واضح آرشیو وب فارسی:موج: گفت و گويپايگاه اورژانس اجتماعي ايران ثبت جهاني مي شود
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي .
اجتماعات انساني به ويژه در كلان شهرهاي چند ميليوني به علت پيچيده تر شدن روابط اجتماعي دچار مشكلات اجتماعي فراوان است با آنكه هر جامعه اي مسائل ، مشكلات ونيازها ي خاص خود را دارد ممكن است كه در برخي از آنها با ساير جوامع تشابه نيز باشد .لذا در جهت جلوگيري از رفع مشكلات وآسيبهاي اجتماعي ، تدوين واجراي برنامه وخدمات متناسب كه بايد حداقل سه ويژگي به موقع بودن ، تخصصي بودن ودر دسترس بودن الزامي است..يكي از راهكارهاي اجرايي شدن سه ويژگي فوق در اجراي برنامه وارائه خدمات ايجاد زمينه اي مناسب براي ارائه خدمات سيار مبتني بر جامعه مي باشد كه دراين راستا دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي برنامه خدمات اجتماعي سيار را تدوين كرده تا از اين طريق افراد در معرض آسيب ديده اجتماعي را به موقع شناسايي كرده ومداخلات لازم را در محل انجام دهد .همچنين برنامه وفعاليت هاي مختلف سازمان را نيز به افراد معرفي كند.كه اين برنامه در ارتباط با برنامه اورژانس اجتماعي اجرا مي شود لذا در راستاي اجراي برنامه هاي اين پايگاه با سيد محمدي معاونت امور اجتماعي سازمان بهزيستي به گفت وگو نشستيم كه شرح آن به تفصيل ذيل مي باشد.
هدف از ايجاد پايگاههاي اورژانس اجتماعي در سراسر كشورچيست ؟
طرح اورژانس اجتماعي، مجموعه كاملي از خدمات اجتماعي است كه در چند بخش به مراجعهكنندگان و نيازمندان ارائه مي شود و خط تلفن يكي از اين خدمات است. بخش ديگر ارائه خدمات توسط تيمهاي سيار صورت مي گيرد كه در كل كشور 100 دستگاه خودرو با رنگ خاص و كاملا مشخص براي اين منظور در نظر گرفته شده است .تيمهاي سيار متشكل از روانشناس، مددكار و مراقب هستند كه يونيفورم خاصي بر تن دارند كه پس از اعزام به محل، مددكاري لازم صورت مي گيرد و چنانچه نياز به ارائه خدمات تخصصي بود، فرد مورد نظر به مراكز مداخله در بحران هدايت ميشود.در حال حاضراورژانس اجتماعي در حوزه آسيبهاي اجتماعي به كودكان كار و خياباني، دختران فراري، همسر آزاري، كودك آزاري، سالمندان و بيماران رواني مزمن، خدمات ارائه مي كند.
گشايش اورژانس اجتماعي در شهرهاي كشور به چه صورتي اعمال مي شود؟
اورژانس اجتماعي در تمام شهرهاي بالاي 100 هزار نفر، گشايش خواهد يافت. در حال حاضر 100 دستگاه خودرو براي تيم سيّار اين اورژانس خريداري، تجهيز و استانداردسازي شده است ، اورژانس اجتماعي از چهار بخش مركز مداخله در بحران، پايگاه خدمات اجتماعي، تلفن 123 و گروه سيار تشكيل شده است. هم اكنون جايگزيني مداخلات رواني اجتماعي قبل از مداخلات قضايي و انتظامي، شناسايي آسيب هاي اجتماعي نوظهور شايع و در حال شيوع، قضازدايي و پيشگيري از جرم از اهداف تشكيل اورژانس اجتماعي در كشور تلقي مي شود.
درحال حاضر خط 123 اورژانس اجتماعي در كشور چه نوع خدماتي را ارائه مي دهد ؟
خدمات اين خط در زمينه كودك آزاري و ساير آزارها و خشونت هاي خانوادگي است.با گرفتن سه شماره يك، دو، سه، يك متخصص روانشناس يا مددكار اجتماعي پاسخگوي تماس گيرنده است و يك تحول جدي براي رويارويي با آسيب هاي اجتماعي رقم مي خورد تا مراكز اورژانس اجتماعي بتوانند نقش خود را به عنوان مركزي در حدفاصل خانه تا كلانتري، ديگر گونه معنا كنند و كارشناسان اين مراكز همانند تكنسين هاي امدادي 115 يا ماموران پليس 110 امكان حضور در محل را داشته باشند.
درمرحله نخست درشهر تهران چند پايگاه اورژانس اجتماعي راه اندازي مي شود؟
پايگاه اورژانس اجتماعي در شهر تهران با پنج اپراتور و12 تيم سيار كار خود را آغازمي كند لذا سازمان بهزيستي در نظر دارد كه اين ميزان را به زودي در استان تهران تا دو برابر افزايش دهد ، درحال حاضر بحث مشكلات و معضلات اجتماعي با راه اندازي شبكه اورژانس اجتماعي به عنوان سومين شبكه اورژانس پس از اورژانس سلامت و پليس در كشور، ساماندهي و برطرف خواهد شد، ضمن آنكه در تلاش هستيم اورژانس اجتماعي را در سراسر استان هاي كشور فراگيرتر كنيم.
در سال جاري براي تاسيس اورژانس اجتماعي چه ميزان اعتبار در نظر گرفته شده وسال آينده سازمان دراين خصوص چه برنامه هايي را مد نظر قرار داده است ؟
طي سالجاي سازمان بهزيستي براي گشايش اورژانس اجتماعي 70 ميليارد ريال اعتباردرنظر گرفته است همچنين اين سازمان در نظر دارد در صورت تامين اعتبار 100 دستگاه خودرو براي اين امر در كشور اختصاص دهد اگر فردي نياز به خدمات مشاوره اي داشته باشد، به واحدهاي مشاوره اي ارجاع داده مي شود. در واقع مراكز مداخله، مراكز مشاوره نيستند. افراد در شرايط حاد و زماني كه مشكلاتشان از طريق مراكز مشاوره و در مراجعه طولاني مدت، قابل حل نيست به اورژانس اجتماعي مراجعه مي كنند. از طرفي اعتقاد داريم كه برخي از گروه هاي هدف هستند كه مراكز مشاوره پاسخگوي نيازهايشان نيستند و در مركز اورژانس اجتماعي مي توانند خدمات بهتري دريافت كنند .
سازمان بهزيستي درسال آينده براي تاسيس پايگاه اورژانس اجتماعي چه هدف گذاري هايي تعيين كرده است؟
با تاسيس پايگاه اورژانس اجتماعي در روز شنبه هفته جاري نام ايران به عنوان اولين كشورجهاني دارنده پايگاه اورژانس اجتماعي به ثبت مي رسد لذا سازمان بهزيستي در نظر دارد كه در صورت تامين اعتبار سال اينده 100 دستگاه خودرو در اختيار استانهاي كشور قراردهد.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]