واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در همايش منطقهاي رايزنان بازرگاني ايران عنوان شد: * اعزام 5 هيات تجاري امسال به روسيه * در شهرهاي قزاقستان كالايي با برند ايراني مشاهده نميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
در همايش منطقهاي رايزنان بازرگاني ايران در كشورهاي آمريكا، اروپا و آسياي ميانه موانع مشكلات فرصتها و پتانسيلهاي افزايش همكاريهاي اقتصادي ايران با كشورهاي ونزوئلا، روسيه، اتريش، ازبكستان و قزاقستان مورد بررسي قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، باميري ـ رايزن بازرگاني ايران در قزاقستان ـ در سخناني در اين همايش با بيان اينكه 52 درصد از جمعيت اين كشور مسلمان هستند گفت: قزاقستان كشوري مصرفي بوده و تمامي كالاهاي مورد نياز آن از طريق واردات تامين مي شود. بنابراين ايران ميتواند در زمينه كليه محصولات كشاورزي و فرآوري شده سرمايهگذاري مناسبي را براي صادرات آن به افغانستان انجام دهد.
وي همچنين فعاليت در زمينه شركتهاي دارويي را در قزاقستان سودآور دانست و گفت: علاوه بر قيمت دارو قيمت لوازم خانگي نيز در اين كشور بالا بوده و توليدات كشورمان ميتواند حضور رقابتي در اين بازارها داشته باشد.
باميري همچنين صادرات عنوان محصولات پلاستيكي، شيريني جات، نوشيدنيهاي غير الكلي، ماشينآلات خط توليد نانهاي فانتزي را از مزيتهاي سرمايهگذاري و صادراتي در قزاقستان برشمرد و عنوان كرد: در حال حاضر بازار ميوه و ترهبار قزاقستان فرصت بسيار خوبي براي سرمايهگذاري و نيز صادرات فراهم آورده است از سوي ديگر در بحث مواد شوينده نيز بازار اين كشور نياز به اين محصولات دارد.
وي از اينكه برخي محصولات ايراني از جمله پودرهاي شوينده به شكل فلهاي صادر شده و سپس در بستهبندي به اسم كالاي قزاق و يا ترك وارد بازار ميشود اظهار تاسف كرد و عنوان كرد: در اكثر شهرهاي قزاقستان كالايي با برند ايراني مشاهده نميشود.
رايزن ايران در قزاقستان در ادامه توليد گندم، جو و آرد در اين كشور را بسيار سود آور دانست و عنوان كرد: علاوه بر اين موراد سرمايهگذاري در توليد انواع آبزيان و گوشت دريايي و غير دريايي همچنين سنگ آهن، آهن آلات، ورق آلومينيوم، پودرهاي معدني ارزش افزودهي بالايي به دنبال خواهد داشت.
وي عنوان كرد: در حال حاضر هر يك هكتار زمين براي كشت گندم، جو و ساير دانههاي روغني 15 دلار است كه سود سرشاري براي سرمايهگذار به دنبال دارد.
به گفته او سرمايهگذاري در زمينه استخراج معادن در قزاقستان سودآوري بالايي به همراه دارد و علاوه بر آن اين كشور نياز به واردات شيشه دارد به طوري كه سرمايه گذاري در زمينه توليد شيشه اهميت از اهميت ويژهاي برخوردار شده است.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر عمدهترين راه براي گرفتن امتياز مناقصات خدمات فني و مهندسي در قزاقستان رشوه است.
او با اشاره به وجود مشكلات گمركي و ترخيص كالا در گمركات اين كشور عنوان كرد: در پي مذاكراتي كه با اتحاديه ترخيصكاران قزاقستان انجام شده اين موضوع در حال حل شده است.
در ادامه اين همايش موسويان ـ رايزن بازرگاني ايران در روسيه ـ از اعزام پنج هيات تجاري در سال جاري به روسيه خبر داد و گفت: اين هياتها در فاصله زماني تير و آبان ماه از استانهاي خوزستان، آذربايجان شرقي، گيلان اتاق ايران و يك هيات نيز از سازمان توسعه تجارت اعزام خواهند شد.
وي درباره تسهيلاتي كه دولت براي شركتهاي بخش خصوصي فعال در روسيه ارائه ميكند گفت: شركتهاي بخش خصوصي ميتوانند از خدمات دفتر رايزني بازرگاني ايران در مسكو به شكل رايگان استفاده و از فرصتهاي سرمايهگذاري و اطلاعات اقتصادي اين كشور آگاهي يابند همچنين با طرح مشكلات خود به دفتر سازمان توسعه تجارت در مسكو تلاش براي رفع مشكلات آنان انجام ميگيرد.
موسويان در ادامه درباره فعاليت تجار كشورمان در بندر آستاراخان روسيه نيز گفت: اين بندر علاوه بر شلوغي در فصلهايي از سال نيز با يخبندان مواجه ميشود البته در حال حاضر شركتهاي بخش خصوصي ايران در حال سرمايهگذاري در بندر آستاراخان هستند تا بخشي از اين مشكلات را مرتفع كنند علاوه بر اين تلاش براي برقراري مسير زميني نيز به شكل جدي پيگيري ميشود.
وي با اشاره به فعاليت موثر اتحاديه تجار ايراني مقيم در آستاراخان عنوان كرد: ايجاد اسلكه اختصاصي براي تجار ايراني در آستاراخان در دست بررسي است و اين اتحاديه در حال رفع بسياري از مشكلات تجاري بازرگانان در اين بندر است.
به گفته وي در حال حاضر بانك ملي ايران در مسكو در زمينه نقل و انتقالات ارزي فعال است و بازرگانان ميتوانند براي گشايش اعتبار از خدمات اين بانك استفاده كنند.
همچنين محبيآذر ـ رايزن بازرگاني ايران در ونزوئلا ـ عمدهترين زمينه همكاري دو كشور را مشاركت در پروژههاي فني و مهندسي، صادرات اتوبوس و مينيبوس، مشاركت در پروژههاي آب و برق، دانست و عنوان كرد: در حال حاضر بخش خدمات فني و مهندسي ايران ميتواند در زمينه نگهداري از تاسيسات نيروگاهي ونزوئلا نقش عمدهاي ايفا كند و علاوه بر آن در بازار كالايي نيز در حوزه ظروف آشپزخانه و منسوجات توان رقابتي براي كالاهاي ايران وجود دارد.
وي گفت: در حال حاضر ونزوئلا نياز شديدي به ايجاد خط توليد شير، شيرخشك، انواع لبنيات و نيز تامين كالاهاي اساسي نياز دارد.
انتهاي پيام
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]