واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 81 درصد از قربانيان بيماريهاي مقاربتي در ويتنام زنان هستند تنها راه پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي مقاربتي پرهيز از روابط نامشروع است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
يك روزنامه محلي ويتنامي اعلام كرد كه 81 درصد از افراد مبتلا به بيماريهاي مقاربتي در اين كشور را زنان تشكيل مي دهند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، آمارها حاكي از آن است كه در سالهاي اخير حدود 130 هزار نفر به طور سالانه به اين قبيل بيماريها مبتلا شده اند.
اين آمار از سوي انستيتو ملي درماتولوژي و نورولوژي ويتنام تهيه و منتشر شده است.
در سال 2007 تا پايان سال، اين كشور 211 هزار و 476 مورد ابتلا به عفونت هاي مقاربتي داشته كه از اين تعداد 9/93 درصد مبتلا به قارچ كلاميديا، زگيل هاي تناسلي، تبخالهاي تناسلي و عفونتهاي مخمري، تقريبا 6/2 درصد مبتلا به سوزاك، بيش از 3/2 درصد مبتلا به ايدز و نزديك به 2/1 درصد نيز مبتلا به سيفليس بوده اند. گفتني است كه ويتنام 87 ميليون نفر جمعيت دارد.
بيماريهاي مقاربتي بيماريهايي هستند كه اساسا بين انسانها يا حيوانات از راه تماس جنسي انتقال پيدا مي كنند. بايد توجه داشت كه حيوانات از راه تماس جنسي انتقال پيدا مي كنند. بايد توجه داشت كه گاهي ممكن است فردي آلوده به اين بيماري باشد و ديگران را نيز آلوده كند اما هيچ علائمي از بيماري را نداشته باشد. بيماريهاي مقاربتي سالهاست كه شناخته شده هستند. نرخ ابتلا به اين امراض تقريبا در بيشتر نقاط جهان به رغم پيشرفتهايي كه در زمينه تشخيص و درمان آنها صورت گرفته، هنوز بالا است. عامل يك بيماري مقاربتي معمولا يك ميكروب مانند ويروس، باكتري، انگل و يا قارچ است كه ابتدا از راه تماس جنسي از فردي به فرد ديگر منتقل مي شود. اين بيماريها مي توانند دردناك، تحريك كننده و حتي تهديد كننده حيات بيمار باشد.
اين بيماري عمدتا در بين نوجوانان و جواناني كه روابط نامشروع جنسي دارند، شايع است. آمارها نشان مي دهد كه هم اكنون در سراسر جهان 200 تا 400 ميليون نفر مبتلا به اين بيماري ها هستند كه هم زنان و هم مردان را از تمام طبقات اقتصادي گرفتار مي كند.
طبق آمار ارائه شده از سوي دپارتمان بهداشت و خدمات انساني آمريكا در اين كشور سالانه بيش از 13 ميليون نفر به اين قبيل عفونتها مبتلا مي شوند كه بيش از 65 ميليون مورد آنها قابل درمان هستند. با اين حال مطالعات نشان مي دهد كه به طور كلي طي 15 سال گذشته نرخ ابتلا در آمريكا كاهش يافته است اگرچه در بين گروه هاي خاص از جمله مردان همجنس باز هنوز زياد است.
گاهي اوقات برخي از مبتلايان چند روز تا چند هفته حامل عفونت هستند در حالي كه برخي ممكن است مدتهاي طولاني تر و حتي در تمام طول عمر به عامل ميكروبي آلوده باشند. در اين وضعيت كه آلودگي بدون علامت ظاهري در بدن فرد وجود دارد، فرد آلوده يا حامل مي تواند بيماري را منتقل كند.
در برخي موارد ممكن است بدليل عدم تشخيص سيستم ايمني بدن، ميكروب پنهان شده و غير فعال در بدن باقي بماند و بيماري بروز نكند اما اين حالت ممكن است در اثر عواملي چون استرس، فشار سيستم ايمني يا جراحت تغيير كرده و در نتيجه ميكروب فعال شود.
حالت هاي پيچيده عفونت مقاربتي شامل بيماري التهاب لگني (PID) و التهاب دهانه رحم در زنان، التهاب مجاري ادراري و التهاب پروستات در مردان و بروز مشكلات ناباروري و توليد مثلي در هر دو جنسيت هستند.
هم چنين پيامدهاي احتمالي آلوده شدن جنين به يكي از اين ميكروبها در داخل رحم يا در طول زايمان شامل زايمان زودرس، نابينايي و آسيب هاي دائمي به سيستم عصبي نوزاد است.
به گفته متخصصان؛ فردي كه به يكي از بيماريهاي مقاربتي مبتلا است احتمال اينكه گرفتار ايدز شود بسيار بيشتر است و هم چنين فردي كه به ايدز و يكي ديگر از بيماريهاي مقاربتي به طور همزمان مبتلا است احتمال اين كه بيماري ايدز را منتقل كند بسيار بالا است.
نوع ويروسي بيماريهاي مقاربتي معمولا قابل درمان نيست اما مي توان علايم آن را با دارو كنترل كرد. انواع باكتريايي نيز مانند سوزاك و كلاميديا با مصرف آنتي بيوتيك ها قابل درمان هستند.
تنها راه اطمينان براي پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي مقاربتي پرهيز از روابط نامشروع و داشتن شكايتهاي جنسي متعدد است و اطلاع رساني در اين زمينه مي تواند بسيار موثر باشد.
انتهاي پيام
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]