واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ۴۴درصد اهداكنندگان خون در خراسان جنوبي اهداگر مستمر هستند
سرپرست پايگاه انتقال خون خراسان جنوبي گفت: ۴۴درصد اهداگران خون در اين استان را اهداكنندگان مستمر تشكيل ميدهند.
دكتر محمدرضا عاملي روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: افزايش اين رقم به ۵۰درصد، تا پايان امسال يكي از اهداف اين پايگاه است.
وي بهترين اهداكنندگان خون را اهداگران مستمر دانست و افزود: شاخص اهداي مستمر خون طي پارسال در اين استان ۴۱درصد بوده است.
او گفت: از ابتداي امسال تاكنون ۳۵۰۳نفر براي اهداي خون به مراكز خون گيري استان مراجعه كردهاند كه ۲۷۸۴نفر آنان موفق به اهداي خون شدهاند.
وي افزود: اين ميزان نسبت به مدت مشابه پارسال سه درصد افزايش داشته است.
او با بيان اينكه از مراجعهكنندگان اهداي خون را ۱۰درصد بانوان و ۹۰ درصد را مردان تشكيل ميدهند گفت: از اين افراد ۶۶درصد متاهل و ۳۴درصد مجرد هستند.
وي آمار خونگيري را در سال ۱۳۸۳در ابتداي تاسيس استان خراسان جنوبي ۷۱۱۷واحد ذكر و بيان كرد: اين رقم با رشد سالانه ۱۵درصد در پايان سال گذشته به ۱۱هزار و ۶۴۸واحد افزايش يافت.
سرپرست پايگاه انتقال خون خراسان جنوبي گفت: از اين تعداد ۵۴درصد را جوانان بين ۱۷تا ۳۰سال تشكيل ميدهند وي افزود: از نظر پزشكي ثابت شده كساني كه بطور منظم خون ميدهند ۳۰درصد كمتر از ساير افراد دچار سكته قلبي و مغزي ميشوند.
او همچنين كاهش غلظت خون، برآوردن نياز بيماران، كاهش اضطراب و ايجاد آرامش و آگاهي فرد از سلامتي خود را از فوايد اهداي خون ذكر كرد.
وي همچنين شايعترين گروه خوني را در اين استان " oمثبت" و كميابترين را " ABمنفي" ذكر كرد و گفت: از نظر شغلي بيشترين اهداكنندگان خون را در استان به ترتيب دارندگان شغل آزاد، كارمند و دانشجو تشكيل ميدهند.
سرپرست پايگاه انتقال خون خراسان جنوبي افزود: با پيگيري انجام شده يك دستگاه اتوبوس خونگيري خريداري شده كه طي يك ماه ديگر وارد مرحله كاري ميشود.
وي مراكز خونگيري را در خراسان جنوبي پنج مركز شامل يك مركز در هر يك از شهرستانهاي فردوس، قاين، سربيشه و دو مركز در بيرجند ذكر كرد.
او همچنين از آغاز استفاده از كيسههاي فيلتردار قبل از ذخيرهسازي خون براي بيماران تالاسمي خبر داد و گفت: بيشترين مصرفكنندگان خون، بيماران هموفيلي و تالاسمي ميباشند.
وي اظهار داشت: تمام خونهاي اهدايي از نظر هپاتيت، ايدز، سفليس و ويروس HTLVمورد آزمايش قرار ميگيرد.
او گفت: تاكنون در بين اهداكنندگان خون در اين استان موردي از بيماري ايدز وجود نداشته است.
وي اعتبارات عمراني امسال اين پايگاه را يك ميليارد و ۱۰۰ميليون ريال ذكر كرد و افزود: بيشتر اين اعتبارات صرف تجهيز پايگاه خواهد شد.
سرپرست پايگاه انتقال خون خراسان جنوبي با بيان اينكه از نظر اهداي خون در اين استان به خودكفايي رسيدهايم گفت: پارسال سه درصد از خونهاي اهدايي در خراسان جنوبي به استان سيستان و بلوچستان ارسال شد. ك/۲
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]