واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: حضور دانش آموزان متاهل در مدارس روزانه بازي با سرمايههاي يك ملت است
يك آسيب شناس اجتماعي گفت: با ورود دانش آموزان متاهل به مدارس روزانه موجي از تجربيات درست و نادرست بدون هيچگونه برنامه ريزي و كنترلي به ساير دانش آموزان منتقل ميشود و اجراي اين طرح بازي با سرمايه هاي يك ملت است كه آثار سويي را نيز بر جاي مي گذارد.
سعيد مدني آسيب شناس در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي برنا، درباره حضور دختران متاهل در كنار دختران مجرد در مدارس روزانه گفت: بطور اساسي وظيفه و حوزه فعاليت هاي آموزش و پرورش همچنين اولويتها و برنامه هاي آن مرتبط با مسئله عنوان شده ندارد.
وي تصريح كرد: وظيفه اصلي آموزش و پرورش در واقع افزايش بهره وري و سطح كيفيت نظام آموزشي بوسيله راه هاي گوناگون و ممكن است.
مدني ابراز داشت: پرداختن به بحث ازدواج دختران دانش آموز در حوزه وظايف نظام آموزشي كشور نيست پس دليلي براي برنامه ريزي دانشآموزان متاهل وجود ندارد.
اين آسيب شناس اظهار داشت: مسئله ازدواج و سياست هاي موجود در قبال اين موضوع همچنين نحوه تشويق جوانان به اين امر فاقد برنامه ريزي جدي است.
وي اظهار داشت: مسئله ازدواج محدود و محصور به مراسم ازدواج نيست در واقع موقعيت دو جوان پس از ازدواج دايره وسيعي دارد كه جزئيترينش برگزاري مراسم عروسي است اما جدي ترين مسئله بعد از اردواج بوجود مي آيد.
اين آسيب شناس يادآور شد: بي توجهي به ايجاد تسهيلات مورد نياز براي بعد از ازدواج در آينده بحران هاي جدي اي را بدنبال دارد كه بطور مستقيم بر نهاد خانواده تاثير سوء مي گذارد.
وي با اشاره به انگيزه مسوولان آموزش و پرورش درباره حضور دختران متاهل در مدارس روزانه اذعان كرد: اين كار آب در هاون كوبيدن و ناديده گرفتن پيچيدگي هاي موجود در نهاد خانواده و ازدواج است.
مدني افزود: حضور دانش آموزان متاهل در كنار دانش آموزان مجرد در نظام آموزشي ابعاد پيچيده اي را بوجود مي آورد به همين دليل در گذشته با حضور دانش آموزان متاهل مخالفت مي شده است.
وي خاطرنشان كرد: دانش آموزان متاهل تجربياتي را در زندگي و روابط با همسرانشان دارند كه با حضور آن ها در مدارس روزانه بخشي از اين تجارب زودتر از موعد مقرر به دختران مجرد منتقل مي شود.
اين آسيب شناس تصريح كرد: دانش آموزان مجرد در معرض تجربه هايي قرار مي گيرند كه متناسب با دوره سني آن ها نيست و انتقال اين تجربيات راه پر خطري را براي آن ها باز مي كند.
وي ادامه داد: هر نهاد خانواده متناسب با شرايط فرهنگي، محيطي و ميزان درك بچه از مسائل اجتماعي و خانوادگي همچنين ضرورت شناخت از اين مسائل در هر دوره زماني تصميم كي گيرد كه يك سري اطلاعات را به فرزندان خود منتقل كند.
مدني ذكر كرد: با ورود دانش آموزان متاهل به مدارس روزانه موجي از تجربيات درست و نادرست بدون هيچگونه برنامه ريزي و كنترلي به ساير محصلان منتقل ميشود كه به لحاظ اخلاقي پيامدهاي منفي را به دنبال دارد ضمن اينكه تاثيرات نامطلوبي نيز در روند آموزشي دانش آموزان مجرد باقي مي گذارد.
اين آسيب شناس ابراز كرد: هر تغيير و سياست گذاري در نظام آموزشي بايد با توجه به برنامه هاي كلان و فرهنگ آن جامعه باشد.
وي با اشاره به اينكه تاكنون طرح آزمايشي در اين خصوص نداشته ايم، اظهار داشت: طرح بدون برنامه چنين موردي بازي با سرمايه هاي يك ملت است كه آثار سويي را نيز بر جاي مي گذارد.
اين در حالي است كه چندي پيش مهري سويزي، مديركل دفتر امور بانوان وزارت آموزش و پرورش در اين خصوص گفت: طبق بخشنامهاي كه از سوي معاونت نظري و مهارتي به مدارس ابلاغ شدهاست دختراني كه در سن تحصيل ازدواج كردهاند از اين پس ميتوانند تحت شرايط خاصي در مدارس روزانه به تحصيل بپردازند.
به گفته وي در اين بخشنامه چند مصلحت ديده شده كه اين دسته از دانش آموزان از لحاظ تحصيلي آسيبي نبينند.
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]