واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: مك كين از سياستمدار سياه پوست عقب افتاداستقبال بين المللى از اوباما
بر اساس نظرسنجى انجام شده توسط موسسه نظرسنجى پيو(Pew) در 24 كشور دنيا مشخص شده كه باراك اوباما در سراسر دنيا بسيار محبوبتر از جان مك كين است. به گزارش روزنامه هيوستون كرونيكل، براساس اين نظرسنجى مشخص شد كه انتخاب احتمالى باراك اوباما، كانديداى دموكراتها در انتخابات رياست جمهورى 2008 آمريكا ممكن است وجهه بينالمللى آمريكا را كه به خاطر جنگ عراق و سياستهاى جورج بوش، رئيس جمهور اين كشور خدشهدار شده، بهبود ببخشد.
در نظرسنجى موسسهPew مشخص شد كه اوباما به شدت در ميان كشورهاى هم پيمان آمريكا در اروپا و استراليا محبوبتر از جان مك كين، كانديداى جمهورى خواهان در انتخابات 2008 آمريكاست.
در كشورهايى كه نظرسنجى در آنها انجام شد بيشترين حمايتها از اوباما در فرانسه و تانزانيا بود; جايى كه 84 درصد از شهروندان اعلام كردند كه آنها به رهبرى اوباما به عنوان رئيسجمهور آينده آمريكا اعتقاد دارند. اوباما در آلمان با 82 درصد، در استراليا با 80 درصد، در ژاپن 77 درصد، در انگليس 74 درصد و اسپانيا 72 درصد از حمايتهاى مردم اين كشورها را به خود اختصاص داده است.
در همين حال آندرو كوهت، مدير مركز تحقيقاتPew گفت: اوباما از حمايتهاى بيشترى نسبت به مك كين در سراسر جهان برخوردار است.
وى افزود: محبوبيت جهانى اوباما ممكن است در نتايج انتخابات رياست جهورى تاثير بگذارد. همچنين مردم آمريكا دوست ندارند كه خارجىها به آنها بگويند كه چه كسى را براى رئيس جمهورى كشور خودشان انتخاب مىكنند. رئيس موسسهPew تصريح كرد كه مردم آمريكا مىگويند كه نگران وجهه خدشهدار آمريكا در جهان هستند و بعضى از آنها خواهان فرستادن اين پيام به جهانيان هستند كه آنها به همكارى بين المللى بيشترى ميان آمريكا و مجامع بينالمللى در سالهاى آتى تمايل دارند.
در حالى كه اوباما از محبوبيت گسترده جهانى برخوردار است، مك كين فقط در آمريكا نسبت به ديگر كشورها از حمايت بيشترى برخوردار شد.
وى در فرانسه و آلمان با حمايت 50 درصدى روبهرو شد و در كشورهاى اسپانيا، روسيه، مصر، اردن، لبنان، اندونزي، پاكستان و مكزيك با حمايت 25 درصدى يا كمتر روبهرو شد. كوهت معتقد است كه اكثر آمريكايىها معتقدند كه مك كين يك جمهورى خواه متفاوت است، اما خارجىها معتقدند كه مك كين سياستمدار وابسته به بوش است. همچنين به رغم اعلام شايعاتى مبنى بر اينكه اوباما مسلمان است، اين سناتور اهل ايلىنويز با حمايتهاى كمترى در كشورهاى اسلامىو مكزيك روبهرو شده است. وى با حمايت 10 درصدى در پاكستان، 20 درصدى در تركيه، 22 درصدى در اردن و 29 درصدى در مكزيك روبهرو شده است. در همين حال پايگاه اينترنتى اشپيگل گزارش داد: اولين نظرسنجى صورت گرفته در آمريكا پس از نهايى شدن كانديداهاى حزب دموكرات و جمهورىخواه، حاكى از آن است كه كانديداى دموكرات انتخابات رياست جمهورى در آمريكا داراى شانس بيشترى براى برنده شدن نسبت به رقيب خود يعنى جان مك كين است. باراك اوباما، كانديداى دموكراتها داراى شانس بيشترى نسبت به جان مك كين كانديداى جمهورى خواهان براى پيروزى در انتخابات رياست جمهورى در آمريكا مىباشد. نتايج نظرسنجى انجام شده از سوى شبكه تلويزيونى ان بى سى و روزنامه وال استريت ژورنال حاكى از حمايت 47 درصدى پرسش شوندگان از سناتور دموكرات انتخابات رياست جمهورى در آمريكاست. اين در حالى است كه كانديداى جمهوريخواهان با 6 درصد اختلاف بعد از باراك اوباما قرار گرفت. در اين نظرسنجى مجموعا هزار تن شركت داشتند. به گزارش اين پايگاه اينترنتي، اين نظرسنجى اولين مورد صورت گرفته بعد از پيروزى باراك اوباما و جان مك كين مىباشد. در حال حاضر جان مك كين و باراك اوباما در جستوجوى معاونان محبوب خود هستند. نتايج اين نظرسنجى همچنين حاكى از حمايتويژه مردان سفيد پوست از مك كين در آمريكا بوده است. طبق اين نظرسنجى 54 درصد پرسش شوندگان نيز اظهار كردند: كانديدايى را براى رئيس جمهورى كشورشان ترجيح مىدهند كه باعث دگرگونى در واشنگتن شود.
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]