واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چشم انداز حضورخودروهاي ايراني در بازار خودروي تركيه تشريح شد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آنكارا- " اسماعيل شكري سسكر" رييس هيات مديره شركت "ام.واي.اس اتوموتيو" تركيه كه نمايندگي انحصاري ايران خودرو را در تركيه دارد، در گفت وگو با ايرنا نحوه شروع به كار، روند امور، اهداف پيش رو، مشكلات اجرايي و چشم انداز حضور خودروي ايراني سمند و سورن به بازار تركيه را تشريح كرد.
***چگونگي ورود سمند به تركيه
سسكر درباره ورود خودروي ايراني سمند به بازار تركيه گفت: مدتي را به دنبال نمايندگي هاي جديد مي گشتم تا اين كه پس از بررسي زياد گروه صنعتي ايران خودرو را يافتم. پس از آن با دقت و پيگيري، توليدات و عملكرد اين شركت ايراني را زيرنظر گرفته و به عملكرد مثبت آن در عرضه توليدات پي بردم و سپس براي ورود اين خودرو به تركيه اقدامات قانوني خود را آغاز كردم .
وي با اشاره به اين كه يك سري آزمايش هايي در انستيتو استانداردهاي تركيه (TSE) كه مطابق با استانداردهاي روز جهان است براي ورود سمند انجام شد و سپس براي دريافت مجوزهاي لازم از مراجع ذيصلاح تركيه اقدامات لازم صورت پذيرفت.
" اين آغاز راهي بود كه به ثمر نشستن آن دو تا سه سال تلاش نياز داشت تا اين كه سرانجام با ياري شركت و كمك هاي دولت جمهوري اسلامي ايران موفق شديم مجوزهاي لازم را از وزارت صنايع تركيه دريافت كنيم."
به گفته سسكر، او در اكتبر سال گذشته طي مراسمي در شركت، واردات سمند و عرضه ي آن به بازار پررقابت تركيه را كه در آن خودروهاي اروپايي و ژاپني حرف اول را مي زنند، اعلام مي كند و از همان زمان نيز نمايندگي هاي فرعي فروش و خدمات پس از فروش را واگذار مي كند.
او با اشاره به اين كه "طبيعي است هر كاري در آغاز دشواري هايي دارد و اكنون ما در حال عبور از آن هستيم و يكي از سخت ترين دوران ها را سپري مي كنيم" ، افزود: سعي مي كنيم تعداد نمايندگي ها به ويژه مراكز سرويس سمند را در تركيه افزايش دهيم، چرا كه تجربه به ما ثابت كرده، تقويت خدمات پس از فروش رمز موفقيت است.
"اين كافي نيست كه ما خودرويي را بفروشيم، بلكه بايد دغدغه ي پس از فروش را داشته باشيم و اجازه ندهيم مشتريان ما ناراحت و دلخور شوند."
" قوانين حمايت از مصرف كننده در سال هاي اخير در تركيه همسو با روند همگرايي اين كشور با اتحاديه اروپا توسعه ي چشمگيري يافته است، از اين رو نبايد كوچكترين خلائي در مسير آن به وجود آيد تا بهانه اي براي شكايت مشتري فراهم گردد. هر شكايتي اعتبار سرمايه گذار را نيز زير سئوال مي برد. هر چند تلاش آنان و همكاري شركت تا كنون چنين فرصتي را براي نارضايتي مصرف كننده ي تركيه فراهم نكرده است".
سسكر در اين باره مي گويد: " ما در اين راستا بسيار تلاش كرده ايم و خداوند را شكر مي گذاريم كه تاكنون شكايتي نداشته ايم. البته كارخانه نيز در اين راه همكاري صميمانه اي با ما داشته و هر زمان كمك فني خواسته ايم اكيپ هاي لازم را براي رفع مشكل اعزام كرده است."
هر گاه با مشكل خاصي رو به رو مي شوند برا ي بهينه سازي محصول ، ديدگاه هاي خود و مصرف كننده ي نهايي را با مسئولان ذيربط ايران خودرو در ميان مي گذارند و خوشبختانه با حسن نيتي كه در طرفين وجود دارد ، موضوع در نهايت همدلي و همكاري مورد رسيدگي قرار مي گيرد.
به هر حال سسكر و همكارانش در ميانه ي راهند، راهي ناهموار و پر مسئوليت، زيرا با مردم و مشتريان متوقع و پيگيري مواجه هستند كه لازمه اش پاسخگويي و رفع انتظارات آنان است.
او مي گويد: يك سال نخست براي ما بسيار حايز اهميت است، به همين علت از مسئولان شركت ايراني - كه ما نيز عضوي از آن هستيم - انتظار داريم حمايت خود را دريغ نكنند، هم از نظر تامين قطعات يدكي و هم به لحاظ تامين خودروها."
" هم اينك مردم تركيه سمند را بسيار پسنديده اند و از اين كه يك كشور اسلامي سازنده ي آن است به خود افتخار مي كنند. آنان بارها به طراحي و دقت نظر ايرانيان در توليد اين محصول تبريك گفته اند و دوست دارند شاهد توسعه و پيشرفت روزافزون اين گونه محصولات در كشورشان باشند تا به اين وسيله مدل هاي گوناگون وبا كيفيت تري از ايران روانه ي بازارهاي جهاني شود."
او معتقد است ، تركيه دروازه ورود محصولات و خودروهاي ساخت ايران به بازارهاي جهاني و حتي بازارهاي اروپايي است و اگر وقفه اي در صادرات اين محصولات ايجاد نشود تا چند سال ديگر جمهوري اسلامي ايران به يكي از بزرگترين صادركنندگان خودرو در جهان تبديل خواهد شد.
*** بازار تركيه و ويژه گي هاي سمند
تركيه يكي از بازارهاي بسيار پررقابت و دشوار براي توليد كنندگان به ويژه توليدكنندگان خودرو به شمار مي رود. از همه مارك ها و مدل هاي موجود دنيا در اين كشور به چشم مي خورد. از لوكس ترين و گران ترين خودروها تا ارزانترين مدل ها. اما نبايد از نظر دور داشت كه همه اين خودروها از استانداردهاي روز دنيا بهره مي برند.
محصولات تركيه نيز همواره با توليدات معتبر خارج از اين كشور در حال رقابت است . اين نماي كلي بازار رنگارنگ خودرو در تركيه است. در چنين شرايطي سمند، سورن و تراكتورهاي ايراني وارد بازار پرهياهوي خودرو در اين كشور مسلمان شده است.
مي توان ادعا كرد مصرف كننده ترك پيش از هر چيزي تيپ و مدل سمند را پسنديده و جذب طراحي و مدل آن شده است.
سسكر در اين رابطه مي گويد: " ما طراحي سمند را بسيار پسنديده ايم و درعين حال ويژگي هاي آن نيز به خودروهاي لوكس و پيشرفته نزديك است. بسياري از امكانات و تجهيزات روز خودروهاي امروزي را دارد. به همين علت سمند براي مشتريان ما جالب و خوشايند است."
از اين ها كه بگذريم قيمت سمند در مقايسه با ديگر خودروها بسيار جذاب است و اين همان هدفي است كه سسكر و دستيارانش دنبال مي كنند.
او مي گويد: " ما تحقيق و مطالعه ي فراواني در خصوص بازار و مشتريان خودرو انجام داديم و به اين نتيجه رسيديم كه كاري بكنيم توان رقابتي ما را افزايش دهد. از اين رو انتخاب سمند به لحاظ شكل ، تجهيزات فني و قيمت، ما را به هدف رساند، خوشبختانه موفق شديم ."
*** نمايندگي ها و خدمات پس از فروش
هم اكنون 25نمايندگي فعال و رسمي در اقصي نقاط تركيه مشغول به كار هستند. از اين تعداد تنها سه نمايندگي در استانبول به مشتريان سرويس مي دهند. شمار نمايندگي ها ي مجاز ايران خودرو در تركيه تقريبا هر هفته و يا ماه در حال افزايش است. همچنين سرويس و خدمات تعميرگاهي نيز در جاي جاي اين كشور راه اندازي شده است و تعدادشان بيشتر از نمايندگي ها ست .
نماينده رسمي سمند در تركيه مي گويد: لازم است ما در سراسر تركيه مراكز سرويس دهي به مشتريان خود را داشته باشيم ، حتي در استان هايي كه نمايندگي نداريم، به مراكز تعميرگاهي و سرويس مجهز هستيم. به كساني مجوز اين كار را داده ايم كه تجارب و كيفيت كارشان بر ما روشن است."
*** اهداف پيش رو
بازار تركيه بازار متنوعي است و از آن به عنوان " آكواريوم خودرو " ياد مي شود. خودرو سازان ايراني براي ورود، فروش و گسترش فعاليت هاي خود در منطقه ناگزير از تنوع بخشيدن به محصولات صادراتي خود هستند تا توان رقابتي شان افزايش يابد.
عرضه ي يك مدل و يا يك محصول در طولاني مدت پاسخگوي چنين فضايي نخواهد بود.
سسكر در اين رابطه مي گويد: " نخستين هدف ما فروش بيشتر با تنوع بخشيدن به مدل هاست. بر اين باوريم كه خودرو سازان ايراني در عرضه ي مدل هاي گوناگون به بازار تركيه عزم راسخ دارند و خوشبختانه موضوع واردات " سورن " نيز با دريافت مجوزهاي لازم از مرجع ذيصلاح تركيه قطعي شده است."
" در اين مورد شركت در حال تكميل طراحي داخلي سورن است تا پس از عرضه ي آن به بازار پرطرفدار تركيه كليد آن را بزند."
سسكر گفت: " سمند استاندارد " نيز از جمله مدل هايي است كه به زودي به بازار پررقابت تركيه خواهد گذاشت. به دليل مقرون به صرفه بودن و درخواست متقاضيان، فروش خوبي براي آن پيش بيني مي شود.
خودروهاي تجاري، دنده اتوماتيك، موتور ديزل و پرديس ايراني نيز مورد ارزيابي و بررسي هاي كارشناسانه سسكر و همكارانش قرار گرفته و براي واردات آن ها نيز تصميماتي گرفته اند.
وي تاكيد مي كند: " در آينده نه چندان دور مي خواهيم خودروهاي تجاري ايراني را به بازار تركيه عرضه كنيم. در همين راستا خودروهاي دنده اتوماتيك سمند نيز در دستور كار قرار دارد و اكنون در حال آزمايش هاي لازم در اين زمينه هستيم. با تكميل طراحي مدل پرديس، اين خودرو نيز مشترياني در تركيه خواهد داشت. در اصل بازار خودرو تركيه به دنبال تنوع بوده و اين را از ما درخواست مي كند."
از جمله تقاضاي شديد نماينده ترك از مديران ارشد خودروساز ايراني، توليد خودرو با موتورهاي ديزلي است. از قرار معلوم شماري از مشتريان و مراجعه كنندگان به نمايندگي هاي مجاز ايران خودرو در اقصي نقاط تركيه چنين درخواستي را داشته اند و در انتظار ورود آن به سر مي برند.
چنانچه اهداف مورد اشاره محقق و مدل هاي پيش گفته راهي تركيه شود، فروش سالانه 12هزار دستگاه خودرو نيز تحقق خواهد يافت.
سسكر مي گويد: "هدف اصلي ما در وهله اول رسيدن به فروش 12هزار دستگاه خودروست، هر چند كه در سال جاري 2008 ميلادي به دليل نبودن شرايط كافي به اين رقم نخواهيم رسيد ، اما مي خواهيم در سال 2009 از رقم 12هزار دستگاه فروش خودرو فراتر رويم."
*** مشكلات پيش رو و انتظارات
شركاي تركيه اي ايران خودرو معتقدند كه سازندگان خودروهاي ايراني با امكانات گسترده خود به راحتي مي توانند پاسخگوي نيازها و تقاضاي بازارهاي تحت پوشش خود باشند.
در شرايط كنوني كه بازارهاي جهاني از بحران هاي اقتصادي رنج مي برند، اين شركت ها مي توانند با توليدات با كيفيت و ارزان سهم خود را در اين بازارها افزايش دهند.
اين در حالي است كه مي توان با برطرف كردن برخي از ضعف ها و نارسايي ها روند كار را هموار كرد. تنها كافي است با برنامه ريزي ، دقت نظر و اعمال مديريت صحيح آن را بر طرف كرد.
پيشنهاد ها و درخواست هايي كه ارائه مي شود مي بايست با نبض گيري از مصرف كنندگان به دست آيد. بنابراين توجه واقدام براي رفع نواقص، ضمن جلب رضايت مشتريان خارجي ، اهداف از پيش تعيين شده را محقق مي سازد.
سسكر در اين رابطه مي گويد: "ما خود را مسئول مي دانيم كه براي بهبود روند كار و توليد، مشكلات احتمالي را به اطلاع مديران ارشد و طرف هاي ايراني خود برسانيم در مقابل نيز انتظار داريم درخواست هاي ما به طور جدي پيگيري و لحاظ شود. هرچند تاكنون چنين عزمي درهمه بخش ها وجود داشته و حركت ها در اين جهت بوده است."
خاورم**2011** 230**1459
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]