واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيا سولانا دعوت دانشجويان ايراني را ميپذيرد؟
خبرگزاري فارس: مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا اكنون با اين سئوال مواجه است كه آيا دعوت دانشجويان ايراني براي پاسخگويي شفاف در مورد عملكرد غرب درباره موضوعات مختلف از جمله موضوع هستهاي ايران را بپذيرد يا خير؟
به گزارش خبرگزاري فارس، اروپاييها از ديرباز كه كشورهاي مستضعف را به عنوان مستعمره در سيطره خود در آورده و آنها را استثمار ميكردند، به مونولوگ عادت كرده اند. آنها دوست دارند متكلم وحده باشند و فقط خودشان سخن گفته و ديگران گوش به فرمان آنها باشند. اما پس از جنگ جهاني دوم كه معادلات به نفع ايالات متحده امريكا تغيير يافت، جزئيات مونولوگ اروپايي ها با ملتهاي جهان نيز به سمت آمريكا گرايش پيدا كرد، به گونهاي كه اكنون حتي با گذشت دهها سال، روشنفكران جهان، اروپا را دنبالهرو و تكرار كننده زياده خواهيهاي آمريكا ميدانند.
موضوع هستهاي ايران نيز بهانهاي شد تا جهانيان طي چند سال گذشته با اين خوي استعماري غرب بيشتر آشنا شوند.
اگر از جزئيات تحولات موضوع هستهاي ايران در سالهاي پاياني دولت هشتم ايران بگذريم، ارائه بستههاي پيشنهادي از سوي غربيها به ايران ميتوانست رويكرد جديدي را در تحولات ايران و غرب رقم بزند و برخيها تصور ميكردند كه صاحبان حق وتو در شوراي امنيت، روش گفتگوي يكسويه را اندك اندك كنار خواهند گذاشت.
ايران اعلام كرد كه با رويكرد مثبت، بسته پيشنهادي گروه 5+1 را بررسي ميكند، اما وقتي با درخواست و پافشاري آنان براي تعليق فعاليتهاي صلح آميز هستهاي ايران مواجه شد، ايستاد و پاسخ منفي داد.
آنها پس از مدتي بسته ديگري را به ايران ارائه دادند كه همچون بسته پيشين، عنوان "پيشنهادي" را با خود به يدك ميكشيد. ايران نيز در مقابل برخي بندهاي بسته غربيها پيشنهاداتي را ارئه داد و قرار بر اين شد كه اين پيشنهادات بررسي شود تا شايد به نتيجه اي بيانجامد، اما غربيها كه پيش از اين خو گرفتن خود با منش گفتگوي يكسويه با جهانيان را بارها نشان داده بودند، اين بار نيز تاب نياورده و بدون منطق خاصي، قطعنامه اي از شوراي امنيت كه در اختيار دارند، عليه ايران صادر كردند و به صورت اتوماتيك ايران بر اساس تعهد به اصل عزت در سياست خارجي خود، بسته دوم را نيز رد كرد.
اما اكنون اين ايران است كه بسته پيشنهادي را به غربيها ارائه و آنان را در وضعيتي قرار داده كه در مقابل اين بسته منطقي و همهجانبه واكنش مثبت و درخوري نشان دهد، اما باز هم همچنان داستان مونولوگ غربيها با جهان ادامه دارد؛ آنها بدون آنكه پاسخي به بسته پيشنهادي ايران بدهند، بسته ديگري فراهم آوردهاند كه نه تنها محتواي آن فرقي با پيشنهادات قبلي ندارد، بلكه گروه 5+1 را با اين سوال مواجه كرده است كه وقتي شما به پيشنهاد ايران پاسخي نميدهيد، از ايران چه انتظاري براي پاسخ داريد؟
سولانا كه در دفعات پيشين نيز حامل بسته پيشنهادي غرب به ايران بود، اين بار نيز حامل بسته ظاهرا جديد است، اما اين بار آنان فراتر از موارد قبلي، تمام توان ديپلماسي رسانهاي خود را به ميدان آوردهاند تا شايد با فشار و تحميل خواسته هاي خود بر افكار عمومي ايران، مسئولان جمهوري اسلامي را در مقابل خواستههاي خود كه با عنوان "پيشنهاد" ارائه شده، به زانو درآورد.
غربيها تا كنون از اين واقعيت غافل بودهاند كه ديگر دوران قرون وسطي و زماني كه آنها بدون هيچ چون و چرا بر ملتهاي مظلوم حكم مي راندند، به سر آمده و اكنون عصر بيداري ملتهاست.
دانشجويان كه به عنوان پيشقراول نخبگان ايراني همواره پشتوانه فعاليتهاي صلح آميز هستهاي ايران محسوب شدهاند، اكنون نيز اتحاديه اروپا و مسئول سياست خارجي اين اتحاديه را با چالشي مهم مواجه كردهاند.
دعوت دانشجويان دانشگاه علم و صنعت به نمايندگي از دانشجويان ايراني از سولانا، همزمان با سفر وي به تهران از مواردي به شمار مي رود كه نوع واكنش سولانا به اين دعوت، به وضوح و روشني نوع منطق آنان را به نمايش ميگذارد.
طبيعتا سئوالات افكار عمومي كشورهاي دنيا خصوصا افكار عمومي ايران به عنوان پرچمدار استقلال و آزادي خواهي همواره از چالشهاي جدي براي دولتهاي غربي محسوب شده و اين بار نيز جهانيان چشم انتظارند تا ببينند كه آيا سولانا حاضر به پاسخگويي در مقابل دانشجويان ايراني خواهد شد يا خير.
حداقل خواسته دانشجويان ايراني از مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا اين است كه به چند سوال از سوالهاي زير پاسخ شفاف و صريح بدهد:
*چرا هيچ فشاري به اسرائيل براي پيوستن به NPT وارد نميكنيد؟
*در حالي كه 16 سازمان اطلاعاتي امريكا اعلام ميكنند برنامه ايران در حال حاضر صلح آميز است، مطالبه تعليق از ايران چه معنايي دارد؟
*آقاي سولانا شما كه از ايران طلب اعتماد سازي ميكنيد، آيا ميتوانيد به ما بگوييد دستاورد بيش از 5/2 سال اعتماد سازي سخاوتمند ايران در گذشته چه بود؟
* به عنوان نماينده 1+5 بگوييد چرا آمريكا در فرآيند كار آژانس اخلال ميكند. براي اولين بار مدير كل آژانس در گزارش اخير از اين بابت ابراز تاسف كرده است.
* مسئولان امريكايي و اسرائيلي به عنوان همكاران شما در گروه 1+5 هر روز ايران را تهديد به حمله نظامي ميكنند، آيا به نظر شما در اين فضا ميتوان مذاكرات سازندهاي انجام داد و آيا اين نقض منشور ملل متحد نيست؟
*شما و دوستانتان سالهاست مردم ايران را حتي از بابت لوازم ساده بيمارستاني تحريم كردهايد، آيا انتظار داريد باور كنيم كه اكنون شما آماده همكاري هستهاي صلح آميز با ايران هستيد؟ فكر نميكنيد غرب به دورهاي از اعتماد سازي با ايران نياز دارد؟
*آقاي سولانا ميخواهيم جواب بدهيد. آيا چرخه سوخت مساوي بمب است و آيا NPT و پادمانهايش دقيق به اين دليل وضع نشدهاند كه اجازه ندهند چرخه سوخت به بمب تبديل شود، آيا ايران عضو NPT نيست، اگر NPT ضعف دارد چرا به جاي اصلاح آن به ايران فشار وارد ميآوريد؟
*آقاي سولانا آيا قدرتهاي بزرگ تا امروز يك گام بسيار كوچك در جهت عمل به تعهداتش در زمينه خلع سلاح برداشته اند؟ ميدانيد كه اين كار را نكردهاند و بلكه بمب هاي بسيار مخوفتري ساختهاند. در حالي كه خودتان به تعداتتان عمل نميكنيد، چگونه از ايران انتظار داريد كه فعاليتهاي قانوني خود را صرفا به اين دليل كه شما دوست نداريد تعطيل كند. آيا شما خيال ميكنيد آقاي دنيا هستيد و ديگران برده شما هستند؟
* همين چند هفته قبل اسكات مك كلان سخنگوي سابق كاخ سفيد فاش كرد كه بوش درباره بسياري چيزها عمدا دروغ گفته است، شما چه تضميني داريد كه بستهاي كه با خود به تهران آوردهايد يكي از همان دروغها نباشد؟
*گروه 1+5 نماينده چه كشورهايي است، آيا ساختار 5+1 با خواست جهاني شكل گرفته است يا همانند ساختار سازمان ملل بر اساس قانون زور و قانون وتو شكل گرفته است، چرا گروه نم نميتواند در تصميمات 1+5 تاثير داشته باشد، آيا اين دليل بر عدم حكمراني عدالت در مناسبت اروپايي ها با غير اروپاييها نيست؟
* آيا تمام حمايتها از اسرائيل به علت وجود لابي قدرتمند صهيونيستها در سراسر جهان و از جمله اروپا نيست؟ به راستاي چرا صاحبان تمام رسانههاي بزرگ و كارتلهاي عظيم اقتصادي يهوديان هستند
خواه ناخواه اين سوال نيز در اذهان عمومي تداعي خواهد شد كه آيا غربيهاي مدعي منطق و آزادي بيان، حداقل نيمي از شجاعت رئيس جمهور و مقامات ايراني را خواهند داشت كه در مقابل چشم جهانيان به پاسخگويي در ساحت علمي يك كشور بنشينند و به سئوالات دانشجويان آن پاسخ دهند؟
قطعا سئوالات دانشجويان ايراني از سولانا در فضاي علمي كشور آنقدر شفاف است كه پيشاپيش آن را در معرض افكار عمومي قرار دادهاند تا نشان دهند نه تنها قصد مچگيري ندارند، بلكه حتي آنقدر شجاعت دارند كه حرف حق ملتهاي مظلوم در مقابل زورگويي هاي آمريكا، رژيم صهيونيستي و برخي ديگر از كشورهاي غربي را بيان كنند.
آيا سولانا نيز شجاعت پاسخگويي خواهد داشت؟
* حامد طالبي
انتهاي پيام/
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]