تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826573877




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حبيب‌الله عسكراولادى نماينده ولى فقيه در كميته امداد امام خميني(ره:)احياى زكات يكى از جدى‌ترين برنامه صالحان روى زمين است


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: حبيب‌الله عسكراولادى نماينده ولى فقيه در كميته امداد امام خميني(ره:)احياى زكات يكى از جدى‌ترين برنامه صالحان روى زمين است
آقاى عسكراولادى از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامى مسئوليت نظارت بر امر هزينه زكات را به عهده شما گذاشته‌اند خواهشمند است در اين مورد توضيحى بفرماييد و همچنين بفرماييد چرا بعد از سى سال اين امر الهى بر زمين مانده است.

خداوند متعال در آيات گوناگون قرآن كريم مومنين راترغيب به پرداخت زكات مى‌فرمايد و در آيه 41 سوره حج مى‌فرمايند: الذين ان مكنا هم فى‌ الارض اقاموا الصلوه و اتو الزكاه و امرو بالمعروف و نهوا عن المنكر”.

وقتى مومنين در زمين به قدرت مى‌رسند [كه ما آنها را به قدرت رسانده‌ايم] نماز به پا مى‌دارند، زكات مى‌پردازند و فريضه امر به معروف و نهى از منكر را احيا مى‌كنند. لذا ما مى‌بينيم چهار حكم الهى نماز، زكات و امر به معروف و نهى از منكر در رديف هم آمده است و ما بايد همت كنيم آن را در جامعه اسلامى‌مان احيا نماييم.

نماز اساس ارتباط انسان با خداست و زكات رمز پيوند با مردم بويژه محرومين و مشكلات و دردها و رنج‌هاى آنها است. اين دو در قرآن و روايات و ادعيه همواره در كنار هم آمده است. امام صادق‌(ع) زكات را پل اسلام معرفى فرموده است. يعنى هر كس زكات بپردازد از پل صراط به راحتى عبور مى‌كند. اسلام عزيز تلاش در فقرزدايى و تامين اجتماعى را به وسيله حكم ضرورى زكات چاره‌جويى كرده است.

زكات به معنى پاكيزه و پاك گرديدن و به معناى طهارت نيز است. در اصطلاح فقه اسلامى زكات به مقدار مالى كه در راه خدا داده مى‌شود اطلاق مى‌گردد تا بقيه مال پاك شود و رشد كند.

از ديدگاه فقها زكات از واجبات اوليه (فروع دين) و از ضروريات دين مبين اسلام است و منكر زكات در زمره كفار است. زكات مال و جان را پاك مى‌كند و پيوند دوستى بين اغنياء و فقرا برقرار مى‌‌نمايد و اموال مسلمين را از بلاها و آفت‌هاى ناگهانى مثل سيل، زلزله و ديگر بلاياى طبيعى محفوظ مى‌كند.

متاسفانه ما پس از انقلاب كه خداوند متعال ما را در سرزمين ايران قدرت بخشيد و از شر استبداد داخلى و استعمار خارجى نجات داد همت ويژه‌اى براى احياى اين دو واجب الهى يعنى زكات و صلوه نكرديم. هر چند در سال‌هاى اخير كميته امداد امام اقدامات اوليه‌اى را براى احياى اين سنت فراموش شده انجام داده است. از شخصيت‌هاى روحانى و علمى كشور جناب حجت‌‌الاسلام والمسلمين محسن قرائتى براى احياى اين دو واجب الهى انصافا تلاش‌هاى تحسين برانگيزى انجام دادند و با تاسيس ستادهايى به همين منظور در سراسر كشور مومنين را تشويق به احياى امر زكات و اقامه صلوه نمودند. ما بايد قدردان زحمات طاقت فرساى ايشان در اين امر باشيم. ايشان در هماهنگ كردن نهادهاى مربوط در امر احياى زكات نقش ارزنده‌اى ايفا كردند و با تهيه كتاب و نوار و سخنرانى و سفرهاى تبليغى و ارتباط با مومنين همت ويژه‌اى را مبذول داشتند. اخيرا ايشان نامه‌اى براى مقام معظم رهبرى نوشتند و در مورد ادامه مسئوليت اجرايى جمع‌آورى زكات و همچنين چگونگى نظارت بر هزينه كرد آن كسب تكليف كردند و مقام معظم رهبرى نيز نظارت بر امر هزينه كرد زكات را به عهده اينجانب به عنوان نماينده ايشان در كميته امداد امام خمينى‌(ره) نهادند و استمرار مسئوليت جمع‌آورى زكات را به‌‌مانند قبل به كميته امداد امام (ره) محول فرمودند: من در همين جا از همه مومنين تقاضا دارم در احياى اين امر الهى تلاش مجدانه‌اى بفرمايند تا ان‌شاء‌الله همه به تكليف الهى عمل كنيم.

شما پس از فرمان مقام معظم رهبرى و نيز پيش از آن در مورد احياى امر جمع‌آورى زكات چه اقداماتى انجام داده‌ايد؟

ستادى كه زير نظر جناب آقاى قرائتى عمل مى‌كرده كار تبليغ و ترويج زكات و هماهنگى دستگاه‌هاى اجرايى و جمع‌آورى و مصرف زكات را طبق آيين نامه‌ها و ساز و كارهايى به انجام مى‌رسانده كه بر همين اساس قائم مقام آقاى قرائتى در ستاد، سرپرست كميته امداد كه تمام مسئوليت اجرايى زكات را به عهده داشته‌اند بوده و با اين حكم جديد مقام معظم رهبرى جناب آقاى قرائتى همچنان امر تبليغ و ترويج اين فريضه الهى را به دوش دارند و محتاج تلاش‌هاى ايشان هستيم ولى نظارت بر امر هزينه مبالغ جمع‌آورى شده زكات را مقام معظم رهبرى به عهده اينجانب گذاشته‌اند.

بنابراين كار فرهنگى و تبليغ و ترويج احياى زكات يك مسئله است و جمع‌آورى و هزينه كرد آن در مواردى كه ذكر شده مسئله ديگرى است كه در هر دو قسمت كارهاى ارزنده‌اى انجام شده و ان‌شاء‌الله آن را ادامه خواهيم داد.

زكات به چه چيزهايى تعلق مى‌گيرد و مصرف زكات چگونه است؟

زكات طبق نظر عموم فقهاى عظام به 9 چيز تعلق مى‌گيرد. گندم، جو، طلا، نقره، شتر، گاو، گوسفند، كشمش و خرما البته برخى از فقهاى عظام در اين 9 چيز منحصر نمى‌دانند.

در مورد مصرف زكات طبق آيه 60 سوره توبه مصرف زكات به 8 دسته و صنف مى‌رسد.

-1 نيازمندان و تهيدستان -2 مساكين و (از پا درآمدگان) -3 متصديان اجراى وصول و هزينه زكات -4 دلجويى شوندگانى كه با دادن زكات به اسلام الفت پيدا مى‌كنند. -5 آزاد كردن بردگان -6 بدهكاران و وام‌داران درمانده -7 هزينه كردن در نيازمندى‌هاى عمومى -8 در راه ماندگان آنها كه زاد و توشه سفرشان تمام شده است و درمان شده‌اند.

اگر توصيه‌اى به مومنين در احياى اين امر الهى داريد بفرماييد؛

مسئله زكات يك حكم جدى الهى است. درخت ايمان و تقوى شاخه‌‌هايى دارد يكى از شاخه‌هاى اصلى آن زكات است. همه ما بايد تلاش كنيم اين امر الهى را احيا كنيم. شايسته نيست در دهه چهارم انقلاب اين امر الهى زمين بماند. دادن زكات بركات زيادى دارد كه در لسان وحى و منطق ائمه معصومين عليهم السلام آمده است. زكات، زندگى را شيرين و سعادتمند مى‌كند و با پرداخت زكات زمين بركت خود را ظاهر مى‌كند. زكات امانت خداست. خدا فرموده امانت را به صاحبش بدهيد. دادن زكات همبستگى و همدردى با فقراست. غضب خدا را از بين مى‌برد و در روايات داريم هفتاد نوع بلا را از انسان دور مى‌كند. اين همه بلاياى طبيعى كه در جهان امروز شاهد آن هستيم به خاطر كفران نعمات الهى و ندادن زكات است. زكات عدالت اجتماعى را محقق مى‌كند، روزى را بيمه و از اتلاف مال جلوگيرى مى‌كند.

با زكات مى‌توانيم پاكسازى و خودسازى خودمان را شروع كنيم و بالاخره احياى زكات برنامه صالحان روى زمين است. اصلاح جامعه اقتصادى‌مان را مى‌توان از احياى زكات شروع كرد.
 جمعه 24 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن