واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: از سوي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي مناسبات اخلاقي و سياست در انديشه اسلامي منتشر شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:پژوهشكده علوم و انديشه سياسي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي كتاب «مناسبات اخلاقي و سياسي در انديشه اسلامي» اثر نجمه كيخا را منتشر كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز" «مناسبات اخلاق و سياست در انديشه اسلامي» عنوان اثري از نجمه كيخاست كه از سوي پژوهشكده علوم و انديشه سياسي در نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي چاپ و منتشر شده است.
اين اثر تلاشي براي بررسي انديشه سه تن از متفكران مطرح در زمينه اخلاق و سياست، محقق سبزواري، محقق نراقي و حضرت امام خميني (ره) در سه دوره تاريخي است كه ضمن طرح مباحث و پرسشهاي جدي در عرصه اخلاق و سياست، ميزان موفقيت هريك از انديشمندان را در ارائه نظم سياسي ـ اخلاقي جديد و تغيير شرايط سياسي ـ اجتماعي موجود مورد ارزيابي قرار داده است.
نجمه كيخا، اثر خود را در چهار بخش و نه فصل تدوين كرده است و در بخش نخست با عنوان «مفاهيم و چارچوب نظري»، واژگان اخلاق، سياست را تعريف كرده و به تأثير سياست بر اخلاق اشاره ميكند.
نويسنده در بخش دوم با عنوان «زمينههاي اجتماعي ـ اخلاقي و فكري انديشه» به توصيف شرايط در دوره صفويه پرداخته و آورده است: عصر صفويه فرصت مناسبي را براي نظريهپردازيهاي اخلاقي و سياسي و به ويژه اخلاق حكومتي ايجاد كرد.
سپس نقش نهاد دولت و نظريه سلطنت، مجتهدان و تصوف مورد كاوش قرار گرفته و آمده است: پس از به رسميت يافتن مذهب تشيع به عنوان دين رسمي در ايران، مجتهدان نيز داراي عناويني در حكومت شدند.
در فصل چهارم برافتادن صفويان تا برآمدن قاجاريان مورد بررسي قرار گرفته است و در بخشي از آن ميخوانيم: در عصري كه نراقي ميزيست، يعني اوايل دوره قاجاريه، تحولات اجتماعي سريعي رخ داد كه بيش از عرصه سياست بر سازمان اخلاقي جامعه تأثير نهاد.
در فصل پنجم نيز از مشروطيت تا جمهوري اسلامي كاويده شده است.
بخش سوم كتاب به «مناسبات اخلاق و سياست» عنوان گرفته است كه نگارنده در فصولي اخلاق و سياست آن سه شخصيت برجسته يعني محقق سبزواري، محقق نراقي و حضرت امام خميني (ره) را بررسي و تحليل كرده است.
نويسنده در فرازي از نوشته خود درباره ارتباط متقابل اخلاق و سياست از ديدگاه حضرت امام خميني (ره) مينويسد: «از سويي براي عمل به قوانيني چون عدالت و رفع و دفع ظلم و جور، وجود مجري و تشكيل حكومت، ضروري است و از سويي دستگاههاي حكومتي و مسؤولان موظف به مراعات اخلاق اسلامي هستند. علت اين مسأله در ديدگاه و موضع خاص امام در مورد سياست نهفته است.»
در بخش پاياني نيز با عنوان «سازمان جديد اخلاق و سياست» تصرفات اين انديشمندان سهگانه مورد بررسي قرار گرفته است.
«مناسبات اخلاق و سياست در انديشه اسلامي» در قطع رقعي در 255 صفحه به قيمت2500 تومان وارد بازار نشر شده است.
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]