تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848204338




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

13 كميسيون، 13 رئيس و 13 علامت سؤال


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 13 كميسيون، 13 رئيس و 13 علامت سؤال


قانونگذاري- گروه سياسي:
با وجود مشخص نبودن تركيب كامل كميسيون‌هاي تخصصي مجلس هشتم و ايجاد مشكل در انتخاب اعضاي برخي از اين كميسيون‌ها به‌دليل وجود متقاضي بيش از ميزان ظرفيت، به‌نظر مي‌رسد رقابت بر سر رياست اين كميسيون‌ها وارد جدي‌ترين مرحله خود شده است.

كميسيون‌هايي كه رئيس آنها در مجلس هفتم در مجلس هشتم هم حضور دارند اما وضعيت به‌مراتب پيچيده‌تري داشته و برخي تغييرات در تركيب هيات رئيسه مجلس نيز از ديگر پارامترهاي اثر‌گذار در انتخاب روساي كميسيون‌هاست. در چنين شرايطي است كه تركيب قطعي اكثريت اصولگرا و اقليت اصلاح طلب در كنار نمايندگاني كه با عنوان مستقل به مجلس هشتم راه يافته اند، نقش بسزايي در تركيب كميسيون‌ها و به تبع آن تعيين رئيس خواهد داشت.

اگر چه رياست كميسيون‌ها در قياس با عضويت در هيات رئيسه امتيازي به شمار نمي‌رود اما به‌دليل بررسي طرح‌ها و حتي برخي لوايح در كميسيون‌هاي تخصصي و ميزان اثرگذاري كه رئيس كميسيون در جهت دهي به آراي نمايندگان عضو دارد و همچنين نقش پر رنگ‌تر در اظهار نظر‌هاي رسانه‌اي درخصوص موضوعات مختلف، اهميت تكيه بر صندلي‌هاي كميسيون‌ها براي برخي چهره‌هاي شاخص باز مانده از هيات رئيسه را دو چندان مي‌سازد.

در عين حال پس از انتخاب اعضاي هيات رئيسه مجلس هشتم، انتخاب روساي كميسيون‌ها منوط به قطعي شدن تركيب كميسيون‌هاي 13گانه مجلس خواهد بود. امري كه با وجود وعده هيات رئيسه مبني بر مشخص شدن تركيب تا پايان هفته گذشته هنوز محقق نشده است.

در واقع گام بعدي نمايندگان براي اينكه بتوانند در جلسه علني به بررسي طرح‌ها و لوايح بپردازند اين است كه اعضاي كميسيون‌ها مشخص شوند تا طرح‌ها و لوايح طبق آيين نامه داخلي مجلس ابتدا در كميسيون‌ها و سپس در جلسه علني مورد بررسي قرار گيرد.
مشكل جايي بروز كرد كه برخي كميسيون‌ها به‌دليل نقش و اهميت كاذب يا حتي واقعي كه براي آنها ايجاد شده، با داوطلب بيشتري در مقايسه با ساير كميسيون‌ها مواجه شده‌اند و اين امر كار شعب رسيدگي و هيات رئيسه براي جابه‌جايي داوطلبان را سخت‌تر كرده است. اعضاي كميسيون‌ها به تشخيص هيات رئيسه و روساي شعب داراي حداقل نوزده و حداكثر بيست و سه نفر عضو خواهند بود.

مجلس هشتم هر چند كه به مانند مجلس هفتم گرايش سياسي خود يعني اصولگرايي را تا حد زيادي حفظ كرده اما دو تغيير عمده در اين مجلس تفاوت‌هايي نسبت به گذشته را ايجاد كرده است. نخست انشعابي كه بين اصولگرايان ايجاده شده و دو تفسير جداگانه و گاه متضاد بروز كرده در اين جريان كه در ايام انتخابات مجلس هشتم به اوج خود رسيد سبب ارائه دو فهرست انتخاباتي از سوي اين جناح شد. اين اختلافات در انتخاب هيات رئيسه نيز به بهترين وجه خود را نشان داد تا غلامعلي حداد عادل با آرايي بسيار كمتر از علي لاريجاني، ناگزير به واگذاري كرسي رياست به رقيب تازه نفس خود شد.

تفاوت دوم اما به تغييرات در تركيب فراكسيون اقليت و راه يافتن برخي چهره هاي شاخص اصلاح طلب به اين مجلس است كه هر چند اصلاح طلبان را به مانند مجلس هفتم در اقليت قرار داده، اما كارآيي، نفوذ و توانمندي اين اقليت نسبت به چهار سال گذشته تقويت شده است. در عين حال به‌نظر مي‌رسد با وجود تمامي اين مسائل اكنون تمامي نامزدهاي رياست كميسيون‌هاي مجلس مشخص شده و هم از اين روست كه رايزني براي اعضاي تقريبا قطعي شده كميسيون‌ها به‌طور پر حجمي در جريان است.

كميسيون فرهنگي و اهميت ويژه

به گفته نماينده مردم تبريز20 نفر از نمايندگان مجلس تاكنون براي حضور در كميسيون فرهنگي ثبت نام كرده‌اند. ميرتاج‌الديني با بيان اين كه درخواست براي حضور در كميسيون فرهنگي زياد شده است، به نكته مهمي اشاره كرد كه تا پيش از اين برخي با ترديد درخصوص آن سخن مي‌گفتند: «حدادعادل نيز براي حضور در اين كميسيون ثبت‌نام كرده است.». پس از عدم‌موفقيت حداد براي حفظ كرسي رياست اما برخي اخبار حكايت از آن داشت كه ممكن است رئيس مجلس هفتم از سمت نمايندگي استعفا داده و در خارج مجلس به سمتي منصوب شود.

اما اكنون و با مشخص شدن ماندن حداد در مجلس تعدادي از نمايندگان بحث رياست حدادعادل بر كميسيون فرهنگي را دنبال مي‌كنند. البته گفته مي‌شود درصورت امتناع حداد عادل، روح‌الله حسينيان نماينده نزديك به حاميان دولت از تهران و مصطفي كواكبيان دبير كل حزب مردم سالاري و از چهره‌هاي اصلاح طلب مجلس كه براي رياست كميسيون فرهنگي در حال رايزني هستند از شانس بالايي برخوردار هستند. كميسيوني كه با كنار گذاشتن عماد افروغ در سال پاياني عمر مجلس هفتم از رياست خود، در دوره قبل هم به اندازه كافي خبر ساز بود.

برنامه و بودجه توكلي يا عبداللهي؟

عبداللهي نماينده ماهنشان كه در هنگام تصويب اعتبار نامه‌ها يك جدال سخت با برخي اصولگرايان شاخص داشت، در مجلس هفتم رياست اين كميسيون اثر‌گذار در تصويب بودجه كشور را عهده دار بود. در همين حال گفته مي‌شود نمايندگان دوره هفتم كه پيش از اين عضو اين كميسيون بودند نيز تقاضاي عضويت مجدد خود را مطرح كردند و بدين ترتيب تابش، اسماعيلي، مفتح، گرانمايه پور و توكلي نيز از متقاضيان عضويت دوباره كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات هستند. در كميسيون برنامه و بودجه هم احمد توكلي نماينده تهران و رضا عبداللهي نماينده ماهنشان براي رياست مطرح هستند.

امنيت ملي و صف متقاضيان

علاءالدين بروجردي بي‌شك اصلي‌ترين كانديداي رياست اين كميسيون است. در جايي كه براي 23 كرسي اين كميسيون 47 نماينده درخواست عضويت داده‌اند مشخص است كه رياست تا چه اندازه با اهميت خواهد بود. اما نكته‌اي كه نمي‌توان از آن عبور كرد اين است كه با توجه به ورود چهره‌هايي مانند حسينيان و مهدي سنايي و حتي كاظم جلالي و داريوش قنبري بروجردي رقبايي سرسخت خواهد داشت. البته در كميسيون امنيت ملي گويا هيچ كس قرار نيست براي رياست با علاءالدين بروجردي رئيس اين كميسيون در مجلس هفتم رقابت كند.

وزراي سابق در كميسيون بهداشت

18 نفراز نمايندگان مجلس اولويت اول خود را عضويت در كميسيون بهداشت و درمان اعلام كردند. عوض حيدرپور نماينده شهررضا در مجلس در اين باره گفت كه به‌دنبال توافقي كه بين 31 نماينده پزشك مجلس هشتم صورت گرفت، 18 نفر اولويت اول خود را كميسيون بهداشت و درمان اعلام كردند و چهار نفر نيز كه تعدادي از آنها پزشك نيستند به‌عنوان اولويت دوم اين كميسيون را انتخاب كردند.

چه كسي رياست كميسيون بهداشت مجلس هشتم را بر عهده خواهد داشت؟ اين سؤالي است كه اكنون نسبت به مجلس هفتم بسيار داغ‌تر شده است. جالب است كه در مجلس هشتم بر خلاف دوره گذشته چهره‌هاي بسيار مطرحي از جامعه پزشكي كشور به مجلس راه يافته‌اند كه هر يك به تنهايي نامزد پذيرش اين مسئوليت مي‌توانند باشند. بنابر اعلام سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران، ۳۲ نفر از نمايندگان مجلس هشتم را پزشكان و پيراپزشكان تشكيل مي‌دهند كه نزديك به ۱۰ درصد تركيب نمايندگان مجلس هستند.

در اين بين ۱۲ نفر سابقه نمايندگي، ۲ نفر سابقه وزارت بهداشت، ۳ نفر سابقه رياست كميسيون بهداشت مجلس، ۳ نفر سابقه رياست دانشگاه علوم پزشكي و ۳ نفر هم سابقه رياست بيمارستان را دارند. چهره‌هاي مطرحي چون اميدوار رضايي، شهاب الدين صدر عليرضا مرندي، مسعود پزشكيان و... از جمله نامزدهاي پذيرش اين مسئوليت هستند. البته در كميسيون بهداشت و درمان جدي ترين رقابت ميان شهاب‌الدين صدر و عليرضا مرندي دو نماينده تهران با اميدوار رضايي نماينده مسجد سليمان وجود دارد. چه اينكه تركيب اين كميسيون اجازه حضور پزشكيان وزير بهداشت دولت خاتمي را در سمت رياست نخواهد داد مگر اينكه استثنايي اتفاق بيفتد.

عمران در دست اصلاح طلبان

كميسيون عمران يكي از كميسيون‌هايي است كه اصلاح‌طلبان براي رياست كانديدا شدند تا محمدحسين مقيمي نماينده خمين معاون عمراني وزارت كشور در دولت خاتمي با علي اكبر مغانجويي نماينده اروميه رقابت كنند. در عين حال به‌علت حضور نريمان در كميسيون عمران و سوابق وي از جمله 4 دوره نمايندگي مجلس و رياست كميسيون عمران در ادوار قبل، اصلاح طلبان شانس زيادي براي رياست اين كميسيون دارند، اما چنانچه با تعدد كانديدا از جناح خود مواجه شوند، مطمئناً اين سمت را به راحتي و با خودزني به اصولگرايان خواهند سپرد. لازم به يادآوري است كه در زمان رياست مهندس نريمان در كميسيون عمران مجلس، وي به‌عنوان بهترين رئيس كميسيون و كميسيون عمران نيز به‌عنوان بهترين كميسيون مجلس معرفي شده بود. اصولگرايان در تلاشند با ايجاد تفرقه در ميان اصلاح طلبان و ترغيب يكي ديگر از اعضاي ائتلاف اصلاح طلبان، باعث شكسته شدن رأي مهندس نريمان براي تصدي اين سمت شوند.

عباسپور همچنان شانس اول

26 نفر از نمايندگان مجلس هشتم نيز انتخاب اول خود را براي عضويت در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس درخواست كردند. طبق آيين‌نامه داخلي مجلس ظرفيت كميسيون‌ها 23 نفر است كه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز براي 23 نفر ظرفيت عضويت دارد. در عين حال به‌نظر مي‌رسد رقيب چندان جدي براي عباسپور مطرح نباشد اما طيبه صفايي به‌دليل برخي سوابق آموزشي امكان رقابت با وي را خواهد داشت. او از حمايت حاميان دولت و بهره‌مند بوده اما عباسپور به‌دليل تجربه رياست بر اين كميسيون در مجلس هفتم همچنان شانس اول به شمار مي‌رود.

انرژي رايحه خوش خدمت

تاكنون 28 نماينده نيز تقاضاي عضويت در كميسيون انرژي را داشته‌اند اين در حالي است كه حداكثر 23 نفر مي‌توانند عضو كميسيون انرژي باشند. كمال دانشيار رياست اين كميسيون در دوره گذشته را عهده دار بود اما به‌نظر مي‌رسد رئيس اين كميسيون براي مجلس هشتم تعيين شده باشد چه اينكه دانشيار به مجلس هشتم راه پيدا نكرده است. علي اصغر زارعي از شانس بيشتري براي رياست كميسيون انرژي مجلس هشتم برخوردار است.
وي پيش از ورود به مجلس هشتم در وزارت نفت رئيس مؤسسه بين المللي مطالعات انرژي اين وزارتخانه بود. گفته مي شود وي توافق بسياري را براي رياست اين كميسيون به دست آورده است.

گزينه‌هاي محدود براي قضايي‌ها

در كميسيون قضايي و حقوقي هم تاكنون تنها گزينه مطرح يوسفيان ملا نماينده آمل و عضو سابق اين كميسيون در مجلس هفتم است. محصل همداني رئيس كميسيون در مجلس هفتم در دوره هشتم حضور ندارد. در عين حال محمد دهقاني نماينده چناران هم از شانس نسبتا بالايي برخوردار خواهد بود.

كشاورزي همچنان سوت و كور

ظرفيت عضويت در كميسيون كشاورزي 23 نفر است كه حدود 19 نفر درخواست عضويت در اين كميسيون را داشته‌اند. بر خلاف بسياري كميسيون‌ها، كميسيون كشاورزي به‌طور معمول با استقبال سرد نمايندگان مواجه مي‌شوند. در كميسيون كشاورزي هم گويا تنها يك گزينه، «قاسم محمدي» مشاور سابق مديرعامل بانك كشاورزي مطرح است.

كميسيون وزير ساز

كميسيون اجتماعي مجلس هفتم رئيس خود را به ساختمان وزارت رفاه و تامين اجتماعي فرستاد. اما اين سبب نشد تا استقبال از عضويت در اين كميسيون افزايش يابد. بر همين اساس گفته مي‌شود عفت شريعتي و ثروتي به‌عنوان كانديداي رياست كميسيون اجتماعي مطرح هستند.

صنايع و معادن و رقابت جناحي

تاكنون 34 نماينده براي عضويت در كميسيون صنايع و معادن كانديدا شدند كه بايد تعدادي كه بيش از ظرفيت كانديدا شده‌اند نيز به 23 نفر تقليل پيدا كند. 7 نفر از نمايندگاني كه در دوره هفتم مجلس عضو كميسيون صنايع و معادن بوده‌اند، نيز در اين دوره براي عضويت در اين كميسيون كانديدا شده‌اند. در كميسيون صنايع و معادن هم دو نماينده مجلس هفتم يعني كاتوزيان عضو سابق اين كميسيون با سيدحسين هاشمي رئيس كميسيون در مجلس هفتم با هم رقابت دارند. رقابتي بين يك كانديداي اصولگرا و يك كانديداي اصلاح طلب. مي‌گويند سيد حسين هاشمي نماينده ميانه همچنان بخت نخست را دارد.

رقابت اصولگرايانه اقتصاد‌دان‌ها

20 نفر از نمايندگان مجلس اولويت اول خود را حضور در كميسيون اقتصادي اعلام كردند. 9 تن از اين افراد از اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس هفتم بوده‌اند. در كميسيون اقتصادي كه يكي از مهم ترين رقابت‌ها را براي رياست به همراه دارد، چه اينكه اصلي‌ترين چالش مجلس و دولت نهم در اين كميسيون پيش‌بيني مي‌شود. الياس نادران و محمدرضا مصباحي مقدم نمايندگان تهران در مجالس هفتم و هشتم رايزني‌هاي خود را آغاز كرده‌اند. دو چهره‌اي كه هيچ كدام از نزديكان دولت به شمار نرفته و از قضا يكي با رياست لاريجاني بر مجلس موافق و ديگري مخالف است.

كميسيون اصل 90 و حفظ رئيس

كميسيون اصل 90 كمتر مورد توجه قرار گيرد. اين انتقادي است كه معمولا صورت مي‌گيرد در حالي كه اين كميسيون نقش بسزايي در رسيدگي به شكايات از همه دستگاه‌ها و تحقيق و تفحص از آنها دارد. در شرايط فعلي تنها حجت‌الاسلام فاكر به‌عنوان رياست مدنظر است. در كميسيون اصل ۹۰ كه تاكنون كمتر از ۵ نماينده براي عضويت در آن اعلام آمادگي كرده‌اند به‌نظر نمي‌رسد فرد ديگري هواي رياست داشته باشد.

به هر تقدير در هفته آينده به‌طور قطع تكليف همه كميسيون‌ها مشخص خواهد شد. روساي اين كميسيون‌ها براي مدت 1 سال برگزيده شده و پسوند رياست را بر نام خود خواهند افزود.

تاريخ درج: 25 خرداد 1387 ساعت 12:02 تاريخ تاييد: 25 خرداد 1387 ساعت 14:02 تاريخ به روز رساني: 25 خرداد 1387 ساعت 13:59
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن