واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چهارمين جشنواره "گل دهي سوسن چلچراغ " در داماش برگزار شد
رشت - خبرگزاري مهر: چهارمين جشنواره گل دهي اثر طبيعي ملي و نادر گل سوسن چلچراغ در تنها محل رويش اين گياه در كشور و در منطقه داماش عمارلو شهرستان رودبار برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر در رودبار، چهارمين جشنواره سوسن چلچراغ در داماش عمارلو رودبار، همزمان با فرا رسيدن هفته محيط زيست برگزار شد.
در اين جشنواره كه آخرين روز از هفته محيط زيست برگزار شده است، جمعي از مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، گياه شناسان و مشتاقان ديدن گلدهي سوسن چلچراغ حضور داشتند.
مديركل حفاظت محيط زيست گيلان در حاشيه برگزاري اين جشنواره به خبرنگار مهر اعلام كرد: سوسن چلچراغ از قديمي ترين گلهاي دنيا به شمار مي رود كه از جنس ليليوم آن تاكنون يك صد گونه گزارش شده و گونه ليدربوري آن از گونه هاي بي نظير اين جنس است.
كامران زلفي نژاد گفت: سوسن چلچراغ تنها گونه منحصر به فرد از جنس ليليوم در ايران است كه تنها در ارتفاعات و رشته كوه هاي داماش عمارلو در استان گيلان در وسعتي به ميزان سه هكتار مي رويد و به جزء اين در سراسر دنيا تنها جاي كه سوسن چلچراغ مشاهده شده و مي رويد منطقه لنكران در جمهوري آذربايجان است.
وي بيان داشت: اين گونه كمياب از سوسنيان با نام "سوسن سفيد يا چلچراغ" نمونه اي گياهي از زيباترين جلوه هاي طبيعت ايران و در نوع خود از بي نظيرترين آثار طبيعت ملي كشور محسوب مي شود.
اين مقام مسئول ادامه داد: در كل سوسنيان از منظر توليد و پرورش گل در مقام چهارم پس از ميخك، داوودي و رز قرار دارد به طوري كه درحال حاضر در كشور هلند اين گياه (ليليوم) در سطحي معادل 600 هكتار كشت مي شود.
زلفي نژاد در ادامه بيان داشت: سوسن چلچراغ بسياري از جلوه هاي ويژه سوسنيان را به نحو بسيار شايسته اي در خود دارد و در هر پايه گل حتي تا 15 گل مي توان مشاهده كرد و همچنين گلهاي سفيد آويز با شش پرچم قرمز، قطعات گلپوش به طول هفت سانتيمتر و آزاد با شيارهاي دراز و پيازي در زير خاك با تعدادي فلس و بدون پوشينه اجزاي اين گياه نادر را تشكيل مي دهند.
وي خاطرنشان كرد: قامت اين گياه زيبا و ديدني كه زمان رويش آن خرداد و اوائل تيرماه است و چشم هر بيننده اي را به خود جلب مي كند حدود يك متر است و گل آن به شكل زيبايي به پايين برگشته و واژگون شده است نام سوسن چلچراغ را برخود گرفته است.
مديركل حفاظت محيط زيست گيلان اظهار داشت: بر اساس گزارش برخي منابع، اين گياه ارزشمند و نادر در سال 1354 توسط يك گياه شناس خارجي در ارتفاعات رودبار منطقه داماش عمارلو شناسايي و با تصويب شوراي عالي محيط زيست كشور در زمره آثار ملي زيست محيطي ثبت شد و مورد حفاظت قرار گرفت.
زلفي نژاد عنوان كرد: گل سوسن چلچراغ به دليل ناياب بودن در جهان مورد توجه بسياري از جمله افراد سودجو قرار دارد تا جايي كه حفاظت از اين گياه در دستور كار مسئولان و دستگاه هاي ذيربط قرار گرفته است.
زلفي نژاد اعلام كرد: گل سوسن چلچراغ به عنوان يك گياه ارزشمند كه اكنون در فهرست آثار ملي طبيعي كشور قرار دارد از سال 1355 توسط سازمان حفاظت محيط زيست تحت حفاظت قرار گرفت تا از آسيب سودجويان محفوظ بماند.
اين مسئول در محيط زيست گيلان در ادامه يادآور شد: با توجه به نادر بودن اين اثر طبيعي ملي سازمان حفاظت محيط زيست كشور تنها محل رويش گياه در داماش عمارلوي گيلان را محصور و هرگونه برداشت از اين مجموعه را تنها با مجوز سازمان امكانپذير دانسته است.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]