتي ، فني و آزمايشگاهي مورد نياز آنها ديگر چندان عملي نيست .
ازجمله تبعات اين شرايط را مي توان افزايش بي اعتنايي مسوولان دانشگاهي به دانشجويان خارجي نسبت به افراد بومي دانست كه در فضاهاي آموزشي بخوبي قابل لمس است .
روند رو به رشد شمار علاقه مندان به تحصيل در دانشگاههاي مالزي نيز بر تشديد اين شرايط ازجمله براي جامعه دانشجويان ايراني مقيم اين كشور نقش بسزايي داشته است .
يك مسوول در بخش پذيرش دانشگاه پوتراي مالزي موسوم به يو.پي .ام در اين باره باصراحت مي گويد: ما سال گذشته بيش از دو هزار و 600 درخواست پذيرش از كشور ايران داشته ايم و ديگر قصد پذيرش اينچنيني دانشجويان ايراني را نداريم و مسوولان دانشگاه ترجيح مي دهند كه پذيرش دانشجويان را بر اساس كشورهاي مختلف متنوع كنند.
اين مقام مسوول همچنين اظهار داشت كه از اين پس ، پذيرش در اين دانشگاه به صورت گزينشي و از ميان تحصيل كردگان برتر ايراني و با لحاظ ريز نمرات و معدل دانشجويان ، رشته تحصيلي و تجربه كاري آنها صورت خواهد گرفت .
اعمال محدوديتهاي بيشتر در پذيرش دانشجويان خارجي از جمله ايرانيان در جمع ايرانيان مقيم اين كشور كاملا محسوس بوده و بسياري از علاقه مندان به ادامه تحصيل در دانشگاهها از اين مساله گله مند هستند.
ميترا ابراهيمي يك دانشجوي ايراني در اين زمينه گفت : درخواست پذيرش من از دانشگاه UPM درحالي پس از يكسال به دستم رسيد كه تا سال پيش فرايند پذيرش دانشجويان در اين دانشگاه كمتر از شش ماه طول مي كشيد.
نازي معين نيز با تاكيد بر اينكه با گذشت 9 ماه از زمان ارسال درخواست پذيرش ، همچنان منتظر دريافت پاسخ از سوي دانشگاه است ، گفت : شخصا نامه رد درخواست پذيرش حدود 10 نفر از دوستانم كه با هم تقاضا داده بوديم را ديده ام .
رفعت كريمي نيز اظهار داشت : با وجودي كه معدل دوره كارشناسي و كارشناسي ارشد من بالاي 19 بود اما دانشگاه مورد نظرم در مالزي صرفا با توجيه اعمال محدوديت در پذيرش از ثبت نام من در دوره دكترا امتناع كرد.
شنيده ها حاكي از آن است كه يكي از معتبرترين دانشگاه مالزي نيز بزودي شرط شركت در امتحان جامع براي دانشجويان خارجي بويژه براي اتباع كشورهاي خاورميانه از جمله ايران و عراق كه شمار بيشتري از علاقه مندان تحصيل در مالزي را تشكيل مي دهند، در بدو ورود به اين دانشگاه اعمال مي نمايد.
اين حقيقت را بايد پذيرفت كه به دليل نبود توازن ميان تقاضاي تحصيل و گنجايش دانشجو در دانشگاههاي مالزي ، در شرايط كنوني اين ظرفيت به سطح اشباع رسيده است .
واقع امر اين است كه سطح امكانات و بسترهاي آموزشي و تكنولوژيكي اين دانشگاهها متناسب با ميزان روزافزون تقاضاها ازسوي دانشجويان خارجي توسعه نيافته و همين امر، كاهش كيفيت آموزشي دانشگاههاي مالزي را موجب شده است .
هرچند كه مقامات مالزيايي چنين عنوان مي كنند كه درتلاش براي رساندن شمار دانشجويان خارجي اين كشور تا سقف 100 هزار نفر تا سال 2012 هستند اما با توجه به روند كنوني ، بسختي مي توان پذيرفت كه اين شعار محقق شود.
موضوع قابل تامل ديگر درباره مقوله تحصيل اتباع خارجي در مالزي ، برنامه ارتقاي سطح بين المللي مراكز آموزش عالي اين كشور از طريق پذيرش دانشجويان خارجي بوده است .
در واقع ، سيل هزاران دانشجوي خارجي گسيل شده از كشورهاي همسايه ، منطقه خاورميانه ، كشورهاي آفريقايي و حتي برخي كشورهاي اروپايي و آمريكايي به مالزي باعث شده كه آنان بتوانند در كوتاهترين زمان ممكن به همه اهداف ميان مدت و بلند مدت خود در جذب دانشجويان خارجي دست يابند.
بر اساس آخرين اطلاعات به دست آمده ، تقريبا تمامي دانشگاههاي درجه يك و دو مالزي توانسته اند از قبال دانشجويان بين المللي و نيز ثبت آثار، مقالات ، اختراعات و اكتشافات آنها درمجلات و ژورنالهاي علمي معتبر جهان به بالاترين استانداردهاي جهاني دست يابند.
تنها در يكسال گذشته چهار دانشگاه برتر اين كشور شامل يو.ام ، يو.پي .ام ، يو.كي .ام و ام .ام .يو توانستند به بالاترين درجه دانشگاهي در مقياس جهاني دست يافته و به درجه University Research ارتقا يابند.
بنابر اين بديهي است كه با نيل به اين اهداف ، مراكز آموزش عالي مالزي ديگر همانند گذشته تمايلي به جذب پرشتاب دانشجويان خارجي نداشته باشند و درمقابل ، امكانات و فرصتهاي آموزشي خود را بيشتر معطوف دانشجويان بومي خود كنند.
هم اكنون تمامي دانشجويان مالايي در مقاطع تحصيلات تكميلي از بورس تحصيلي كامل ، مرخصي با حقوق براي كارمندان دولتي ، خريد پروژه هاي انجام شده توسط دانشجويان در قالب پايان نامه از سوي دولت و حتي امكان اعزام به خارج از كشور براي ادامه تحصيل برخوردارند.
لذا گرچه مسوولان دانشگاههاي مالزي همچنان ادعا دارند كه از جذب اتباع خارجي استقبال مي كنند اما اين ، همه واقعيت نيست .
يك دانشجوي ايراني رشته كشاورزي كه در تلاش براي اخذ انتقال به يكي از دانشگاههاي ايران است ، به خبرنگار ايرنا گفت : تبعيض در فضاهاي آموزشي ميان دانشجويان خارجي و بومي بخوبي محسوس بوده و تحمل اين شرايط دستكم براي ايرانيان زجرآور است .
آرش منصوري با اذعان به وجود امكانات علمي ، آموزشي و آزمايشگاهي مطلوب در اين كشور درعين حال تاكيد دارد: اگر در دورافتاده ترين نقطه ايران نيز براي من امكان ادامه تحصيل فراهم مي شد هرگز به مالزي نمي آمدم .
يك دانشجوي ديگر ايراني نيز كه از تبعيض ميان دانشجويان ايراني و مالايي گله مند است ، گفت : واقعيت آن است كه دانشجويان خارجي از جمله ما ايراني ها اگر بهترين كار درسي را نيز انجام بدهيم ، نمره ما بايد پايين تر از نمره مالايي ها باشد، چرا كه آنها بومي هستند و اين در حالي است كه در محافل علمي و دانشگاهي تبعيض معنا ندارد.
وحيد حشمتي نيز كه دانشجوي دكترا در رشته بيوتكنولوژي است با اشاره به سطح بالاي علمي دانشجويان ايراني در مقايسه با دانشجويان مالايي مي گويد: اساتيد دانشگاه همواره اقرار دارند كه دانشجويان ايراني بسيار تيز هوش و باسوادتر از مابقي هستند اما نمي دانم چرا در پايان ترم نمره ما از مالايي ها كمتر مي شود؟
اما تمام مشكلات دانشجويان ايراني تنها به وضع دانشگاههاي اين كشور ختم نمي شود. حقيقت زندگي در مالزي به لحاظ اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي و ديني با آنچه كه خواسته يا ناخواسته از سوي برخي منابع اطلاع رساني ، سايتهاي اينترنتي ، سازمانها و موسسات پذيرش اقامت در مالزي در داخل كشور مورد تبليغ قرار گرفته ، تفاوت فاحشي دارد.
بر اساس نتايج تحقيق ياد شده ، بالغ بر 62 درصد دانشجويان ايراني انگيزه اصلي از انتخاب مالزي به عنوان كشور هدف براي ادامه تحصيل را وضع مناسب اقتصادي و پايين بودن سطح هزينه ها در اين كشور عنوان كرده اند.
اما كمتر دانشجويي يافت مي شود كه پس از اقامت در مالزي ، همچنان به ايده پايين بودن هزينه ها معتقد باشد و در واقع آنچه كه مورد اتفاق نظر همگان قرار دارد، نه پايين بودن هزينه ها بلكه تغيير و جابجايي در هزينه هاست .
سارا موسوي دانشجوي ايراني مقيم مالزي مي گويد: درايران يك موسسه پذيرش دانشجو براي كشورهاي جنوب شرق آسيا ازجمله مالزي به ما گفته بود كه هزينه زندگي در اين كشور ماهانه تنها بين 70 تا150 دلار است .
به گفته اين دانشجوي ايراني ، اما وقتي به اينجا آمدم ، مشخص شد كه اين اطلاعات كاملا غير واقعي بوده و صرف نظر از هزينه ثبت نام در دانشگاه ، اصلا امكان ندارد كه يك دانشجو در سخت ترين شرايط و كمترين امكانات بتواند ماهانه با كمتر از 500 دلار زندگي كند.
يكي از همكلاسي هاي وي نيز با تاييد سخنان سارا مي گويد: برخي شاخصهاي زندگي در مالزي شايد ارزانتر از ايران هم باشد اما اين ارزاني كاذب است .
محبوبه مالكي افزود: به عنوان مثال ممكن است برخي اقلام هزينه مانند اجاره خانه در مالزي ارزان باشد، اما كرايه حمل ونقل ، برق ، هزينه هاي پزشكي و درماني ، لوازم بهداشتي ، سوخت خودرو و... بمراتب بالاتر است .
به گفته اين دانشجوي ايراني ، تعداد اقلام هزينه هاي معمول زندگي نيز در اينجا نسبت به ايران بمراتب بيشتر بوده و هزينه هاي پيش بيني نشده اي مانند عوارض اتوباني ، تلويزيون ، پاركينگ ، ورودي تفرجگاهها و غيره نيز به سبد هزينه ماهانه افراد تحميل مي شود.
به تعبير وي ، ارزاني اينجا تنها فريبنده است اما واقعي نيست .
از سوي ديگر روند روزافزون معضلات اجتماعي و افزايش ميزان جرم در سالهاي اخير درمالزي نيز مزيد بر علت شده و بويژه اتباع ودانشجويان خارجي در چند سال اخير با مشكلات زيادي در خصوص ناهنجاريهاي اجتماعي بويژه ناامني مواجه بوده اند.
اكثر قريب به اتفاق اتباع خارجي مقيم مالزي در طول مدت اقامت خود تجربه تلخ يكي از ناهنجاريهاي اجتماعي از جمله كيف زني ، سرقت گذرنامه ، وجه نقد، خودرو، لب تاپ و گوشي تلفن همراه و حتي ضرب وشتم را به ياد داشته و يا در باره نزديكان خود شنيده اند.
اين معضل نيز باآنچه كه از مالزي به عنوان يك مدينه فاضله در داخل كشور ايران تصور مي شود فاصله بسياري دارد.
آن چه كه مهم است اينكه علاقه مندان به تحصيل در دانشگاههاي مالزي بايد با شناخت كامل از واقعيتهاي موجود اين كشور اقدام به انتخاب محل تحصيل خود كرده و صرفا به برخي تبليغات يكسويه بسنده نكنند.
در اين راستا، مراجعه به مراجع رسمي و ذيربط از جمله واحدهاي مربوطه در وزارت آموزش عالي و بهداشت و درمان و نيز مراجعه به سايت اينترنتي دفتر سرپرستي دانشجويي وزارت آموزش عالي درشرق آسيا و رايزني علمي سفارت مالزي نيز مي تواند كمك شاياني به علاقه مندان تحصيل در اين كشور كند.
آساق **2201**335**1459
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن